Η Apple φαίνεται να σχεδιάζει τη διακοπή της γραμμής παραγωγής iPad mini, προκειμένου να εστιάσει τις προσπάθειές της για την επικείμενη μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνης σειρά, το iPad Pro, σύμφωνα με μία φήμη από την Ταϊβάνέζικη Daily News που αναδημοσίευσε το GforGames. Η ιστοσελίδα πιστεύει πως η Apple θα σταματήσει την αναβάθμιση των 7,9 οντσών iPad mini τον επόμενο χρόνο, καιθιστώντας το νέο iPad mini 3, το οποίο κυκλοφόρησε φέτος τον Οκτώβριο, το τελευταίο tablet της σειράς. Μια προτίμηση προς τις μεγαλύτερες οθόνες έδειξε η Apple με την εισαγωγή του 5,5 ιντσών ιντσών iPhone 6 Plus. H μείωση των πωλήσεων σε συνδασμό με τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των tablet, έχει οδηγήσει την Apple στην υποτιθέμενη απόφαση για τη διακοπή του. 

Για όλους εμάς ήταν έκπληξη, όταν η Apple ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση για το iPad Air τον Οκτωβριο, εισάγοντας έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή A8X, Touch ID, πιο λεπτή μορφή, βελτιωμένη κάμερα και άλλα, τα οποία πρόσθεσε στο iPad Air 2, ενώ για το iPad mini οι νέες δυνατότητες περιορίστηκαν στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι φήμες αποδίδουν τη mini αναβάθμιση, στην έλλειψη δημοτικότητας του iPad mini, σε σύγκριση με το 9,7 ιντσών iPad Air.

H Apple είχε γνωστοποιήσει πως αναμένεται να συγχωνεύσει τους προϋπολογισμούς για επενδύσεις, σε προϊόντα με μειωμένες πωλήσεις. Για παράδειγμα η Apple έχει επενδύσει πολύ λιγότερα χρήματα στο iPod touch, μια συσκευή δεν λαμβάνει πλέον αναβάθμιση. Η πέμπτη γενιά iPod touch κυκλοφόρησε το 2012, με σημαντική αναβάθμιση από το προηγούμενο μοντέλο, τα επόμενα χρόνια όμως δέχθηκε ελάχιστες αλλαγές, μόνο στο χώρο αποθήκευσης και στις τιμές. Γι΄αυτό υποθέτουμε πως θα μπορούσε και το iPad mini να ακολουθήσει το δρόμο του iPod touch – που παραμένουν στη γκάμα προϊόντων της Apple, αλλά λαμβάνουν μικρές αναβαθμίσεις.

Οι ανακοινώσεις της Economic Daily News μοιάζουν πολύ με την ιστοσελίδα Digitimes, οι οποίες φαίνεται να έχουν ισχυρές πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά οι συνεχείς αλλαγές των σχεδίων παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε λανθασμένες προβλέψεις, κάποιες φορές. Για παράδειγμα η αναφορά της ιστοσελίδας για ένα λεπτότερο κατά 30% iPad mini, δεν επιβεβαιώθηκε τελικά, όπως και η αλλαγή του ονόματος του iPhone 6 Plus.

To iPad Pro φαίνεται να αντικαθιστά το iPad mini ως εγγενές προϊόν του iPad Air και το μέγεθός του φημολογείται μεταξύ 12,2 και 12,9 ίντσες. Οι φήμες αναφέρουν πως θα είναι ελαφρώς παχύτερο από το iPad Air 2, στα 7 χιλιοστά, με στερεοφωνικά ηχεία και μία οθόνη εξαιρετικής ευκρίνειας. Η ημερομηνία κυκλοφορίας για το iPad Pro παραμένει ασαφής, καθως η Apple είπε πως στοχεύει αρχές του 2015, κάτι που πλέον έχει αναβάλλει, προκειμένου να επικεντρωθεί στο iPhone 6 Plus.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροAngela Ahrendts |Το Apple Watch θα διατεθεί την Άνοιξη
Επόμενο άρθροApple |Στους προγραμματιστές δόθηκε iOS 8.1.1 beta
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here