Η Αpple παρουσίασε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2015. Σε συνδυασμό με τις ανοδικές πωλήσεις των νέων iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ιδιαίτερα στην Κίνα, και σε αναμονή του Watch που αναμένεται να διατεθεί μέσα στον Απρίλιο, η μετοχή της Apple ανεβαίνει συνεχώς. Ήδη έχει ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 700 δις ευρώ, αξία η οποία καμία εταιρεία δεν έχει πετύχει στο παρελθόν.

Κατά το τέλος της συνεδρίασης του Nasdaq την προηγούμενη εβδομάδα, η μετοχή της Apple έκλεισε στα 122,02 δολάρια. Αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης, ήταν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφωθεί στα 710 δις. δολάρια και η ανοδική πορεία αυτή, συνεχίζεται. Η Apple είναι η πρώτη εισηγμένη εταιρεία, κεφαλαιοποίηση της οποίας κατά το το τέλος της συνεδρίασης ξεπέρασε τα 700 δις. δολάρια, ένα γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Apple έχει ξεπεράσει άλλους επιχειρηματικούς γίγαντες, όπως τη Google (2 φορές) μεγαλύτερη, της Walmart (2,5 φορές), 4 φορές της Bank of America, 8 φορές της μετοχής των Mac Donalds και 12 φορές της General Motors.

Βέβαια αρκετοί αναλυτές έσπευσαν να διευκρινίσουν και να επισημάνουν, πως η Apple δεν πρέπει να θεωρείται η εταιρεία που έχει πετύχει την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, λαμβάνοντας υπόψιν τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα η κεφαλαιοποίηση της Microsoft το Δεκέμβριο του 1999, θα ήταν στα 871,43 δις. δολάρια, της General Electric επίσης τον Αύγουστο του 2000 στα 816 δις. δολάρια ενώ της εταιρείας Cisco, το Μάρτιο του 2000 ξεπέρασε τα 758,33 δις. δολάρια. Επίσης κάποιες ανεπίσημες πηγές πως ένα τέτοιο ρεκόρ θα πρέπει να ανήκει στην εταιρεία IBM, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας στη δεκαετία του 1970, ανερχόταν σε σημερινές αποπληθωρισμένες τιμές στο 1,3 τρις. δολάρια.

Εννοείται πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εντυπωσιακή απόδοση της μετοχής της Apple και το αξιοσημείωτο είναι πως η πορεία της συνεχίζει να είναι ανοδική μέχρι σήμερα εν αναμονή και της πρώτης wearable συσκευής, της εταιρείας από το Cupertino Watch που όπως λέγεται φέρει την αποκλειστική σφραγίδα του CEO της Apple Tim Cook. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά στο τιμόνι της Apple.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPHONE 6s |Αναβαθμισμένο Touch ID αναμένεται πως θα διαθέτει η επερχόμενη συσκευή
Επόμενο άρθροΚάτι δεν πάει καλά με την ποιότητα του λειτουργικού της Apple
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here