Ο σχεδιαστής Marc Newson πέρασε τις πόρτες της εταιρείας Apple και πήρε θέση υπό την υγεσία του επικεφαλή σχεδιασμού, Jony Ive, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vanity Fair. Ο Newson είναι ένας βιομηχανικός σχεδιαστής ο οποίος έχει δημιουργήσει μιά σειρά από αντικείμενα πολυτελείας, έργα του οποίου, έχουν γίνει αποδεκτά και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

O Newson έχει σχεδιάσει διάφορες κατηγορίες καταναλωτικών προϊόντων,  έπιπλα και γυαλιά οράσεως κι έχει περιγραφεί από το Vanity Fair ως έχων «love of color and of sensual curves,» (αγάπη για το χρώμα και τις αισθησιακές καμπύλες). με το έργο του να τιτλοποιείται ως «futuristic, vaguely Jetson-like flair.» (φουτουριστικό like-Jetson ταλέντο).

Ο Newson είναι παλιός φίλος του Jony Ive, κι έχουν συνεργσστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πέρυσι ο Ive και ο Newson συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μία σειρά προϊόντων για τη δημοπρασία (RED), συμπεριλαμβανομένων ενός γραφείου από αλουμίνιο, μιας φωτογραφικής μηχανής τύπου Leica κι ενός ζεύγους από ατόφιο χρυσάφι EaPods, μεταξύ άλλων προϊόντων.

[quote_box_center]

«Marc is without question one of the most influential designers of this generation,» Ive said in a statement provided to VF Daily. «He is extraordinarily talented. We are particularly excited to formalize our collaboration as we enjoy working together so much and have found our partnership so effective.»[/quote_box_center]

Σύμφωνα με αναφορά ο Newson θα συνεχίζει να έχει βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας συχνά ταξίδια στο Cupertino όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας. Ο Newson λέγεται επίσης πως έχει ήδη δώσει δείγμα της δουλειάς του στην Apple με συνεργασία που είχε μέσα στο χρόνο πριν την ένταξή του στην εταιρεία. Σε συνέντευξή του πέρυσι, ο Ive είχε σχολιάσει τη δουλειά και τη συνεργασία του με τον Newson, σημειώνοντας πως οι δύο άντρες είναι φανατικοί με τις πολύ μικρές λεπτομέρειες. Στην ίδια συνέντευξη, ο Newson δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ive είναι τελειομανείς.

[quote_box_center]

«You discover that very few people have the level of perfection we do. It is actually very sick. It is neurotic.» [/quote_box_center]

Ενώ ο Newson θα είναι υπό την εποπτεία του Ive, δεν είναι σαφές ποια έργα θα αναλάβει. Όταν εκπρόσωπος της Apple ρωτήθηκε αν θα μπορούσε o Newson να ασχοληθεί και να καταθέσει τις απόψεις του για το iWatch, αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροApple |Οι αποστολές iPhone 6 εκτός Κίνας έχουν ήδη ξεκινήσει
Επόμενο άρθροiPhone 6 |Λειτουργική συσκευή αποκαλύπτει νέα χαρακτηριστικά!
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here