Η παραβίαση των λογαριασμών iCloud και Find my iPhone δεν έχουν καμία ανάμειξη στο πρόσφατο hacking που είδε το φως της δημοσιότητας με ιδιωτικές φωτογραφίες και video από  διασημότητες, οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Apple.

Οι λογαριασμοί iCloud υπονομεύτηκαν από στοχευμένη επίθεση σε user names, passwords και σε ερωτήσεις ασφαλείας.

[quote_box_center]

We wanted to provide an update to our investigation into the theft of photos of certain celebrities. When we learned of the theft, we were outraged and immediately mobilized Apple’s engineers to discover the source. Our customers’ privacy and security are of utmost importance to us.

After more than 40 hours of investigation, we have discovered that certain celebrity accounts were compromised by a very targeted attack on user names, passwords and security questions, a practice that has become all too common on the Internet. None of the cases we have investigated has resulted from any breach in any of Apple’s systems including iCloud(R) or Find my iPhone.

We are continuing to work with law enforcement to help identify the criminals involved.[/quote_box_center]

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων διέρρευσαν στο γνωστό πλέον forum 4chan πριν εξαπλωθούν σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου, με έναν από τους εμπλεκόμενους hacker να καταδεικνύουν ως πηγή του υλικού τους, το iCloud καταγγελία η οποία οδήγησε γρήγορα σε κατηγορίες προς το iCloud.

H Apple  ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την έναρξη έρευνας για το θέμα τη Δευτέρα που μας πέρασε μετά από ένα εργαλείο που εμφανίστηκε στο Github, δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν hacker να κινηθεί επιθετικά σε λογαριασμούς μέσω του Find my iPhone.

To εργαλείο αυτό επιτρέπει πολλαπλές προσπάθειες εισαγωγής ενός κωδικού πρόσβασης χωρίς να κλειδωθεί ο λογαριασμός. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο hacking των λογαριασμών των διασημοτήτων, από τη δήλωση της Apple πως δεν συμμετείχε η υπηρεσία Find my iPhone.

H Αpple υποστηρίζει πως όλοι οι χρήστες που διατηρούν λογαριασμό Apple ID, θα πρέπει να ορίζουν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να ενεργοποιούν την επαλήθεύση δύο βημάτων προκειμένου να αποφύγουν παρόμοιες απόπειρες hacking.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜπαταρία 2.915 mHh για την έκδοση των 5,5 ιντσών σε «πρωτότυπο» στάδιο
Επόμενο άρθροΜi STORE |Αντικατάσταση βάσης στήριξης σε iPhone 5s
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here