Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, φέρεται να έχει εντοπιστεί με μία πρωτότυπη συσκευή monitor παρακολούθησης των επιπέδων σακχάρου, συνδεδεμένη με το Apple Watch, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC. Ο Cook ο οποίος προσπαθεί να αντιληφθεί πως επηρεάζεται η γλυκόζη του αίματος από την τροφή και την άσκηση, εθεάθη με τη συσκευή στην πανεπιστημιούπολη της Apple.

Σχετικά με το monitoring του σακχάρου ο Cook είχε αναφερθεί σε μία συνάντηση τοn Φεβρουάριο με φοιτητές του πανεπιστήμιου της Γλασκόβης. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν εκείνη η αναφορά αφορούσε τη συσκευή που φορούσε στην πανεπιστημιούπολη της Apple.

“Έχω φορέσει μία συσκευή συνεχούς παρακολούθησης του σακχάρου για μερικές εβδομάδες, είπε. Την αφαίρεσα τώρα ερχόμενος εδώ”.

Ο Tim Cook εξήγησε πως με τη συσκευή ήταν σε θέση να αντιληφθεί τη συμπεριφορά του σακχάρου ανάλογα με την τροφή. Με τις πληροφορίες που έπαιρνε έκανε τροποποιήσεις στη διατροφή του για να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Τα προηγμένα συστήματα παρακολούθησης όπως της εταιρείας Dexcomσυμπεριλαμβάνουν έναν αυτοκόλλητο πομπό ο οποίος στέλνει πληροφορίες για το σάκχαρο απευθείας σε μία συσκευή iPhone ή Apple Watch.

Σύμφωνα με τις φήμες η παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι το επόμενο σημαντικό ζήτημα υγείας που η Apple θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει. Η εταιρεία λέγεται πως ήδη διαθέτει ομάδα βιοϊατρικών μηχανικών, οι οποίοι εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη non-invasive (αναίμακτων) αισθητήρων παρακολούθησης της γλυκόζης.

Η δοκιμές παρακολούθησης της γλυκόζης από την Apple γίνεται σε ευρύ φάσμα και σύμφωνα με την εταιρεία έχει αρχίσει δοκιμές σε κλινικές εγκαταστάσεις στη περιοχή του κόλπου στο Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον έχουν προσληφθεί σύμβουλοι για να επιλύσουν ρυθμιστικά θέματα.

Η ιστοσελίδα BGR είχε κυκλοφορήσει τη φήμη πως η Apple σχεδιάζει να προσθέσει έναν μη επεμβατικό αισθητήρα παρακολούθησης των επιπέδων σακχάρου σε μία μελλοντική έκδοση Apple Watch, με ένα προηγμένο band, το οποίο δεν θα είναι αναγκαίο να ενσωματωθεί στο Apple Watch.

O Tim Cook στο παρελθόν είχε αναφέρει πως δεν ήθελε να βάλει τη συσκευή Apple Watch σε διαδικασία έγκρισης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (FDA). Γι’ αυτό ένα πρόσθετο module θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone 8 – Ίσως να καθυστερήσει έως το 2018
Επόμενο άρθροACSI – iPhone se / iPhone 7 Plus πρώτα στην ικανοποίηση πελατών
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here