Νομοθετική ρύθμιση θέλουν να περάσουν οι ΗΠΑ για το δικαίωμα στην επισκευή, επιβάλλοντας με νόμο πλέον στους κατασκευαστές να πωλούν γνήσια ανταλλακτικά και manuals σε third-party σημεία επισκευής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Αυτό θα επιτρέψει στα εν λόγω καταστήματα να κάνουν επισκευές σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν μπορούσαν προηγουμένως, ενώ και η διαδικασία επισκευής θα στοιχίζει λιγότερο, λόγω ανταγωνισμού, στον κάθε χρήστη που αναζητά την πιο συμφέρουσα τιμή.

Η νομοθεσία αυτή έχει προταθεί σε 8 πολιτείες των ΗΠΑ μέχρι τώρα και ήδη οι εταιρείες δείχνουν έντονα την αντίρρηση τους, όπως οι Apple και IBM που κατάφεραν με επιτυχία να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις κατά του νόμου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, θα κληθεί συμβούλιο στην πολιτεία της Νεμπράσκα στις 9 Μαρτίου όπου θα συζητηθεί το δικαίωμα στην επισκευή και οι πληροφορίες θέλουν την Apple να βρίσκεται εκεί μαζί με την AT&T, για να παλέψουν ενάντια σε αυτό το νέο μέτρο. Σύμφωνα με πηγή, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επισημάνουν πως όσοι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα smartphones πολύ πιθανόν να προκαλέσουν εκρήξεις στις μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο.

Αυτό που δήλωσε η διευθύντρια στο Repair.org, η Gay Gordon-Byrne, ήταν πως το σπασμένο γυαλί μιας οθόνης κατά την διαδικασία αντικατάστασης θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα όπως το να κόψουν τα δάχτυλά τους οι καταναλωτές όσο θα προσπαθούν να επισκευάσουν τις οθόνες τους, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Θεωρητικά, αν περάσει το λεγόμενο «Right to Repair» στις ΗΠΑ, τότε θα ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και άλλες χώρες και θα είναι προς όφελος των χρηστών, σωστά;

ΠΗΓΗmyphone.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWWDC 2017 – Εμπνευσμένη καμπάνια από τον Ισπανικό κινηματογράφο
Επόμενο άρθροΤο facebook «έρχεται» στο Apple TV
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here