IPHONE

Απαλλαχθείτε από ανούσιες γνωστοποιήσεις εφαρμογών

Οι συσκευές smartphone της Apple είναι πλέον απαραίτητες στους κατόχους τους, καθώς παίζουν τον ρόλο του βοηθού ή του συντρόφου, στις ώρες που βρίσκονται σε αναμονή. Όσο αναπτύσσεται όμως το οικοσύστημα του λειτουργικού iOS τόσο περισσότερες εφαρμογές προστίθενται στην οθόνη, προκειμένου να καλύψουν όλο και μεγαλύτερες ανάγκες και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα.

Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα γιατί όλες αυτές οι εφαρμογές καθιστούν την οθόνη κλειδώματος της συσκευής ως «τόπο ακαταστασίας» με την προβολή ειδοποιήσεων και τίτλων, αποσπώντας παράλληλα την προσοχή μας με περιττά alerts και ήχους ειδοποιήσεων. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως κάτι πρέπει να κάνουμε, γι’ αυτό αναζητήσαμε και σας προσφέρουμε τέσσερις μεθόδους διόρθωσης αυτής της ακαταστασίας, καταργώντας ανούσιες και άχρηστες για εσάς ειδοποιήσεις. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών

Πολλοί από τους χρήστες δεν γνωρίζουν πως οι συσκευές iPhone διαθέτουν ένα έξυπνο κι εκπληκτικό εργαλείο, με τίτλο «Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών». Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες οι οποίοι έχουν την συνήθεια να κατεβάζουν διαρκώς «must have» εφαρμογές, για να ανακαλύψουν κάποια χρήσιμη σε αυτούς.

Οι εφαρμογές αυτές παραμένουν στην οθόνη αφετηρίας, προωθώντας ειδοποιήσεις – τις περισσότερες φορές άχρηστες για εσάς – καταλαμβάνοντας παράλληλα και πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Απεγκατάσταση μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών» θα αφαιρέσει αυτόματα εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας όμως τα έγγραφα και δεδομένα τους. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που χρειαστεί να την εγκαταστήσετε ξανά, θα έχετε και πάλι το περιεχόμενό τους.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > iTunes & App Store > Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών

2 Διαχείριση ειδοποιήσεων εφαρμογών

Ενδεχομένως να έχετε κουραστεί να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από εφαρμογές άσκησης ή δίαιτας σχετικές με τη διατροφή σας και την προτροπή για γυμναστική αρκετές φορές την ημέρα. Βαρετό επίσης είναι το να λαμβάνετε διαρκώς ειδοποιήσεις για της ειδήσεις επικαιρότητας του «Πρώτου θέματος» μέσω της ομώνυμης εφαρμογής ε; Για να βεβαιωθείτε λοιπόν πως λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο από τις εφαρμογές που πραγματικά επιθυμείτε, χρειάζεται να μεταβείτε στην παρακάτω τοποθεσία:

Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις > «Εφαρμογή που δεν επιθυμείτε» > Επιτρέπονται γνωστοποιήσεις > Ανενεργή 

Είστε σε θέση από εδώ να ορίσετε η να διαχειριστείτε τις εφαρμογές, να επιτρέψετε ή να απαγορέψετε σε αυτές να σας ενοχλούν μεμονωμένα (οποιαδήποτε ρύθμιση, είναι αναστρέψιμη). Εάν επιθυμείτε να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις από μία συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν έχετε παρά να την αγγίξετε και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή (όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο).

3. Απενεργοποίηση «Ταμπέλα στο εικονίδιο»

Ίσως να είμαστε υπερβολικοί αλλά το κόκκινο budge στην επάνω δεξιά γωνία μιας εφαρμογής πιθανόν να σας αποσπάσει την προσοχή ή να σας ενημερώσει για κάτι περιττό (π.χ. για να πως κάποιο bot σας ακολουθεί στο Instagram). Εάν επιθυμείτε να μειώσετε κάποιες από αυτές και να απαλλαγείτε, είναι πολύ  εύκολο να το πράξετε.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις > Εφαρμογή που δεν επιθυμείτε > κι απενεργοποιήστε την εναλλαγή «Ταμπέλα στο εικονίδιο» > Ανενεργή.

4. Ενεργοποίηση «Μην ενοχλείτε» 

Εάν επιθυμείτε την προσωρινή παύση όλων των ειδοποιήσεων έτσι ώστε να σταματήσουν οι ήχοι και οι γνωστοποιήσεις να αποσπούν την προσοχή σας, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε».

  • Σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο με το μισοφέγγαρο. Εάν επιθυμείτε να προσαρμόσετε τη λειτουργία «Μην Ενοχλείτε», ακολουθήστε τη διαδρομή:
  • Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Στην ενότητα αυτή μπορείτε να αλλάξετε ρυθμίσεις στη λειτουργία. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία «Μην Ενοχλείτε», όπως για παράδειγμα τη διάρκεια της νύχτας.

Προσπαθήσαμε να σας δώσουμε κατευθύνσεις, προκειμένου να περιορίσετε την ακαταστασία της Οθόνης Κλειδώματος η οποία καθημερινά γεμίζει από άχρηστες για πολλούς ειδοποιήσεις. Εάν έχουν δημιουργηθεί απορίες μην διστάσετε να μας ενημερώσετε.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις που αφορούν τις συσκευές και το λειτουργικό της Apple. Μείνετε συντονισμένοι – που αλλού – στο Appleteam.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll