Mε το iOS και το Android να τιτλοποιούνται ως τα δύο πιο πολυχρησιμοποιημένα λειτουργικά συστήματα, αναμένεται τα επόμενα χρόνια οι προγραμματιστές να επενδύουν το χρόνο τους, στην προσπάθεια δημιουργίας εφαρμογών συμβατών μόνο με αυτά.

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για την ανάπτυξη μίας εφαρμογής,  αλλά ο ποιος σημαντικός παράγων που οφείλει κάθε προγραμματιστής να εξετάσει, είναι το κοινό που πρόκειται να απευθυνθεί. Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίζει ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών, λειτουργικών συστημάτων iOS και Android.

Οι χρήστες iOS είναι ελαφρώς νεότεροι από τους χρήστες Android

teen_age

Η πρώτη διαφορά μεταξύ των χρηστών iOS και Android είναι πως οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS είναι ελαφρώς μικρότεροι σε ηλικία κατά μέσο όρο, από τους χρήστες Android.

Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε πως πάνω από το 18% των ιδιοκτητών iPhone, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Εάν δούμε την ίδια ηλικιακή ομάδα στους χρήστες Android, θα διαπιστώσουμε πως το ποσοστό αυτό πέφτει στο 16%. (στατιστικά σημαντική διαφορά).

Οι χρήστες iOS είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με το m-commerce (mobile αγορές)

Η εμφάνιση του m-commerce, έχει θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό γεγονός του κόσμου των smartphones, και η συσκευή iPhone είναι το μέσον για την εξάπλωση της νέας αυτής τάσης.

Σε αντίθεση με τους χρήστες Android συσκευών, η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών iPhone, έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από τις συσκευές τους.

Η τάση αυτή είναι ένα κίνητρο για τους προγραμματιστές εφαρμογών, να αναζητήσουν νέες ιδέες για την εκμετάλλευση της κινητής αυτής τάσης.

Μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχουν οι χρήστες iOS συσκευών

Παρά το γεγονός πως η Google έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει στο λειτουργικό της και να προσφέρει στους χρήστες της κάθε καινοτόμο χαρακτηριστικό, εν τούτοις οι προγραμματιστές, στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό για το σχεδιασμό μιας εφαρμογής για smartphone συσκευές.

Σε αντίθεση με τους χρήστες Αndroid συσκευών, οι χρήστες iOS είναι πιο πιστοί στο λειτουργικό τους σύστημα και διαθέτουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Οι χρήστες iOS, προτιμούν να διατηρούν τη συσκευή τους σε εργοστασιακή μορφή, ενώ οι χρήστες Android αρέσκονται να αλλάζουν και να παραμετροποιούν τη συσκευή τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Η χρήση του διαδικτύου είναι μεγαλύτερη από χρήστες Android συσκευών

android_net

Έχει γίνει λόγος από μετανάλυση παγκόσμιων ερευνών, πως η χρήση του διαδικτύου από Android συσκευές φθάνει το 44,62% ενώ οι χρήστες των iOS συσκευών δεν ξεπερνούν το 44,19% (στατιστικά σηματική διαφορά). Εκτός αυτού, οι κάτοχοι Android συσκευών φαίνεται πως ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στη συνολική χρήση της συσκευής τους, από τους χρήστες iPhone.

Διαφορετικό περιεχόμενο ενδιαφέρει τους χρήστες των iOS συσκευών

Οι χρήστες iPhone ασχολούνται περισσότερο με το περιεχόμενο της συσκευής τους κατά μέσο όρο, ενώ οι χρήστες Android συσκευών, προτιμούν να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα παρά ηλεκτρονικά.

Η βάση χρηστών Android συσκευών, αποτελείται από χρήστες που αφιερώνουν χρόνο επισκεπτόμενοι σελίδες ενημέρωσης. Έτσι οι developers της συγκεκριμένης πλατφόρμας λειτουργικού συστήματος, θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη τέτοιου είδους εφαρμογών.

Οι πιστοί χρήστες ποικίλλουν από λειτουργικό, σε λειτουργικό σύστημα 

Όταν πρόκειται να εξετάσουμε κατά πόσο κάποιοι είναι πιστοί ως προς την επιλογή των συσκευών τους, το αποτέλεσμα είναι, χρήστες iPhone συσκευών, με σχεδόν ένα 62%, να είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη συσκευή τους.

Tο ποσοστό αυτό σε κατόχους Android συσκευών για την ικανοποίησή τους, πέφτει στο 48%. Υποστηρίζεται πως η στενή σχέση λειτουργικού και hardware στις συσκευές της Apple, προσφέρουν πλεονέκτημα το οποίο οδηγεί σε μεγαλυτερο ποσοστό πιστών χρηστών. Το iPhone με μία από της καλύτερες εκστρατείες marketing έχει επιτύχει και εδραιώσει την Apple παγκοσμίως.

Η αυστηρή πολιτική ανάπτυξης εφαρμογών, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα των εφαρμογών

appstore

Σε αντίθεση με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το iOS έχει θέσει αυστηρή πολιτική για την ανάπτυξη εφαρμογών.  Αυτό δεν σημαίνει πως η Apple απορρίπτει ή εγκρίνει εφαρμογές κατά βούληση, σίγουρο όμως ελλοχεύει μεγαλύτερο ρίσκο από τον προγραμματιστή, στην επένδυση χρόνου και χρήματος για την ανάρτηση μιας εφαρμογής στο App Store.

Όλες οι εφαρμογές οι οποίες απορρίπτονται από το App Store, καταδικάζουν τους developers σε ανευ ουσίας σπατάληση του χρόνου και της χρηματοδότησης στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Συμπερασματικά

Πλεόν θα πρέπει να είστε εξοικιωμένοι με τα βασικά σημεία διαφοράς μεταξύ Android και iOS χρηστών, από την άποψη του στοχευμένου κοινού.

Εάν ανήκετε στους προγραμματιστές, μπορείτε να λάβετε μέτρα τα οποία θα σας επιτρέψουν να καταλήξετε σε εκπληκτικές εφαρμογές για τα δύο λειτουργικά συστήματα. Αξιοποιήστε στο έπακρον τη γνώση αυτή και επωφεληθείτε.

Ο Συγγραφέας του άρθρου Lucie Kruger, είναι ένα επιφανής συντάκτης και σύμβουλος περιεχομένου πληροφορικής της Mobiers Ltd, η οποία προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών για το λειτουργικό Android. 

Έχει προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες όπως το λειτουργικό iOS, Android και ανάπτυξης εφαρμογών. 

ΠΗΓΗwww.ired.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροMacUser |Έσβησε τις μηχανές εκτύπωσης το γνωστό περιοδικό
Επόμενο άρθροΕπισκευή laptop |Αντικατάσταση εμπρόσθιου κρυστάλλου Macbook
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here