ΟΔΗΓΟΙ

AirPods – Αναβαθμίστε το λειτουργικό τους

Αν και πρόκειται …απλά για ακουστικά, τα AirPods της Apple αναβαθμίζονται προκειμένου να να επιδιορθωθούν μικρο-προβλήματα και να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης. Η τρέχουσα firmware έκδοση είναι η 3.7.2. Είχε κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου του 2017 με επιδιορθώσεις μικρο-σφαλμάτων αλλά και βελτιώσεις ως προς την απόδοση του αξεσουάρ.

Οι προϋποθέσεις για την αυτόματη αναβάθμιση των AirPods

Η διαδικασία όμως είναι διαφορετική από τις συνήθεις αναβαθμίσεις των συσκευών μας, καθώς τα πάντα γίνονται αυτόματα, αρκεί να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

  • Τα AirPods πρέπει να είναι στη θήκη τους
  • Η θήκη πρέπει να είναι συνδεδεμένη με φορτιστή
  • Μία iOS συσκευή που έχει συνδεθεί με τα AirPods («γνωρίζονται») θα πρέπει να είναι κοντά

Όταν η Apple διαθέτει αναβάθμιση για τα AirPods, αυτή κατεβαίνει στο iPhone ή στο iPad μας και εγκαθίσταται αυτόματα εάν ισχύουν τα ανωτέρω. Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Το πρώτο βράδυ που θα αφήσουμε τα AirPods στη θήκη τους για φόρτιση, εφόσον βρίσκεται κοντά το iPhone μας, θα γίνει η αναβάθμιση.

Σε περίπτωση που δείτε πως τα AirPods σας δεν τρέχουν την πιο πρόσφατη firmware έκδοση ενώ ισχύουν οι άνωθεν προϋποθέσεις, δοκιμάστε να ανοίξετε για λίγα δευτερόλεπτα το καπάκι της θήκης έως να φανεί στο iPhone το γνωστό μήνυμα για τα AirPods.

Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει το επίπεδο φόρτισης της θήκης των AirPods να είναι υψηλό προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του update. Δηλαδή, ίσως η διαδικασία της αναβάθμισης να μην ξεκινήσει άμεσα, αλλά αφού πρώτα η θήκη φορτιστεί επαρκώς.

Πώς ελέγχουμε την έκδοση firmware των AirPods μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανοίγουμε το καπάκι της θήκης των AirPods (δεν είναι ανάγκη να τα φορέσουμε) και πλοηγούμαστε στην iOS συσκευή μας: Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες.

  • Στο κάτω μέρος επιλέγουμε AirPods
  • Bλέπουμε τις πληροφορίες για τα ακουστικά μας.

Στο παράδειγμά μας, βλέπουμε την πρώτη έκδοση των AirPods (hardware 1.0.0) στην πιο πρόσφατη έκδοση firmware (3.7.2). Εμφανίζονται επίσης ο σειριακός αριθμός και το αναγνωριστικό μοντέλου (Α1523).

Πλέον γνωρίζετε πώς να τσεκάρετε την έκδοση firmware που φοράνε τα AirPods σας αλλά και υπό ποιες προϋποθέσεις αναβαθμίζονται αυτόματα. Εάν υπάρχει κάποια απορία είμαστε στη διάθεσή σας.

via-Tecky.eu

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll