Νέα στοχεία έχουν έρθει στο φως της Δημοσιότητας σχετικά με την επεξεργαστική ισχύ των γραφικών του iPad Air 2, σύμφωνα με μία νέα έκθεση από την ιστοσελίδα AnandTech, αποκαλύψε πως το νέο tablet είναι πιο ισχύρο από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Τα Benchmarks και τα teardowns είχαν αποκαλύψει για το νέο tablet λεπτομέρειες σχετικά με το εσωτερικό της συσκευής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη τις κυκλοφορίας.

Τώρα έρχεται μία νέα εικόνα του επεξεργαστή A8X μέσω της AnandTech, η οποία αποκαλύπτει τη διάταξη του, όπως έχει σχεδιαστεί από την Apple. Η φωτογραφία της μήτρας του A8X δείχνει να περιλαμβάνει οκταπύρινo chip γραφικών, ακόμη μεγαλύτερο του 6πύρινου GX6650 που ανακοινώθηκε από την εταιρεία Imagination Technologies και υπέθεταν πως εμπεριέχει, έως σήμερα.

[quote_box_center]

To get right down to business then, the die shot confirms what we had begun suspecting: that A8X has an 8 cluster Series6XT configuration. All 8 GPU clusters are clearly visible, and perhaps unsurprisingly it looks a lot like the GPU layout of the GX6450. To put it in words, imagine A8’s GX6450 with another GX6450 placed right above it, and that would be the A8X’s 8 cluster GPU.[/quote_box_center]

Η AnandTech δεν ήταν σε θέση να δημοσιοποιήσει την πραγματική εικόνα της πηγής της μήτρας αλλά μία παρόμοια εικόνα δόθηκε στο MacRumors, η οποια αναπαριστά τους οκτώ πυρίνες γραφικών του A8X. Η φωτογραφία δείχνει επίσης τη νέα triple-core CPU και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνονται στον επεξεργαστή.

a8x_die_photo

A8X φωτογραφία πεθαίνουν από Chipworks

Σε δημοσιευμένη λίστα προσφορών της εταιρείας Imagination’s για τους  Series6XT graphics, αναφέρει την εξαπύρινη GX6650, αλλά η νέα φωτογραφία ανακαλύπτει πως η Apple χρησιμοποίησε έναν semi-custom σχεδιασμό σε αντιστοίχιση ουσιαστικά δύο πακέτων quad-core στον επεξεργαστή γραφικών της.

Χάρην στη συμφωνία που έχει συνάψει η Apple με την εταιρεία Imagination, είναι ελεύθερη να τροποποιήσει τα σχέδια για την GPU που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία γραφικών. Η Apple ως βασικός επενδυτής έχει πρόσβαση στην στρατηγική της εταιρείας επιτρέποντάς της  την μετατροπή εννέα μήνες μετά την ανακοίνωση της Series6XT. Άλλες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχεικά με το μέγεθος και το σχεδιασμό του A8X.

H μήτρα που είναι τοποθετημένος ο επεξεργαστής A8X είναι περίπου 128mm2 λίγο μεγαλύτερη από την 123mm2 του A6X o οποίος χρησιμοποιήθηκε την  τελευταία φορά που η Apple έδωσε το «X» ως υπότιτλο σε επεξεργαστή iPad. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της αγοράς, ο A8X είναι λίγο μεγαλύτερος από τα 118mm2 GK107 GPU της NVIDIA αλλά και μικρότερος από 130mm2 2C+ GT2 Haswell CPU της Intel. Με σοφό σχεδιασμό ο A8X, εμφανίζεται ελαφρώς διαφοροποιημένος από το A8 με την προσθήκη ενός τρίτου core CPU.

Η εταιρεία Imagination’s ανακοίνωσε χθες τα σχέδια της  για την επόμενη γενιά Series7XT  και λαμβάνοντας υπόψιν το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων, είναι πιθανό τα νέα γραφικά να πάρουν το δρόμο για τον A9 επεξεργαστή της Apple ο οποίος θα ενταχθεί στις iOS συσκευές, του 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροAndroid switchers |Μικρότερη προσέλκυση από την προβλεπόμενη
Επόμενο άρθροΠρακτικές Συμβουλές |Ανεβάστε φωτογραφίες στο iCloud Photo Library μέσω του διαδικτύου
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here