H Apple συνέθλιψε χθες, όχι μόνο τα προηγούμενα της ρεκόρ όλων των εποχών, αλλά και τα πιο αισιόδοξα σενάρια της  Wall Street, με επιβλητικές πωλήσεις της τάξεως των 74,5 εκατομμυρίων iPhones, φέρνοντας στην εταιρεία μικτά κέρδη αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας ένα καθ’ όλα επιτυχημένο τρίμηνο.

Η Apple σημείωσε ρεκόρ εσόδων τριμήνου, αγγίζοντας τα 74,6 δισεκατομμύρια, με κέρδη ανά μετοχή 3,06 δολάρια κατόπιν διάλυσης τίτλων, για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2015. Τα καθαρά κέρδη της Apple υπολογίζονται στα 18.900.000 δολάρια, νούμερο το οποίο ορίζεται ως νέο ρεκόρ κερδών τριμήνου, ξεπερνώντας την εταιρεία Exxon που το κατείχε, με κέρδη 15,9 δισεκατομμυρίων σε ένα τρίμηνο. Η εταιρεία οδηγήθηκε σε αυτό το εντυπωσιακό τρίμηνο από τις πωλήσεις συσκευών iPhone, οι οποίες άγγιξαν τις 75 εκατομμύρια μονάδες – μία αύξηση χρόνο με το χρόνο που φτάνει το 46%.

Επίσης, σε υψηλά όλων των εποχών κινήθηκαν και οι πωλήσεις υπολογιστών Mac, με πωλήσεις 5.520.000 μονάδες, αυξημένες από το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου. Η πωλήσεις των υπολογιστών Mac, παρουσίασαν αύξηση χρόνο με χρόνο της τάξεως του 14%.

Η ίδια εικόνα όμως δεν εμφανίστηκε στις πωλήσεις iPad, καθώς συνέχισαν την πτωτική πορεία τους στις 21,4 εκατομμύρια μονάδες έως το τέλος Δεκεμβρίου, με μείωση περίπου στο 18% από τις περσινές, αντίστοιχου διαστήματος πωλήσεις.

linechart

[quote_box_center]

«We’d like to thank our customers for an incredible quarter, which saw demand for Apple products soar to an all-time high,» said Apple Chief Executive Tim Cook. «Our revenue grew 30 percent over last year to $74.6 billion, and the execution by our teams to achieve these results was simply phenomenal.»[/quote_box_center]

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας γι’ αυτό το απίστευτο τρίμηνο, το οποίο είδε τη ζήτησε για τα προϊόντα μας να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. Tim Cook. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, στα 74,6 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη άψογη εκτέλεση της ομάδας για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων, η οποία για μια ακόμη φορά ήταν εκπληκτική.

Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν στα 39,9% φέτος, αυξημένο από το αντίστοιχο περσινό  τρίμηνο, στα 37,9%. Επίσης η Apple ανέφερε πως οι διεθνείς πωλήσεις αντιπροσώπευαν το 65% των εσόδων του τριμήνου.

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις η εταιρεία έκανε αναφορά για τις πωλήσεις ρεκόρ του App Store, στο τρίμηνο που συμπεριλαμβάνονται οι γιορτές των Χριστουγέννων. Οι υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν το App Store, το iTunes Store κι άλλες ψηφιακές υπηρεσίες έφτασαν τα 4.800.000.000 δολάρια.

[quote_box_center]

«Our exceptional results produced EPS growth of 48 percent over last year, and $33.7 billion in operating cash flow during the quarter, an all-time record,» said Apple Chief Financial Officer Luca Maestri. «We spent over $8 billion on our capital return program, bringing total returns to investors to almost $103 billion, over $57 billion of which occurred in just the last 12 months.»[/quote_box_center]

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα μας, παρήγαγαν αύξηση κερδών ανά μετοχή, κατά 48% σε σχέση με πέρυσι, ήτοι 33,7 δισεκατομμύρια σε ταμειακές ροές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ένα ρεκόρ όλων των εποχών, δήλωσε ο Apple Chief Financial Officer, Luca Maestri. «Δαπανήσαμε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα επιστροφών κεφαλαίου με συνολικές αποδόσεις για τους επενδυτές, σχεδόν 103 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω των 57 δισεκατομμυρίων, τους τελευταίους 12 μήνες.

Κλείνοντας τις ανακοινώσεις, το Διοικητικό συμβούλιο της Apple ανακοίνωσε διανομή μερίσματος ύψους 47 σεντ ανά μετοχή των κοινών μετοχών της. Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2015, στους μετόχους της εταιρείας κατά το κλείσιμο των εργασιών της 9ης Φεβρουαρίου 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8.1.3 |Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση από την Apple
Επόμενο άρθροiTunes 12.1 |Η πρώτη σημαντική αναβάθμιση φέρει widget στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here