IPAD

7-inch iPad? Γιατί να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο η Apple?

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ιστορίες για ένα νέο μικρότερο iPad ακούγονται εδώ κ λίγο καιρό, αλλά από όσο γνωρίζω αυτό που το κρατούσε πίσω ήταν η τιμή.

Οι λόγοι που η Apple σχεδιάζει κάτι τέτοιο είναι ο ίδιος για τον οποίο κατασκεύασαν τα iPod mini και iPod nano. Σε αυτήν την περίπτωση προκειμένου να μην αφήσουν κενό στην αγορά για ανταγωνιστές όπως η Amazon και η Google.
Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να πιστεύψουν ότι η Apple θα εισέλθει σε μια τόσο χαμηλή τιμολογιακά αγορά. Η Apple δεν έφτιαξε ένα netbook καθώς επίσης ούτε iPhone nano. Σκέφτονται διαφορετικά και για αυτό τον λόγο έδωσαν στην αγορά το MacBook Air και το iPad, ενώ παράλληλα κράτησαν και iPhone προηγούμενων γενιών.
Ο στόχος της Apple είναι η διάδοση των υπολογιστών. Θέλουν να πουλήσουν εκατοντάδες συσκευές που θα ενθουσιάσουν αυτόν ακριβώς τον τύπο καταναλωτή που συνήθως μένει απογοητευμένος και αποξενωμένος από την τεχνολογία.
Ούτε όμως το 7 inch Blackberry PlayBook, ούτε το  7 inch Amazon Kindle Fire, ούτε το 7 inch Barnes & Noble Nook Tablet δεν κατάφεραν να συγκλονίσουν τον κόσμο, δεν ήταν iPads, για αυτό. Δεν κατάφεραν να εντάξουν ένα απλό στην χρήση λογισμικό, φιλικό στον καταναλωτή και με εφαρμογές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Τα κατέστρεψαν. Αλλά δεν θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο λάθος για πάντα.

Όταν η συζήτηση φτάνει στο γιατί η Apple μπορεί να θέλει να φτιάξει ένα 4 inch iPhone, η πραγματικότητα της αγοράς έχει ως εξής: αυτήν την στιγμή οι καταναλωτές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα 3.5 inch iPhone και σε ένα 4+ inch not-iPhone, και ενώ πολλοί επιλέγουν το iPhone,υπάρχουν άλλοι τόσοι που επιλέγουν το  4+ inch not-iPhone. Πηγαίνοντας στις 4 inches, η Apple πολύ πιθανόν πλέον να μην χάνει ούτε αυτούς τους πελάτες. Παρόμοια συμπεριφορά υπάρχει και για το iPad στην σημερινή αγορά.

Παράλληλα ο ανταγωνισμός μεγαλώνει με την Google και τα  Android 4.1 Jellybean-powered και Nexus 7 t ablet, με αξία τα $200. Διέθεσαν επίσης και το AllThingD, όσων αφορά το εμπορικό κομμάτι, δεν προσβλέπουν όμως να βγάλουν μεγάλο κέρδος από αυτά. Και ενώ αυτή τους η κίνηση «θάβει» τους συνεργάτες της όπως η HTC και η Samsung, αυτοί από την άλλη πρέπει να κινηθούν έτσι ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα προϊόντα τους στα ράφια της αγοράς.

Η Amazon πολύ πιθανά θα φέρει το Kindle Fire 2 στην αγορά κάποια στιγμή, ενώ και αυτή δείχνει την διάθεση της να πάρει μερίδιο από την αγορά.
Μπορεί η Microsoft να έχει μόλις διαθέσει τα Surface for Windows RT and Surface for Windows 8 Pro tablets, τους ανταγωνιστές των iPad και MacBook Air. Έχουν επίσης ξεκινήσει και συνεργασία με την Barnes & Noble, όπως φαίνεται λοιπόν τα μικρότερα και πιο οικονομικά tablet δεν είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε.

Η Apple έμεινε εκτός από την αγορά των χαμηλών κοστολογίων γιατί όπως ισχυρίζεται δεν είχε βρει τρόπο να φτιάξει ένα φτηνό laptop που να είναι και καλό επίσης. Κατηγόρησαν ακόμη τους ανταγωνιστές τους λέγοντας πως η διάθεση 7 inch tablets έγινε μόνο και μόνο για να χτυπήσει τις πωλήσεις του 9.7 inch iPad.
Πριν μερικά χρόνια η Apple ήταν καλύτερη αλλά και πιο ακριβή. Με το iPad και το MacBook Air, είδαμε στην πράξη τα αποτελέσματα των τιμολογιακών διαδικασιών που ορίστηκαν από τον Tim Cook’s, τώρα η Apple είναι πολύ καλύτερη και πολύ πιο οικονομική από ότι ήταν.
Εάν η Apple μπορεί να φτιάξει ένα 9.7 inch iPad στην ίδια τιμή με των ανταγωνιστών της πόσο πιθανόν θα κοστίζει?
Παίρνοντας σαν παράδειγμα το μοντέλο τιμολόγησης της Apple, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τιμές όπως $300 και ίσως ακόμη και  $400 7 inch iPad
Το Google Nexus 7 συγκρίνεται με το Kindle Fire και διεκδικεί όσους πολύ απλά τα iPad τους φαίνεται πολύ μεγάλο. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο ελκυστικό όμως όσο θα ήταν ένα iPad 7 ιντσών.
Πραγματικά κανένα δεν είναι, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Ένα 7 inch iPad θα εκτοξεύσει τα κέρδη της Apple, δίνοντας της ένα ακόμη μεγαλύτερο επιτυχημένο προϊόν που θα κατακλίσει τις αγορές.
Δεδομένων όλων των παραπάνω είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πραγματικά δεν θα το κάνει η Apple.

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPAD

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll