APPLE

7 καταπληκτικά χαρακτηριστικά που δεν είδαμε στο iOS 6

Είμαστε ενθουσιασμένοι με το iOS 6. Αν και δεν είναι μια πλήρης αναμόρφωση του iOS έχει μια σειρά από αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως οι χάρτες και το Siri για iPad που τα περιμένουμε με ανυπομονησία.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το iOS 6 έχει ακόμα κάποια πράγματα που λείπουν. Πράγματα που περιμέναμε εδώ και καιρό. Και σας παρουσιάζουμε εφτά από αυτά.

Widgets
Δημοσιευμένη Εικόνα

Δεν ξέρω πως αισθάνεστε για τα Widgets αλλά εγώ περίμενα να έρθουν στο iOS 6. Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει κάποιες Android συσκευές και μου άρεσε ο τρόπος που λειτουργούσαν τα widgets στην πλατφόρμα της Google και πιστεύω ότι η Apple και οι developers θα μπορούσαν να τα χειριστούν μια χαρά αν τελικά εμφανίζονταν στο iOS 6.

Θα ήταν ωραίο να μπορούμε να δούμε τα μηνύματα του Twitter ή του Facebook μέσα από widgets όπως επίσης να διαβάζουμε τα RSS feeds ή να μαθαίνουμε το score μιας ομάδας. Απότι φαίνεται όμως η Apple δεν έχει σκοπό να εισάγει τα widgets στο λειτουργικό της ακόμα.

«iWallet»
Δημοσιευμένη Εικόνα
Υπήρχαν πολλές φήμες τους τελευταίους μήνες για ένα «iWallet» το οποίο θα ήταν η απάντηση της Apple στο Google Wallet, ένα σύστημα με στο οποίο θα είχατε τις πιστωτικές σας κάρτες περασμένες και θα πληρώνατε για πράγματα μέσω του iPhone.

Αλλά όπως και για τα widgets δεν ακούσαμε τίποτα για το iWallet στο WWDC

Φάκελοι χωρίς όρια

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αυτό είναι ένα πολύ απλό αίτημα και δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο για την Apple να το εφαρμόσει. Έχω πάρα πολλά παιχνίδια όπως επίσης και εφαρμογές που αφορούν την φωτογραφία και δεν μ’αρέσει που αναγκάζομαι να φτιάχνω δυο και τρεις φακέλους για να τις βολέψω, θα μπορούσε εύκολα η Apple να βγάλει τον περιορισμό που επιτρέπει μόνο 12 εφαρμογές σε κάθε φάκελο.

Υποστήριξη του Siri για Third-Party εφαρμογές

Δημοσιευμένη Εικόνα

Φήμες ήθελαν την Apple να παρουσιάζει κάποιο API όπου οι developers θα το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν εφαρμογές που θα είχαν την λειτουργιά του Siri. Δυστυχώς ούτε αυτό έγινε αν και θα ήθελα πάρα πολύ να δω εφαρμογές όπως το Skype ή το Twitter να συνεργάζονται με το Siri και να κάνουν την ζωή μας ποιο εύκολη.

Συγχρονισμός των Shortcuts

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και πάλι αυτό είναι ένα μικρο χαρακτηριστικό που θα κάνει μεγάλη διάφορα σε αρκετούς από εμάς. Δεν πιστεύω ότι ο καθένας μας χρησιμοποιεί διαφορετικά shortcuts στις iOS συσκευές του, οπότε θα ήταν καλό να δούμε κάποιου είδους συγχρονισμού χωρίς να χρειαζεται κάθε φορά που κάνουμε restore και set up as new να τα χάνουμε όλα. Το iCloud υπάρχει όποτε ας το χρησιμοποιήσει η Apple για να μας βοηθήσει.

Πανοραμική κάμερα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Φήμες που ήθελαν την Apple να εργάζεται πάνω σε μια πανοραμική κάμερα κυκλοφορούσαν πριν ακόμα από το iOS 5, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα. Ok υπάρχουν εφαρμογές που προσθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό στο iOS αλλά θα θέλαμε να δούμε την Apple να προσθέτει κάτι τέτοιο.

Υποστήριξη για Game Controller
Δημοσιευμένη Εικόνα
Αυτό είναι ένα όνειρο γιαυτό και το άφησα για το τέλος. Το «portable gaming» έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του iPhone και του AppStore. Υπάρχουν όμως αρκετοί που πιστεύουν ότι οι iOS συσκευές δεν θα είναι ποτέ ισάξιες ενός PSP Vita ή ενός Nintendo 3DSi γιαυτό και θα ήταν καλό η Apple να παρουσιάσει κάποια δικιά της θήκη ή κάτι παρόμοιο που να έχει τα απαιτούμενα χειριστήρια και να μετατρέπεις το iPhone σε μια κανονική φορητή παιχνιδοκονσόλα.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε από το iOS 6; Να επισημάνω ότι το η Apple το ανακοίνωσε πριν δυο ήμερες όποτε ένα ή δυο χαρακτηριστικά από αυτά που αναφέραμε παραπάνω έχουν ακόμα την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο λειτουργικό.

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll