APPLE

5 φανταστικά νέα χαρακτηριστικά της iOS 7.1 που πρέπει να ανακαλύψετε στη συσκευή σας!

Η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού της Apple iOS 7.1 που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας, έφερε μαζί της αρκετά νέα χαρακτηριστικά, μεγάλο αριθμό διορθώσεων και βελτιώσεων τόσο για τα iPhones όσο και για iPad, iPod touch. Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει αναλυτικό video με τα χαρακτηριστικά του iOS 7.1 που απαρτίζουν τις αλλαγές, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να επισημάνουμε μερικές βασικές προσθήκες που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε στη συσκευή σας. Η Sharon Vaknin του CNET έχει συντάξει μία σύντομη λίστα τών τεσσάρων κυριότερων χαρακτηριστικών που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο νέο λειτουργικό, κι εμείς έχουμε προσθέσει ένα πέμπτο που πιστεύουμε πως θα εκτιμηθεί από όλους εσάς ιδιαίτερα. Ας ξεκινήσουμε.

Εξαφάνιση του paralax, διατήρηση του zoom!

Στην πρώτη θέση τοποθετούμε την δυνατότητα απενεργοποιήσης του εφέ paralax στην iOS 7.1 ένα ενοχλητικό φαινόμενο για πολλούς, αυτό της παράλλαξης της ταπετσαρίας αλλά χωρίς την εξάλειψη του ωραίου εφέ των animations κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των εφαρμογών. Για νά έχετε τη δυνατότητα προσαρμογής θα πρέπει να βεβαιωθείτε πώς η επιλογή της Μείωσης κίνησης είναι απενεργοποιημένη, Ρυθμίσεις >Γενικά >Προσβασιμότητα. Στη συνέχεια πηγαίνετε Ρυθμίσεις >Ταπετσαρίες & φωτεινότητα κι επιλέξτε Νέα Ταπετσαρία στη σελίδα αυτή ορίστε την Προοπτική στο όχι για την ταπετσαρία κλειδώματος και το ίδιο πρέπει να κάνετε και για την ταπετσαρία της Αρχικής οθόνης. Είναι πολύ εύκολο, δείτε το.

Διδάξτε στo Siri συνθήκες

Πολλές αλλαγές και βελτιώσεις έρχονται και για τη εικονική προσωπική βοηθό Siri της Apple. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε την προσθήκη ελληνικών παρόλα αυτά για όσους χρησιμοποιούν άλλες συμβατές με το Siri γλώσσες, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την προσωπική τους βοηθό ακολουθώντας της συμβουλές του CNET για το πως μπορείτε να είστε βέβαιοι πως το Siri λειτουργεί υπέρ σας κι όχι εναντίον σας.

Εμφάνιση Πλήκτρων

Ένα από τα πολλά παράπονα που είχαν οι χρήστες του iOS 7 συγκρινόμενη με προηγούμενες εκδόσεις λογισμικών της Apple, ήταν το γεγονός πως τα πλήκτρα σε αυτή τη μινιμαλιστική νέα εμφάνιση ήταν λίγο δυσδιάκριτα. Με το iOS 7.1 ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να προσθέσουν περιγράμματα στα πλήκτρα που εμπεριέχονται στο λειτουργικό. Η προσθήκη περιγράμματος πλήκτρου είναι εύκολη υπόθεση. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Γενικά >Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε την εναλλαγή, «Σχήματα κουμπιών».

Ενεργοποίηση Auto HDR 

Ένα από τα προβλήματα του iOS 7 το οποίο προκαλούσε την συνεχή απενεργοποιήση του HDR, κάθε φορά έκλεινε η εφαρμογή της cameras. Στο iOS 7.1 η Apple μετανόησε για το ενεχλητικό αυτό σφάλμα, με τη εισαγωγή μιας νέας «Auto HDR»  ρύθμισης για το iPhone 5S, που θα παρακολοθεί τις συνθήκες του περιβάλλοντος και το φωτισμό, έτσι ώστε να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται αυτόματα. Για να ενεργοποιήσετε αυτό το νέο χαρακτηριστικό απλώς πατήστε «HDR on» ή «Off HDR» στο πάνω μέρος της οθόνης με την camera ανοιχτή. Στη συνέχεια επιλέξτε «Auto HDR» και δεν θα χρειαστεί να ξαναασχοληθείτε ξανά.

Νέες επιλογές προβολής

Η πλατφόρμα iOS της Apple είναι σαφώς ηγέτης, όταν πρόκειται για επιλογές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία. Δεν υπάρχει δεύτερος κοντά. Για όλους εκείνους με μικρά προβλήματα όρασης, όμως κάποια χαρακτηριστικά στο iOS 7 ήταν λίγο θολά τα πράγματα. Στο ιΟΣ 7.1 η Apple αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα με την προσθήκη νέων επιλογών για αύξηση της αντίθεσης στην οθόνη του iPhone, iPad ή iPod touch. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμισεις >Γενικά >Προσβασιμότητα και πιέστε την επιλογή «Αύξηση αντίθεσης». Εκεί θα βρείτε τρεις ξεχωριστές εναλλαγές στην iOS 7.1.

  • «Μείωση διαφάνειας» όπου θα αφαιρέσει όλα τα εφέ διαφάνειας σε τομείς όπως dock στην αρχική οθόνη, τον φάκελο, το Κέντρο Ελέγχου καθώς και το Κέντρο Γνωστοποιήσεων.
  • «Σκούρυνση χρωμάτων» το οποίο κάνει αυτό ακριβώς που λέει: Σκουραίνει όλα τα χρώματα στην οθόνη της συσκευής για να γίνουν πιο ευδιάκριτα τα στοιχεία.
  • «Μείωση σημείου λευκού» επιλογή η οποία θα κάνει την οθόνη πιο φωτεινή στο λευκό, ένα άλλος τρόπος ουσιαστικά για να βελτιωθεί η ορατότητα.

 

Ήρθε η ώρα να σας αφήσουμε να ασχοληθείτε με την αναβαθμισμένη συσκευή σας, και φυσικά περιμένουμε τις εντυπώσεις σας από τα νεοφερμένα χαρακτηριστικά!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll