SOFTWARE

5 υπέροχα tricks που θα κάνουν το iPhone σας να συμπεριφέρεται ομαλότερα!

Ένας από τους πολλούς λόγους που το iPhone έγινε αμέσως δημοφιλές, είναι λόγω του ό,τι πρόκειται για μία συνεπή συσκευή προσφέροντας ομαλές λειτουργίες στην εμπειρία του χρήστη. Το αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS προσφέρει πολλές πολλές βελτιώσεις στην απόδοση, εκτός των μεγάλων εμφανισιακών αλλαγών, την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και τις διορθώσεις κάποιων σφαλμάτων. Όταν όμως πρόκειται για mobile συσκευές, οι χρήστες μπορούν να κάνουν μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν πως, τόσο το iPhone iPad ή iPod touch, θα λειτουργεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Η ιστοσελίδα Huffington Post έχει συντάξει μία λίστα από 5 απλές συμβουλές και κόλπα, όπου οι χρήστες iOS συσκευών μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν, βελτιώνοντας την απόδοση και τη συνολική επαφή με τις συσκευές τους. Αυτά τα μικρά τρικς, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους κατόχους των παλαιότερων μοντέλων iPhone – iPads διότι εμπεριέχουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε το iOS 7, πράγμα που τις καθιστά λιγότερς γρήγορες λόγω παλαιότερου επεξεργαστή.

1. Απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν σας είναι χρήσιμο

Θα θέλαμε να σας συμβούλεψουμε καταρχήν να καθαρίσετε τη συσκευή σας από οτιδήποτε δεν είναι πλέον σε χρήση και απλά παραμένει διακοσμητικό στοιχείο στη συσκευή σας. Για να να μπορέσετε να ελέγξετε τι υπάρχει στη συσκευή σας εν χρήση ακολουθήστε τη διαδρομή: Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση. Εδώ θα πρέπει να δώσετε λίγο χρόνο στη συσκευή σας να φορτώσει τις εφαρμογές, και στη συνέχεια θα δείτε πόσο χρόνο καταλαμβάνει η κάθεμία. Αφαιρέστε όσες δεν χρειάζεστε, π.χ. εκείνο το περίεργο παιχνίδι που δεν έχετε παίξει ποτέ μπορεί στην πραγματικότητα να σας απαλευθερώσει πολύτιμο χώρο στη συσκευή σας. «Trash it»!

Napkin 3 03-13-14, 11.53.04 AM

2. Αντιμετωπίστε τη συσκευή σας ως έναν υπολογιστή και κάνετε clean cashe

Κάνετε εκκαθάριση του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης στο iPhone σας, τόσο τα cookie όσο και τα υπόλοιπα data μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τις επιδόσεις της συσκευής σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Ακολουθήστε λοιπόν τη διαδρομή: Ρυθμίσεις > Safari (ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χρηιμοποείτε), και θα δείτε επιλογές κάτω κάτω «Διαγραφή Ιστορικού» και «Εκκαθάριση cookie και δεδομένων».

Napkin 3 03-13-14, 11.55.38 AM

3. Διαγράψτε όλα τα παλιά μηνύματα

Το iMessage  αποθηκεύει το ιστορικό σας στο iCloud, αλλά οι χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με τα μηνύματα θα μπορούσαν να διαγράψουν παλιά και μη ενδιαφέροντα μηνύματα ώστε να κερχίσουν από τη μία κάποιο χώρο. Εάν έχετε συνομιλίες με πολλά μηνύματα ανοίξτε μία από αυτές πατήστε παρατεταμένα πάνω σε ένα σύννεφο συνομιλίας και στην συνέχεια επιλέξτε «Περισσότερα». Θα εμφανιστούν αριστερά τον μηνυμάτων επιλογές για τικάρισμα και στη συνέχεια διαγραφή, ή κατευθείαν μπορείτε να επιλέξετε διαγραφή όλων. Εάν θέλετε να διαγράψετε ολόκληρες συνομιλίες μπορείτε πολύ εύκολο στη αρχική λίστα να κάνετε swipe προς τα αριστερά και διαγραφή.

Napkin 3 03-13-14, 12.01.07 PM

4. Απενεργοποιήστε τις αυτόματες αναβαθμίσεις των εφαρμογών

Οι περισσότεροι χρήστες απολαμβάνουν τις νέες δυνατότητες οι οποίες προσφέρουν αυτόματες αναβαθμίσεις των εφαρμογών τους, αλλά αν η ταχύτητα και η ομαλή απόδοση είναι ιδιαίτερης σημασίας για εσάς, τότε η απενεργοποίηση των αυτόματων αναβαθμίσεων μπορεί να είναι πολύ καλή ιδέα. Για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες αναβαθμίσεις, ακολουθήστε τη διαδρομή: Ρυθμίσεις > iTunes και το App Store. Εκεί επιλέξτε όλες τις εναλλαγές στο off.

Napkin 3 03-13-14, 12.05.31 PM

5. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες Τοποθεσίας

Η συμβουλή αυτή είναι βοηθητική όχι μόνο προς την ταχύτητα της συσκευής σας αλλά και για την διάρκεια χωής της μπαταρίας και της ιδιωτικής σας ζωής. Πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας ώστε να προσδιορίζουν τον τόπο όπου βρίσκεται η συσκευή κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να ακολουθησετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Επιλέξτε κι απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που επιθυμέιτε να λαμβάνουν την τοποθεσία σας, ή και όλες, κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Εννοείται πως εφαρμογές όπως Χάρτες προφάνως και χρείαζονται την τοποθεσία ώστε να βρουν καλύτερα το στίγμα σας. Αλλά εφαεμογές όπως facebook, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν που είστε. Απενεργοποιήστε λοιπόν εφαρμογές οι οποίες δεν το απαιτούν.

Napkin 3 03-13-14, 12.09.27 PM

Πράτοντας όλα τα παραπάνω ειδικά αν είστε κάτοχος iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, 3, 4 θα παρατηρήσετε άμεσα ομαλότερη λειτουργία, ταχύτερη και πιθανόν βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας. Περιμένουμε τις δικές εμπειρίες μόλις πραγματοποιήσετε τα παραπάνω ζητούμενα!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
SOFTWARE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll