IPAD

Χρησιμοποιήστε επιλογές γονικού ελέγχου, πριν δώσετε το iPad στα παιδιά σας!

Το αγαπημένο παιχνίδι στο iPad για τα παιδιά μου είναι όταν τρέμουν οι εφαρμογές και πατώντας το x εξαφανίζονται. Γελάνε πολύ , εγώ όμως κλαίω γιατί θα πρέπει να τις ξανακατεβάσω.. κι έτσι αποφάσισα να κάνω μερικές αλλάγές. Μια ασφαλής αλλά ακραία μέθοδος για να διατηρήσετε τα δεδομένα και τις εφαρμογές ακέραια, είναι να απομακρύνετε τις iOS συσκευές σας μόνιμα από τα χέρια των παιδιών. Ναι το ξέρω είναι πολύ δύσκολο, γι αυτό η Apple προέβλεψε και παίρνοντας μερικές προφυλάξεις μπορείτε να είστε βέβαιοι πως τα παιδιά σας δεν θα έχουν πρόσβαση σε πραγματα που δεν πρέπει να έχουν.

Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε αναλυτικά:

  • Από τη οθόνη αφετηρίας επιλέγουμε Ρυθμίσεις – Περιορισμοί – Ενεργοποιήση περιορισμών.
  • Αφού ορίσουμε 4ψήφιο κωδικό και επιβεβαιώσουμε, θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από προεπιλεγμένα χαρακτηριστικά. Καλό θα ήταν ο 4ψήφιος κωδικός που θα ορίσετε, να μην είναι ο ίδιος με τον κωδικό ασφαλείας, που πιθανόν να γνωρίζουν τα παιδιά σας.

Napkin 3 03-13-14, 9.04.20 AM

Οι επιλογές που σας είναι διαθέσιμες είναι αρκετές ενδεικτικά ξεκινώντας από την απενεργοποίηση στο :

  • Safari εάν δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ενέργεια αυτή δεν θα αφαιρέσει μόνο το εικονίδιο από την οθόνη αφετηρίας, αλλά θα αποτρέπει και το άνοιγμα URLs από άλλες εφαρμογές μέσα από το Safari. Εδώ να επισημάνουμε πως εφαρμογές με ενσωματωμένο δικό τους browser δεν είναι δυνατό να αποτραπούν.
  • Ομοίως η απενεργοποιήση της cameras θα αποτρέψει και το άνοιγμα του Facetime αλλά και την πρόσβαση τρίτων εφαρμογών από τη λήψη φωτογραφιών, καθώς δεν επιτρέπει την έναρξη της εφαρμογής φωτογραφιών.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο App StoreiBookstore και το iTunes Store καθώς και τη δυνατότητα διαγραφής εφαρμογών. Αποτρέπετε επίσης την πρόσβαση στο Siri τον έξυπνο βοηθό της Apple.
  • Από την υποενότητα επιτρεπόμενο περιεχόμενο μπορείτε να περιορίσετε τη θέαση ανάλογα με την αξιολόγηση για το τοπικά αποθηκευμένο περιεχόμενο. Για παράδειγμα εάν έχετε κατεβάσει μία ταινία με αξιολόγηση Κ ή Κ -13- μπορείτε να την εποτρέψετε από τα παιδιά σας, το ίδιο και για pod casts, τηλεοπτικές εκπομπές, ebooks και εφαρμογές με απρεπές περιεχόμενο.

Napkin 3 03-13-14, 9.11.32 AM

Το πιο σημαντικό από όλα είναι η απενεργοποίηση των in-app αγορών καθώς και εάν, θα υπάρχει το χρονικό παράθυρο των 15 λεπτών όπου οι αγορές μπορεί να γίνουν χωρίς την άμεση απαίτηση κωδικού. (δεν συνιστάται).

Εάν η συσκευή σας βρίσκεται επί μονίμου βάσεως  στην κατοχή των παιδιών σας, θα πρέπει να σας ανησυχεί και το γεγονός σε τι είδους εφαρμογές δημοσίευσης ιδιωτικών πληροφοριών να έχουν πρόσβαση. Μπορείτε να προστατέψετε ένα τμήμα της ιδιωτικής ζωής επιλέγοντας σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες τοποθεσίας, επαφές, ημερολόγια, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες, κοινή χρηση Bluetooth, στο twitter και στο Facebook.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε κατά πόσο, μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση μέσω facebook account σε μια νέα εφαρμογή. Επίσης να κλειδώσετε άλλα συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας απαγόρευσης  των παιδιών από την αφαίρεση ή μη λογαριασμών email, επαφές, ημερολόγια, καθώς και της έντασης ήχου. Τέλος στο Game Center μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα multi player games ή να αποτρέψετε τη δυνατότητα προσθήκης νέων φίλων στην υπηρεσία. Για απορίες διευκρινίσεις χρησιμοποιήστε τα σχόλια!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPADΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll