ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

iPhone 8 – Η τιμή του θα είναι απλησίαστη για τα ελληνικά δεδομένα

Η συσκευή iPhone που θα κυκλοφορήσει η Apple το 2017 θα φέρει ριζική ανασχεδίαση σε υλικό κι εμφάνιση κι αναμένεται η τιμή εκκίνησης να ξεπερνά τα $1000, όπως χαρακτηριστικά...

Φωνητικές εντολές για τα AirPods


Kostthem
Φωνητικές εντολές για τα AirPods

Η Apple, πιστή στις σχεδιαστικές γραμμές που ακολουθεί, επέλεξε τα AirPods να μη διαθέτουν φυσικά πλήκτρα και αντ’ αυτών, καλούμαστε είτε να δώσουμε τις σχετικές οδηγίες στη Siri, είτε, να βγάλουμε από την τσέπη ή την τσάντα μας το iPhone μας και να επιλέξουμε άλλο κομμάτι, ή να αυξομειώσουμε την ένταση (κοκ), από εκεί.

Το πρώτο βήμα που έχουμε να κάνουμε, είναι να ορίσουμε τη λειτουργία που θα εκτελείται στα AirPods, όταν κάνουμε διπλό κτύπημα (douple tap) στα ακουστικά μας. Ως προεπιλογή, το double tap ενεργοποιεί τη Siri, αλλά, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν άλλες ενέργειες, όπως την αναπαραγωγή ή την παύση της μουσικής που ακούνε.

Για να ορίσουμε τη λειτουργία που επιθυμούμε, θα πρέπει να συνδέσουμε τα AirPods με τη συσκευή μας, να πλοηγηθούμε σε αυτή στη διαδρομή Ρυθμίσεις, Bluetooth και να επιλέξουμε το εικονιδιάκι «i» , δίπλα από τα AirPods. Στην περίπτωσή μας, επιλέγουμε τη Siri, στο μενού επιλογής ενέργειας του διπλού κτυπήματος. Εναλλακτικά, μπορούμε να ορίσουμε την ενεργοποίηση της Siri, αποκλειστικά και μόνο μέσω της γνωστής φράσης, «hey Siri».

Αμέσως μετά, κάνουμε ένα double tap σε ένα από τα δύο ακουστικά, για να ενεργοποιήσουμε τη Siri. Εφόσον ακούσουμε το γνωστό ήχο της ψηφιακής βοηθού, μπορούμε να δώσουμε εντολές, όπως Turn volume up (ή) down. Η Siri βέβαια θα καταλάβει και αντίστοιχες εντολές, όπως τα lower volume, ή decrease sound volume.

Σύμφωνα με την Apple, μπορούμε να ρωτήσουμε επίσης τη Siri για το ποσοστό της μπαταρίας που απομένει, με την απλή φωνητική εντολή battery percentage. Με την κυκλοφορία του iOS 10.3, αναμένεται να ενεργοποιηθούν νέες εντολές, που σχετίζονται με την Εύρεση AirPods, τη νέα λειτουργία που θα περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα της Apple. Παράδειγμα αποτελεί η εντολή find my left (ή) right AirPod.


Εκτός της χρήσης της Siri για την εκτέλεση εντολών που σχετίζονται με το hardware, οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες σχετικές με το «κλασικό ρεπερτόριο» της ψηφιακής βοηθού. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ακόμα εντολές που μπορούμε να δώσουμε:

 

  • «Play My New Music Mix»
  • «Pause music»
  • «Resume music»
  • «Skip song (ή) track (ή) album»
  • «Turn on (ή) off Airplane Mode»
  • «Create email (ή) message (ή) text (ή) calendar event»
  • «Call [Όνομα επαφής]»
  • «Launch [Όνομα εφαρμογής]»

Όπως είναι αναμενόμενο, οι εφαρμογές της Apple έχουν και την πιο βαθιά ενσωμάτωση με τη Siri, αν και σταδιακά, η υποστήριξη εφαρμογών τρίτων μέσω των φωνητικών εντολών, βελτιώνεται. Για παράδειγμα οι χρήστες όχι μόνο μπορούν μέσω της Siri να ανοίξουν το Spotify, αλλά και να εκτελέσουν βασικές εντολές, όπως το να παρακάμψουν ένα κομμάτι (skip) και να περάσουν στο επόμενο.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς σκοπεύετε να δοκιμάσετε τα AirPods της Apple, ή, πόσοι έχετε καταφέρει να τα προμηθευτείτε. Αξίζει πιστεύω να δοκιμάσετε τις φωνητικές εντολές. Τα Αγγλικά που απαιτούνται είναι «βασικά», ενώ η ευκολία που μπορούν να μας προσφέρουν οι φωνητικές εντολές, είναι πραγματικά μεγάλη.

 

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ACCESSORIES

Τυπώστε τις φωτογραφίες από το iPhone στη στιγμή με το Impossible Instant Lab…

Σίγουρα θα θυμάστε όλοι τις αμίμητες Polaroid κάμερες που αποτύπωναν και εκτύπωναν στη στιγμή τις αγαπημένες μας στιγμές. Η εταιρεία The Impossible Project (TIP) έρχεται να...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
ACCESSORIES

Τι σχέση μπορεί να έχει το iPhone σας με μία γυναίκα μέσα σε μία μπανιέρα…

Πώς ένα gadget μπορεί να συνδέσει το αγαπημένο σας κινητό με μία αιθέρια ύπαρξη μέσα στο νερό; Καλά ακούσατε και όλα αυτά τα περίεργα δεν μπορεί παρά να προέρχονται από τους...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: