ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Φθηνότερα αξεσουάρ από τρίτους κατασκευαστές, λόγω της μείωσης τελών MFi

Τον περασμένο μήνα η Apple μείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες τα τέλη για το MFi (Made for iPhone/ipad/iPod) ως κόστος αδειοδότησης για τους κατασκευαστές εξαρτημάτων εξοπλισμού για τις συσκευές της (iPhone, iPad, iPod). Σύμφωνα με το Mac Otakara, η μείωση αυτή ισχύει για τα καλώδια Lightning καθώς και για άλλα εξαρτήματα τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το MFi είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 2005 ώστε να ελεγχθεί η ποιότητα μέσω σχετικής αδειοδότησης. Επιτρέπεται στου κατασκευαστές να κατασκευάζουν αξεσουάρ τα οποία είναι πιστοποιημένα για χρήση με τις συσκευές Apple και φέρουν ετικέτα  «Made for iPod». Επίσης παρέχει στους κατασκευάστες για τα υλικά τους, τα εργαλεία και την τεχνική υποστήριξη.

MFi

Αρχικά φαινόταν η Apple να χρεώνει τους κατασκευαστές αξεσουάρ οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με 10% επί των πωλήσεων λιανικής. Το τέλος αυτό μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Το πρόγραμμα MFi περιλαμβάνει τις συσκευές iPhone και iPad από την έλευσή τους  με Lightning καλώδιο δηλαδή το 2012 και μετά, προσθέτοντας και τους third-party game controllers στο WWDC 2013.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο μειώθηκαν τα τέλη αυτά αν και οποιαδήποτε μείωση, είναι χαρμόσυνη είδηση ως προς τους κατασκευαστές αξεσουάρ. Ο λόγος είναι πως θα μπορούν να παράξουν επίσημα για τις iOS συσκεύες αξεσουάρ σε χαμηλότερες τιμές, οι οποίες με τη σειρά τους θα περάσουν στους καταναλωτές σε βάθος χρόνου. Για να δούμε την εξέλιξη αυτής της μείωσης  στην αγορά, για να δούμε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll