IPHONE

Φήμες λένε πως η οθόνη του επερχόμενου iPhone 6 θα είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι!

Με το iPhone 5 και το iPhone 5S, η Apple μείωσε το πρόβλημα των «έθραυστον» συσκευών στις πτώσεις, αντικαθιστώντας το πίσω μέρος τους με ανοδιωμένο αλουμίνιο, συμπληρώνοντας το πάνω και το κάτω μέρος με ειδικά κατασκευασμένο κεραμικό γυαλί για το white and silver μοντέλο της, και έγχρωμο γυαλί για το black and slate. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει επίσης κρύσταλλο από ζαφείρι για να καλύψει το πίσω μέρος της κάμερας για το iPhone 5 και 5S. Ας δούμε τι είχε αναφέρει η Apple για το design του iPhone 5:

Παρά το γεγονός ότι η επιφάνεια της κάμερας iSight είναι διάφανη σαν γυαλί, εν τούτοις δεν είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Είναι από πραγματικό κρύσταλλο ζαφείρι του οποίου η σκληρότητα έρχεται δεύτερη μετά το διαμάντι στην κλίμακα των διάφανων υλικών. Αυτό σημαίνει πως η επιφάνεια του φακού είναι πολύ ανθεκτική.

Η Apple φαίνεται πως έχει σκοπό να επεκτείνει τα σχέδιά της για τη χρήση του κρυστάλλου ζαφειριού, καθώς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα από την εταιρεία, δείχνουν πως τα μελλοντικά iPhones ενδεχομένως να έρθουν με οθόνες κατασκευασμένες εξολοκλήρου από ζαφείρι για βελτίωση της αντοχής. Το macRumors αναφέρει via (Taiwan’s Apple Daily) Πως ο συνεργάτης της Apple και κατασκευάστρια εταιρεία Foxconn έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή των iPhones με οθόνες από ζαφείρι. Συγκεκριμένα η έκθεση επισημαίνει πως η Foxconn έχει κατασκευάσει τις πρώτες 100 μοναδες.

The report notes that while it is a small number of devices, the production does mark a significant step in experimentation with the material on a broader scale for Apple. The report also claims that Apple’s sapphire suppliers Synopsys and Bern Optics have made significant investments in cutting machines and other equipment recently, fueling speculation that Apple is ramping up its sapphire usage.

MacRumors has also heard unconfirmed word that Apple has been working with Swiss company Meyer Burger Technologies to obtain new sapphire cutting machines. Sapphire is currently used to protect the cameras on recent iPhones and the Touch ID fingerprint sensor on the iPhone 5s, but expanding its use to include display cover glass would necessitate a massive increase in sapphire production

Πρόσφατα η Apple υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία GT Advanced ώστε να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής ζαφείρι στο Mesa της Αριζόνα. Το εργοστάσιο αναμένεται να δώσει ώθηση στην κατώτατη γραμμή του προμηθευτή υλικών της GT Advanced, η οποία θα προμηθεύει την Apple με ποσότητες ζαφείρι προς χρήση στις επερχόμενες συσκευές.

Πέρυσι αν θυμάστε είχαμε διαβάσει πως η Αpple είχε προσλάβει ένα αριθμό εργαζομένων οι οποίοι θα πειραματίζονταν πάνω σε αυτό αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε. Όμως η έκθεση αναφέρει πως η Apple επαναξιολογεί τον τρόπο που θα χειριστεί το ζαφείρι μετά από βελτιώσεις στα υλικά και στις τεχνολογίες παραγωγής.  Από την άλλη πλευρά η Corning, η εταιρεία που κατασκευάζει γυαλί Gorilla το οποίο χρησιμοποιείται στα iPhones, iPods και iPod touch, ισχυρίζεται πως το Gorilla 3 του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, δεν είναι μόνο λιγότερο επιρρεπές στη θραύση, αλλά είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γραντζουνιές.

Νομίζω για όλους εμάς θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν η Apple κυκλοφορήσει το iPhone 6 με οθόνη από ζαφείρι. Πραγματικά, προσωπικά το ελπίζω καθώς δεν τρελένομαι να χρησιμοποιώ θήκες στις συσκευές μου. Εσείς τι πιστεύετε; Περιμένουμε τι απόψεις στα σχόλια, ή στις σελίδες μας σε facebook ή twitter!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll