Σχεδόν τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τη διαθεσιμότητα του iOS 8, νέου λειτουργικού συστήματος της Apple για τις iOS συσκευές, το οποίο φαίνεται να εχει εγκατασταθεί μόνο στο 47% των συσκευών, σύμφωνα με αριθμητικά στοιχεία τα οποία αναρτήθηκαν στην σελίδα υποστήριξης του App Store για τους developers.

Αυτά να στοιχεία δείχνυν μία μικρή υιοθέτηση του νέου λειτουργικού τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 21 Σεμπτεμβρίου το iOS 8 είχε εγκατασταθεί στο 46% των συσκευών ενώ ένα 47% των κατόχων iOS συσκευών παραμένουν στο iOS 7, πιθανότητα λόγω των προβλημάτων που έχεουν δημιουργηθεί στο νέο λειτουργικό.

ios8adoptionnumbers

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του iOS 8, εφαρμογές που είχαν συμπεριλάβει το API HealthKit, είχαν απομακρυνθεί από το App Store λόγω σηματνικού σφάλματος. Στην iOS 8.0.1 επιλύθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δημιούργησε πολλά περισσότερα, ειδικά στις νέες συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τόσο στην εύρεση σήματος παρόχου, όσο και στην αλληλεπίδραση με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

To iOS 8.0.2 βελτίωσε σημαντικά τα προβλήματα της προηγούμενης έκδοσης, φέρνοντας κι επιπλέον βελτιώσεις, αλλά η δημοσιότητα που πήρε το θέμα της απόσυρσης της iOS 8.0.1, αποθάρρυνε αρκετούς χρήστες, ώστε να αναβαθμίσουν.

Μαζί με τη διόρθωση των bugs της iOS 8.0.1, αρκετά άλλα προβλήματα προστέθηκαν, όπως ένα πρόβλημα του iCloud Drive. Συγκεκριμένα με την επαναφορά σε περιεχόμενα και ρυθμίσεις μίας συσκευής, προκαλείται και διαγραφή των εγγράφων που έχουν αποθηκευτεί στο iCloud. Επίσης πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα συνδεσιμότητας με το Bloutooth. Ως αποκορύφωμα, χρήστες του iOS 8, έχουν παραπονεθεί για μικρές ταχύτητες κατά τη σύνδεσή τους σε δίκτυο Wi-Fi, και υπερβολική αποφόρτιση της μπαταρίας των συσκευών τους.

Τα στοιχεία από το Mixpanel τα οποία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση, δείχνουν επίσης υιοθέτηση iOS 8 στο 47%. Ο ρυθμός προοδευτικής εγκατάστασης του νέου λειτουργικού φαίνεται να είναι πιο αργός συγκrιτικά με το iOS 7 πέρυσι, το οοίο είχε φθάσει στις 20 πρώτες ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία, στο 69%.

mixpanelios8adoptionrateinfo

Mixpanel iOS 8 αριθμούς έγκρισης, 4 Οκτ – 7 Οκτ

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Apple  σταμάτησε να υπογράφει το iOS 7.1.2, καθιστώντας πλέον αδύνατη την υποβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στην επίλυση των νέων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα αναβάθμιση, με τρεις νέες ταυτόχρονες εκδόσεις iOS 8.1, 8.2 και 8.3.

Η δοκιμαστική έκδοση iOS 8.1 έχει ήδη δοθεί στους προγραμματιστές από την προηγούμενη εβδομάδα κι από ό,τι φαίνεται διορθώνει το σημαντικό πρόβλημα αντιστοίχισης blouetooth, που πολλοί χρήστες αντιμετοπίζουν. Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη Apple Pay, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το μηνα που διανύουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠοια χαρακτηριστικά αναμένεται να φέρουν τα νέα iPads Air και mini;
Επόμενο άρθροΕικονικό μοντέλο iPad Air 2, μας δίνει εξωτερικές λεπτομέρειες της συσκευής
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here