IPHONE

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά μεταχειρισμένου iPhone!

Εκεί έξω υπάρχουν πραγματικά καλές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα iPhones και πάρα πολλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής έτσι ώστε να κάνετε μία όσο το δυνατόν καλύτερη αγορά.

Ποιο iPhone να διαλέξω;

Στη αγορά υπάρχουν διαθέσιμες πάρα πολλές συσκευές για να αγοράσετε, από το τελευταίο μοντέλο iPhone 5 έως και το τεσσάρων ετών iPhone 4. Όλα τα μοντέλα μπορούν να φιλοξενήσουν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iOS 7.1 με κάποιους περιορισμούς σε χαρακτηριστικά. Εσείς θα πρέπει να αξιολογήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές με βάση τα χαρακτηριστικά, το υλικό και το λογισμικό τους. Θέστε στο μυαλό σας ως αξίωμα πως η τελευταία γενιά iPhone είναι εγγυημένη για να έχετε την πιο ενημερωμένη έκδοση και ως εκ τούτου θα υποστηριχθεί για περισσότερα χρόνια από ό,τι ένα iPhone παλαιότερης γενιάς και είναι λογικό.

Περίοδο Χρήσης 

Υπάρχουν πολλοί χρήστες που πωλούν το iPhone τους, μόλις λίγους μήνες μετά την αγορά του, πιθανόν επειδή δεν κάλυπτε κάποον ως συσκευή ή ως λογισμικό. Τέτοια ευκαιρία είναι μεγάλη καθώς και η συσκευή είναι νέα και μπορείτε να την αγοράσετε οικονομικότερα από μία σφραγισμένη συσκευή. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να αποφεύγετε συσκευές που έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Διάρκεια ζωής της Μπαταρίας

 

ipad χαρακτηριστικό της μπαταρίας του αέρα

Η μπαταρία του iPhone  δίνει 10 ώρες περίπου χρήση ως χρόνο ομιλίας σε 3G αλλά έχει περιορισμένο αριθμό κύκλων φόρτισης, κατά τον οποίο θα πρέπει να αντικαταστασθεί. Μόλις η συσκευή πλησιάσει τα όριά της μειώνεται η χωρητικότητα της. Έτσι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην αγορά ενός iPhone που έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 2 χρόνια, εκτός εάν ο κάτοχός του είναι πρόθυμος να αντικαταστήσει την μπαταρία του με νέα OEM.

Η κατάσταση της συσκευής

 

iphone-4-scratched1.jpg

  • Ένα ολοκαίνουριο iPhone γυαλίζει και δεν έχει το παραμικρό σημάδι. θα είμασταν αφελείς έαν περιμένουμε πως μία μεταχειρισμένη συσκευή την οποία θα αγοράσουμε θα είναι άθικτη. Βεβαιωθείτε τουλάχιστον πως ο αριθμός των γρατσουνιών και των φθορών είναι μικρός και δεν έχει ραγισμένη οθόνη, έντονα χτυπήματα ή υγρασία.
  •  Για να αναγνωρίσετε έαν έχει βραχεί η συσκευή ως δείκτη θα πρέπει να λάβετε υπόψην –  όταν πρόκειται για iPhone 5S, iPhone 5c ή iPhone 5 – τους αισθητήρες υγρασίας οι οποίοι αλλάζουν το χρώμα τους σε κόκκινο όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και βρισκονται στην υποδοχή της κάρτας SIM ή στην υποδοχή του ακουστικού, ενώ στο iPhone 4/4S ελέγχουμε τον 30-pin connector για τον ίδιο λόγο.
  • Πριν τα χρήματα αλλάξουν χέρια, ρίξτε μια ματιά στην οθόνη, στα ηχεία και στα πλήκτρα έντασης αν όλα λειτουργούν σωστά.

Factory Unlocked – Εργοστασιακά ξεκλείδωτη συσκευή

5s iphonr ξεκλειδώσετε

Σε περίπτωση που ο πωλητής έχει αγοράσει την συσκευή που διαθέτει προς πώληση από το εξωτερικό, βεβαιωθείτε πως η συσκευή είναι factory unlocked και μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε SIM. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεχωρίσετε μια locked από μια εργοστασιακά ξκλείδωτη συσκευή. Εάν ο πωλητής δεν βρίσκεται κοντά σας, ζητήστε του το IMEI ή το Serial Number προκειμένου να κάνετε έλεγχο μέσω Internet σε  check ΙΜΕΙ sites.

Εάν η συσκευή ανήκει στο δίκτυο Verizon η συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα καθώς δεν διαθέτει κάρτα SIM. Εάν ο πωλητής είναι κοντά, και η συσκευή είναι σε κατάσταση ενεργοποίησης με το που θα τοποθετήσετε μία κάρτα SIM θά δείξει το δίκτυο του παρόχου της. Τότε και μόνον τότε συνεχίστε τον διακανονισμό. Πολύ χαμηλές τιμές θα πρέπει να σας κάνουν να είστε καχύποπτοι για το εάν είναι ή όχι κλειδωμένη σε ξένο πάροχο η συσκευή, ιδιαίτερα για αγορές από ebay.

Απενεργοποιημένο το Activation  Lock

ios 7 κλείδωμα ενεργοποίησης

H αναβαθμισμένη έκδοση iOS 7 διαθέτει ένα καταπληκτικό αντι-κλεπτικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Activation Lock και το οποίο συνδέει άρρηκτα κάθε iOS συσκευή με το Apple ID του εκάστοτε κατόχου. Κατά την επαναφορά της συσκευής ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει τον Apple ID κωδικό για να μπορέσει να προχωρήσει στην ενεργοποίηση. Αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποιείται μόνο από τον κάτοχο της συσκευής ακολουθώντας τις οδηγίες που ακολουθούν.

Ελέγξτε την εγγύηση

 Εάν η συσκευή που διαπραγματεύεστε βρίσκεται εντός εγγύησης είναι πολύ καλύτερα, καθώς οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκληθεί στο μέλλον η συσκευή σας θα αντικαταθεί. Για να ελέγξετε αν η συσκευή που πρόκειται να αγοράσετε καλύπτεται από εγγύηση της Αpple εισάγετε τον σειριακό αριθμό σε αυτή τη σελίδα και  Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να βρείτε το σειριακό αριθμό του iPhone.

Για την Ελλάδα υπεύθυνοι για την εγγύηση της συσκευής είναι τα καταστήματα αγοράς. Εάν η συσκευή σας έχει αγοραστεί από κατάστημα παρόχου το service αναλαμβάνει η Arvato, ενώ εάν η αγορά γίνει από εξωτερικό ή από κατάστημα που είσάγει συσκευές από το εξωτερικό, τότε υπεύθυνη για το Service είναι η εταιρεία iSquare που είναι και ο πιστοποιημένος reseller στην Ελλάδα!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας μεταφέρετε τη δική σας εμπειρία έαν στο παρελθόν έχετε κάνει αγορά μεταχειρισμένης συσκευής. Επίσης εάν κάτι θα θέλατε να προσθέσετε, παρακαλούμε γράψτε το στα σχόλια κι εμείς θα το προσθέσουμε!

Έχετε αγοράσει ένα μεταχειρισμένο iPhone; Ας γνωρίζουν την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONEΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll