ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πρώτες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων σε iOS συσκευές

Για να προλάβουμε αντιδράσεις του τύπου, είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε τις ενέργειες αυτές, θα πρέπει να σας πούμε πως υπάρχουν αρκετοί νέοι χρήστες στο λειτουργικό iOS οι οποίοι...

H ανείπωτη ιστορία δημιουργίας του Apple Store «Cube» στη 5th Avenue

Εάν στις 19 Σεπτεμβρίου, περνούσε κάποιος από τη γωνία 57ης και 5ης λεωφόρου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, θα παρατηρούσε εκατοντάδες κόσμου να βρίσκεται σε σειρά γύρω από έναν...

Continuity |Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 8 αλλά και του OS X Yosemite είναι το Continuity. To χαρακτηριστικό αυτό αποτελείται από 4 σημαντικές λειτουργίες. Τη...

APPLECOSMOS |13 κόλπα που συναντήσαμε στην εφαρμογή μηνύματα

Η νέα αναβάθμιση έχει κυκλοφορήσει εώ και μήνες, φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κι έξυπνα κόλπα. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νέο λειτουργικό σύστημα, ώστε να...

Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad

Εάν ανήκετε στους χρήστες που προτιμούν να ελέγχουν αυστηρά τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις οι οποίες ωθούνται στη iOS συσκευή τους, είναι πολύ πιθανό να ενοχλήστε από μία...

Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone ή iPod touch

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone αρέσκονται να διαβάζουν και να χειρίζονται τις ιστοσελίδες στο Safari σε mobile μορφή, η οποία απλοποιεί την εμπειρία χρήσης. Πολλές ιστοσελίδες...

Τα νέα iPhones 6 φέρνουν αλλαγές στις συνήθειες ανάγνωσης και θέασης περιεχομένου

Κάθε μέρα εκατομμύρια άρθρα, video και ιστοσελίδες, αποθηκεύονται στην εφαρμογή Pocket, με σκοπό να προβληθούν αργότερα, από  smartphones, tablets ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Σε...

APPLETEAM |Πεπραγμένα 2014 και πολλές πολλές ευχές από όλους εμάς!

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, εορτάζουσες. Άλλη μία επιτυχημένη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και η συντακτική ομάδα του APPLETEAM, θα...

Τι διαφορά έχει η λειτουργία iCloud Photo Library από το Photostream;


APPLETEAM Authors
Τι διαφορά έχει η λειτουργία iCloud Photo...

Με την κυκλοφορία του λειτουργικού iOS 8.1, η εταιρεία Apple, έδωσε πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση της νέας υπηρεσίας iCloud Photo Library, κατά την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες στο iCloud χωρίς όρια, σε αντίθεση με την υπάρχουσα υπηρεσία Ροή φωτογραφιών (Photo Stream),  που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια.

Ανάλογα με το χώρο αποθήκευσης, η υπηρεσία iCloud Photo Library, θα αποθηκεύσει όλες τις φωτογραφίες σας. Τι γίνεται όμως με τη Ροή φωτογραφιών, (Photo Stream), σε περίπτωση που ενεργοποιείτε την υπηρεσία iCloud Photo Library; Και ακόμη πιο σημαντικό, τι γίνονται τα  συγχρονισμένα υπάρχοντα άλμπουμ; Έχουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές και σε ακόμη περισσότερες.

Επισκόπηση διαφορών μεταξύ iCloud Photo Library και Ροής φωτογραφιών (Photo Stream)

Υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ της υπηρεσίας iCloud Photo Library και της υπηρεσίας που όλοι έχουμε συνηθίσει, τις οποίες θα πρέπει να σας τονίσουμε. Πριν να αρχίσουμε να τις απαριθμούμε, είναι σημαντικό να σημειώσετε πως για την ώρα η υπηρεσία iCloud Photo Library είναι σε beta μορφή, γι’ αυτό και σας συνιστούμε πάντα να έχετε αποθηκευμένες τοπικά στον υπολογιστή σας, τις φωτογραφίες που θέλετε να ανεβάσετε στην νέα υπηρεσία.

Ωραία τελειώσαμε με τις επισημάνσεις, πάμε να δούμε τις διαφορές.

Γνώριμη Ροή φωτογραφιών (Photo Stream)

 • Διατηρεί μόνο τις 1000 τελευταίες λήψεις ή όλες τις λήψεις των τελευταίων 30 ημερών.
 • Δεν χρησιμοποιεί μέρος από τον αποθηκευτικό σας χώρο, για τις φωτογραφίες σας.
 • Συμβατή υπηρεσία με όλες τις συσκευές συμπεριλαμβανομένων iPhone, iPad, Mac και PC.
 • Διατηρεί βελτιστοποιημένες εκδόσεις των φωτογραφιών σας, με πιθανή έκπτωση στην ποιότητα.
 • Δεν υποστηρίζει uploading video ή συγχρονισμό αυτών.
 • Επιτρέπει τον συγχρονισμό φωτογραφιών και άλμπουμ από τον υπολογιστή Mac ή το PC, όταν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία.

iCloud Photo Library

 • Αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες  και τα προσωπικά σας video χωρίς περιορισμούς, όσο το επιτρέπει ο διαθέσιμος αποθηκευτικό σας χώρος στο iCloud.
 • Χρησιμοποιεί τον αποθηκευτικό σας χώρο.
 • Προσβάσιμη υπηρεσία από συσκευές iPhone, iPad και online μέσω του iCloud.com. Μέσα στο 2015 αναμένουμε και μια αναβαθμισμένη εφαρμογή για υπολογιστές Mac με τίτλο Φωτογραφίες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα κάποια αντίστοιχη εφαρμογή θα διατεθεί και για Windows το ίδιο διάστημα.
 • Αποθηκεύει μέγιστη ανάλυση των φωτογραφιών στο server και στις συσκευές σας υποστηρίζοντας format αρχείων όπως: JPG, RAW, PNG, GIF, TIFF και άλλα.
 • Δέχεται uploading videos με τις ίδιες παραμέτρους, όπως τις φωτογραφίες από τις iOS συσκευές σας.
 • Δεν επιτρέπει το συγχρονισμό άλμπουμ από Mac ή PC μέσω της εφαρμογής iTunes, κατά τη χρήση του iCloud Photo Library, και τα υπάρχοντα άλμπουμ θα απομακρυνθούν με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

ΑΠΟΡΙΕΣ 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Ενεργοποίησα την υπηρεσία iCloud Photo Library κι εξαφανίστηκε το Photo Stream ξέρετε γιατί; 

Τεχνικά η υπηρεσία Ροή φωτογραφιών (Photo Stream) παύει να υφίσταται. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας iCloud Photo Library, όλες οι φωτογραφίες σας κι όχι μόνο οι 1000 τελευταίες ή των τελευταίων 30 ημερών, αποθηκεύονται στο iCloud,  και για να μην υπάρξει σύγχυση, τα άλμπουμ αφαιρούνται. Ουσιαστικά όλες μα όλες οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στο iCloud και είναι προσβάσιμες σε όλες τις iOS συσκευές με ενεργοποιημένη την υπηρεσία iCloud Photo Library.

Εάν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία «Αποστολή στη ροή φωτογραφιών», μπορείτε να το πράξετε από τις Ρυθμίσεις >Φωτογραφίες και κάμερα, έτσι οι τελευταίες 1000 φωτογραφίες ή φωτογραφίες που έχουν ληφθεί τις 30 τελευταίες ημέρες θα συνεχίσουν να συγχρονίζονται μέσω της ροής και θα εμφανίζονται σε Mac και PC ή σε iOS συσκευές (με ενεργοποιημένη την υπηρεσία iCloud Photo Library).

Σημείωση: Εάν έχετε περισσότερες από μία συσκευές iOS, σιγουρευτείτε πως έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία iCloud Photo Library σε όλες ή σε καμία – εάν έχετε σε μία συσκευή ενεργοποιημένη την υπηρεσία και σε μία άλλη τη ροή φωτογραφιών, οι συσκευές αυτές δεν είναι δυνατό να επικοινωνήσουν, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν φωτογραφίες η μία, τις άλλης συσκευής.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της υπηρεσίας Ροής φωτογραφιών σε iPhone ή iPad

Ρυθμίσεις >Φωτογραφίες και κάμερα >θέστε την εναλλαγή στη θέση ON

Napkin 12-07-14, 9.50.14 AM

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μερικές επιπλέον ρυθμίσεις για τo πως η συσκευή iPhone ή iPad επιθυμείτε να διαχειρίζεται την υπηρεσία iCloud Photo Library και τις φωτογραφίες, στη συσκευή σας. Συγκεκριμένα σας δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης βελτιστοποιημένων αντιγράφων (ωφελούμενοι αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας) ή κατεβάζοντας και αποθηκεύοντας υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, στη συσκευή σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Μπορώ να έχω πρόσβαση στις φωτογραφίες μου από υπολογιστή Mac ή PC με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας iCloud Photo Library;

Ναι μπορείτε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία iCloud Photo Library μέσω του www.iCloud.com, εφόσον πρώτα εισάγετε το Αpple ID και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Με την εφαρμογή iPhoto για υπολογιστές Mac ή από το PC σας, είναι προσβάσιμη η υπηρεσία Ροής φωτογραφιών.

Επί της διαδικασίας, στον υπολογιστή σας θα εμφανίζονται όλες οι νέες λήψεις από τις συσκευές σας χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού με την υπηρεσία iCloud Photo Library και τη βάση δεδομένων της. Το ίδιο ισχύει και αν κάνετε upload μια φωτογραφία στο iCloud Photo Library, δεν θα εμφανιστεί στη ροή φωτογραφιών.

Συμπερασματικά, εάν πρόκειται να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία iCloud Photo Library, η καλύτερη μέθοδος ώστε να έχετε αντίγραφα και στις δύο βάσεις δεδομένων, θα πρέπει να έχετε και τις δύο υπηρεσίες ενεργοποιημένες, σε όλες τις συσκευές σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πώς θα μπορούσα να προσθέσω φωτογραφίες από τον υπολογιστή Mac ή το PC μου, στην υπηρεσία iCloud Photo Library;

Εάν επιλέξετε να κάνε τη χρήση της υπηρεσίας iCloud Photo Library, όλα τα άλμπουμ τα οποία συγχρονίζατε έως τώρα μέσω του iTunes, θα απομακρυνθούν από το iPhone ή το iPad σας. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή έως ότου η Apple διαθέσει μια native λύση μέσα στο 2015, ώστε να ανεβάζετε φωτογραφίες στην υπηρεσία, μέσω του iCloud.com.

Θα πρέπει να θυμάστε πως η υπηρεσία iCloud Photo Library είναι ακόμη σε beta έκδοση. Ένας απλός web uploader ανεβάζει αυτή τη στιγμή μόνο φωτογραφίες – όχι video – και μόνο format (τύπος αρχείου) JPEG. Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι, έως τότε μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε τον web uploader.

 Napkin 12-07-14, 10.05.01 AM

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εάν δεν σας καλύπτει ακόμη η υπηρεσία iCloud Photo Library, όπως να δημιουργήσετε μία κοινόχρηστη ροή φωτογραφιών (shared photo stream) μόνοι σας. Είναι πολύ εύκολο να πράξετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

Φωτογραφίες >Κοινόχρηστες >Νέο κοινόχρηστο Άλμπουμ

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο άρθρο πέτυχε το διαχωρισμό της υπηρεσίας iCloud Photo Library από την υπηρεσία ροής φωτογραφιών, καθώς και τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να τις ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε. Εάν παρ’ όλα αυτά παραμένουν απορίες άλυτες, παρακαλούμε να μας τις γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SOFTWARE

iOS 8 Developers |Metal 3D γραφικά και νέα γλώσσα προγραμματισμού από την Apple

Σύστημα metal γραφικών Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε πως μπαίνουνε βαθιά στο κομμάτι των Developers περιγράφοντας έστω και περιληπτικά το νέο σύστημα metal γραφικών το οποίο...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
SOFTWARE

iOS 8 Χρήστες |Έξυπνη επεξεργασία φωτογραφιών, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος!

Όπου βρίσκεται το iCloud βρίσκονται και η φωτογραφίες σας. Λήψεις που έχουν γίνει από οποιαδήποτε συσκευή, αποθηκεύονται αυτόματα στο σύννεφο, έχοντας πρόσβαση από όλες τις άλλες...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Font Resize
Αρέσει σε %d bloggers: