ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Foap: Η εφαρμογή που σας… πληρώνει για τις φωτογραφίες σας

Προσωπικά, όπου και να κοιτάξω πλέον (φίλοι, Facebook αλλά και στην κοινότητα μας) βλέπω φωτογραφίες τραβηγμένες από κάποιο iPhone. Είτε κάποιο τοπίο, είτε από κάποια νυχτερινή...

Τελικά, πόσο «τηλέφωνο» είναι το iPhone μας;


APPLETEAM Authors
Τελικά, πόσο «τηλέφωνο» είναι το iPhone μας;

Μπορεί να το αποκαλούμε ακόμα τηλέφωνο αλλά, άλλη μία έρευνα αποδεικνύει πως οι χρήστες των smartphone δεν ασχολούνται και τόσο πολύ με … τηλεφωνήματα.

Κανονικά μιλώντας, δεν θα έπρεπε να μας σοκάρει να μαθαίνουμε ότι η πραγματοποίηση τηλεφωνημάτων δεν είναι η πιο δημοφιλής χρήση των smartphones σήμερα, αλλά το πόσο λίγο τηλεφωνούν οι χρήστες σε φίλους, οικογένεια και συναδέλφους, είναι εκπληκτικό, σε σχέση με την χρήση του κινητού μας τηλεφώνου που κάναμε πριν τα έξυπνα τηλέφωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική εταιρεία κινητής Ο2, σε 2000 συνδρομητές της, κατόχους smartphone, επιβεβαίωσε πως οι άνθρωποι πια περνούν πολύ περισσότερο χρόνο κάνοντας άλλα πράγματα με τη συσκευή τους, όπως να σερφάρουν στο διαδίκτυο, παρά να πραγματοποιούν κλήσεις. Η έρευνα έδειξε πως η πιο δημοφιλής διαδικασία είναι τοσερφάρισμα, για την οποία ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 25 λεπτά την ημέρα. Ενώ η δεύτερη πιο δημοφιλής διαδικασία στους χρήστες smartphones, είναι η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία ξοδεύουν 17,5 λεπτά την ημέρα.

Οι χρήστες ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 15 λεπτά την ημέρα ακούγοντας μουσική ή παίζοντας παιχνίδια στο smartphone μας, ενώ για τηλεφωνήματα… (ο λόγος για τον οποίο αρχικά εφευρέθηκε το τηλέφωνο από τον Bell) ξοδεύουμε μόλις 12 λεπτά την ημέρα.

Άλλες χρήσεις που καταγράφηκαν από την έρευνα αφορούν την αποστολή emails, SMS και την παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, το διάβασμα βιβλίων και την… φωτογραφία.

Η έρευνα της Ο2 έδειξε ότι όσο πιο «εξεληγμένη» συσκευή διαθέτουν οι χρήστες, τόσο λιγότερο την χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις. Εξίσου ενδιαφέρον είναι, όμως και το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατά 54% δήλωσαν ότι έχουν αντικαταστήσει το συμβατικό τους ξυπνητήρι με το smartphone τους, ενώ το 46% δεν νιώθει την ανάγκη πια να φοράει ρολόι39% χρησιμοποιούν τη συσκευή ως τη βασική τους φωτογραφική μηχανή, 28% το χρησιμοποιούν αντί για laptop και το 6% προτιμά να παρακολουθεί τηλεόραση σε αυτό, παρά σε συμβατική TV.

Τελικά, τα smartphone μας, είναι ο καινούριος Ελβετικός σουγιάς που κάνει όλες τις δουλειές;

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IPHONE

Γιατί ο φορτιστής του iPhone είναι τόσο ακριβός;

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε παρατηρήσει ότι τα αξεσουάρ της Apple κοστίζουν. Ο ειδικός Ken Shirriff, αποφάσισε λοιπόν να ανακαλύψει γιατί η μπαταρία των iPhone μας...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
IPHONE

iPhone 6 |Νέες πληροφορίες αυτή τη φορά από το εσωτερικό της Foxconn

Γαλλική ιστοσελίδα με θέμα την Apple, iGen.fr έχει δημοσιεύσει μια σειρά από νέα στοιχεία για τα επερχόμενα iPhone 6, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων για κάθε μοντέλο,...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: