Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο iPhone υπάρχει και ένας νέος εκφοβισμός των χρηστών  που τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πως είναι υπερβολικός. Είτε πρόκειται για Antennagate με την έλευση του iPhone 4, είτε η μωβ αντανάκλαση του φακού της κάμερας του iPhone 5 ή την παράκαμψη του αισθητήρα Τouch ID του iPhone 5s με την περίτεχνη επικάλυψη  δακτυλικών αποτυπωμάτων, πάντα οι κακιές γλώσσες κάτι έχουν να πουν. Αυτή τη φορά με την κυκλοφορία του iPhone 6 και  του iPhone 6 Plus έχουμε μία νέα φήμη που αναμένεται να φέρει την καταστροφή, το επωνομαζόμενο #bentgate.

H ουσία του διασυρμού είναι η εξής: Το νέο iPhone μπορεί να λυγίσει. Ναι είναι αλήθεια μπορεί να λυγίσει. Μια συσκευή από γενικά άκαμπτο υλικό, με πολύ λεπτό μεταλλλικό περίβλημα μπορεί να παραμορφωθεί εάν εφαρμοστεί επάνω του αρκετή δύναμη. Επίσης και το iPhone 5 και 5s μπορεί να λυγίσει, καθώς αποτελούνται από machined aluminum. Είναι ένα μέταλλο που από τη φύση του είναι άθραυστο αλλά παράλληλα εύπλαστο.

Εάν εφαρμόσετε σε μία ράβδο από συμπαγή χάλυβα μιας ίντσας επάνω της αρκετή δύναμη, λογικό είναι να λυγίσει. Το ίδιο ισχύει στο 1/3 της ίντσας πάχος του iPhone 6 και 6 Plus (με πάχος αλουμινίου – ας σημειωθεί  – πολύ μικρότερο από το ένα τέταρτο της ίντσας σε όλη την έκτασή του). Το αλουμίνιο στην πραγματικότητα είναι ένα λεπτό μέταλλο με κατάταξη στην κλίμακα σκληρότητας Μohs 2,5 – 3 βαθμούς.

Οι καταγγελίες προέρχονται από χρήστες οι οποίοι τοποθέτησαν το iPhone στη τσέπη τους και όταν το έβγαλαν είτε το iPhone 6 είτε το 6 Plus, είχε υποστεί κλίση. το ύψος του iPhone 6 είναι στις 5,44″ ίντσες ενώ το iPhone 6 Plus, στις 6,22″, μεγάλη έκταση εάν τοποθετηθεί στην τσέπη. Εάν το παντελόνι είναι αρκετά σφικτό, τότε η δύναμη που ασκείται από το μηρό πάνω στη συσκευή είναι πολύ μεγαλύτερη και το iPhone αναμένεται να λυγίσει. Όπως είναι αναμενόμενο τα σημεία της συσκευής που έχουν λυγίσει  είναι στα πλήκτρα έντασης και στην είσοδο της κάρτας SIM, όπου λόγω των κενών είναι πιο αδύνατα και μειώνουν τη δομική ακαμψία.

iphone-6-plus-back-pocket-02

Σας παραθέτουμε κάποιες προφυλάξεις ώστε να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα:

  • Μην τοποθετείτε το iPhone στις πίσω τσέπες του παντελονιού σας.
  • Βεβαιωθείτε πως το iPhone παραμένει σε όρθια θέση (παράλληλα με το πόδι σας) στην μπροστινή τσέπη.
  • Ιδανικές θέσεις τοποθέτησης της συσκευής είναι η εωτερική τσέπη του τζάκετ, μπροστινή τσέπη σε πουκάμισο ή σε τσαντάκι.

Όταν αγοράζετε μία όμορφη μεταλλική λεπτή συσκευή αναμένεται να είναι ανθεκτική αλλά ευλύγιστη. Για να επιτύχουμε μία συσκευή χωρίς ευλυγισία θα πρέπει να γίνει παχύτερη και να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά κατασκευής τα οποία αναμένεται να αλλάξουν την εμφάνιση και το βάρος της συσκευής. (Ο αναξείδωτος χάλυβας που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του iPhone 4, έχει βαθμολογία σκληρότητας 6 στην κλίμακα Mohs).

Θα πρέπει λοιπόν όπως προσέχουμε για να μην μας πέσει η συσκευή σε μία σκληρή επιφάνεια καθώς η οθόνη της συσκευής δεν είναι άθραυστη, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να εξασκούμε μεγάλη πίεση στη συσκευή καθώς μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Πέτρος Συμβουλεύει |Διορθώστε τυχόν προβλήματα Wi-Fi δικτύωσης της iOS 8
Επόμενο άρθροiOS 8.0.1 |Η έκδοση τελικά απεσύρθη λόγω προβλημάτων στα νέα iPhones
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here