ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σωτήριες κινήσεις αποταμίευσης ενέργειας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τα νέα iPhones 6 και ιδιαίτερα το iPhone 6 Plus, προσφέρει μία εξαιρετική αποταμίευση ενέργειας, βελτιώνοντας αισθητά τη διάρκεια χρήσης.  Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη...

Υγεία |Όλα όσα γνωρίζουμε για την προεγκατεστημένη εφαρμογή

Το APPLE WATCH αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και η Apple υποστηρίζει πως πρόκειται να γίνει εκκίνηση, μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών υγείας και fitness. Η προ-εγκατεστημένη...

Ένθετοι φάκελοι |Εύκολος τρόπος δημιουργίας για βαθύτερη ταξινόμηση

Είναι θεμιτό να έχετε τις εφαρμογές σας στην αρχική οθόνη οργανωμένες αν και πολλές φορές γίνεται αρκετά δύσκολο. Οι φάκελοι – χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος...

Απίστευτες συντομεύσεις και χειρονομίες της εφαρμογής Mail που πιθανόν να μη γνωρίζετε

H προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Mail για iPhone και iPad, συγκεντρώνει πλήθος συντομεύσεις και νέα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να επικαλεστείτε από τα εικονικά πλήκτρα. Αυτή η...

Αποτρέψτε το συγχρονισμό εγγράφων ή άλλων αρχείων με την υπηρεσία iCloud, εκτός σύνδεσης Wi-Fi

Το iCloud Drive, η νέα online υπηρεσία της Apple, διατέθηκε παράλληλα με το νέο λειτουργικό iOS 8. H υπηρεσία αυτή είναι συνδρομητική και σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε...

Ποια είναι η ηλικία της μπαταρίας του iPhone σας; (Μέθοδος υπολογισμού)

Kατά την έναρξη της κυκλοφορίας του iPhone το 2007, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο έκανε τους χρήστες να απορήσουν, ήταν η μη αφαιρούμενη μπαταρία του. Η Apple καθησύχασε...

Άλλα κόλπα |Χάρτες και μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Νέα χαρακτηριστικά και νέες λειτουργίες προστίθενται κάθε χρόνο με την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Apple. Από τις κύριες εφαρμογές μηνυμάτων, φωτογραφιών έως και...

Σωτήριες κινήσεις αποταμίευσης ενέργειας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


APPLETEAM Authors
Σωτήριες κινήσεις αποταμίευσης ενέργειας σε...
Δημοσιεύτηκε από APPLETEAM Authors

Τα νέα iPhones 6 και ιδιαίτερα το iPhone 6 Plus, προσφέρει μία εξαιρετική αποταμίευση ενέργειας, βελτιώνοντας αισθητά τη διάρκεια χρήσης.  Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη δημιουργία επεξεργαστών, και στην ανάπτυξη software με εκπληκτική διαχείριση ενέργειας.

Ωστόσο τα επιπλέον χαρακτηριστικά που μας προσφέρει σε κάθε αναβάθμιση και τα οποία οι περισσότεροι κάνουμε χρήση, αυξάνουν το κόστος κατανάλωσης και κατ’ επέκταση τη ζωή της μπαταρίας. Μπορούμε να πούμε πως για τους περισσότερους δεν είναι πρόβλημα.  Εάν η μπαταρία σας κοντεύει να εξαντληθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορτιστή και να ανανεώσετε τη μπαταρία σας, γρήγορα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που βρίσκεστε μακριά από τη δυνατότητα αυτή, για μεγάλο χρονικό διάστημα; σε κάθε περίπτωση σας παραθέτουμε μερικές έξυπνες κινήσεις, ώστε να επιμηκύνετε –  όσο γίνεται -περισσότερο την υπάρχουσα εναπομείνασα ενέργεια. Ενδεχομένως να σας κοστίσει σε διασκέδαση και ευχρηστία,  αλλά θα είστε σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρώτες βοήθειες επιμήκυνσης 

1. Χαμηλός φωτισμός

Η συσκευή iPhone διαθέτει οθόνη τεχνολογίας LCD και όχι OLED, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην κατανάλωση, η ένταση του χρώματος, αλλά ο οπίσθιος φωτισμός LED, η έντασή του και για πόσο διάστημα είναι αναμμένη η οθόνη.

Για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την υπάρχουσα ενέργεια θα πρέπει να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα στο ελάχιστο δυνατό σημείο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα και ορίστε το ρυθμιστικό όσο το δυνατό χαμηλότερα.

2. Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων

Η Γνωστοποιήσεις δεν ανοίγουν μόνο το φωτισμό της οθόνη κλειδώματος, ενεργοποιούν παράλληλα την αναζήτηση Wi-Fi σύνδεσης ή της κυψέλης δικτύου. Εάν κάτι τέτοιο δεν άπτεται στα ζητούμενά σας, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις >Γνωστοποιήσεις και να κλείσετε τις εναλλαγές «Σε οθόνη κλειδώματος» ή και ακόμη καλύτερα και εντελώς. (Επιτρέψτε μόνο στις εφαρμογές  Τηλέφωνο, Μηνύματα και VIP μηνύματα αλληλογραφίας).   

Napkin 29-05-15 - 1.06.34 μ.μ.

3. Ανανέωση στο υπόβαθρο

Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο ώστε να μην λειτουργούν όταν δεν πρέπει. Εάν όμως εσείς δεν χρειάζεστε καθόλου για το διάστημα έκτακτης ανάγκης την ανανέωση, μπορείτε να τη απενεργοποιήσετε ακολουθώντάς τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο και να θέσετε την εναλλαγή στη θέση OFF. Επιβεβαιώστε πως πλέον δεν γίνεται.

Για να γίνει η ανανέωση θα πρέπει να επισκεφθείτε την εφαρμογή είτε των μηνυμάτων είτε των social media, αλλά εάν δεν χρειάζεται να τις ανοίξετε, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να τις αποφύγετε.

4. Απενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας

Το GPS αναμφίβολα καταναλώνει πολύ ενέργεια. Η Apple χρησιμοποιεί αρκετά τεχνάσματα ώστε να διατηρεί την ενέργεια που καταναλώνεται στο ελάχιστο, αλλά όπως και στις γνωστοποιήσεις ή το παρασκήνιο, αν δεν χρειάζεστε κάποια εφαρμογή για να γνωρίζετε που βρίσκεστε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας και θέστε την εναλλαγή στην θέση OFF.

Napkin 29-05-15 - 1.08.28 μ.μ.

5. Απενεγοποιήστε πολύ-διεργασίες VoIP

Εφαρμογές οι οποίες παρέχουν VoIP και turn-to-turn πλοήγηση ενδεχομένως να χρειάζεται επιπλέον ενέργεια ανά διαστήματα στις πολύ-διεργασίες VoIP. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα καθώς με διπλό κλικ στο Home button, έχετε πρόσβαση στις πολύ-διεργασίες και μπορείτε να απομακρύνετε τέτοιου είδους εφαρμογές. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα αρχίσει άμεσα με την αφαίρεση VoIP εφαρμογών.

Συμβουλή: Το Skype θα πρέπει να είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση από τις πολύ-διεργασίες.

6. Μειώστε το εφέ κίνησης

Το animation της κίνησης που υπάρχουν στο λειτουργικό iOS 8, προερχόμενα από την προηγούμενη έκδοση, είναι όμορφα και εντυπωσιακά, ωστόσο δεν παύουν να απορροφούν ένα μερίδιο ενέργειας και απενεργοποιώντας το, να είναι προς όφελός σας. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης και θέστε την εναλλαγή αυτή τη φορά στη θέση ON.

Napkin 29-05-15 - 1.10.37 μ.μ.

Συμβουλή: Μετακινήστε και την εφαρμογή του ρολογιού, από την οθόνη αφετηρίας και τοποθετήστε τη μέσα σε έναν φάκελο. Η ενέργεια αυτή θα σταματήσει την κίνηση του.

Για Χ-treme καταστάσεις

Εάν το iPhone σας έχει «πάρει φωτιά» ή μπαταρία σας είναι σχεδόν στα τελευταία της, θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσετε χρόνο, σας παραθέτουμε μερικές ακόμη επιλογές:

  • Απενεργοποιήστε όλες τις συνδέσεις δικτύου που παρουσιάζουν πρόβλημα σύνδεσης. Χαμηλότερο σήμα σημαίνει υψηλότερη ανάγκη ισχύος.
  • Διαγράψτε ύποπτες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να λειτουργούν μυστικά και να καταναλώνουν ενέργεια. Ακόμη και με δημοφιλείς εφαρμογές μπορεί να έχετε δυσάρεστη εξέλιξη για τη μπαταρίας σας, σε στιγμές υψίστης ανάγκης.
  • Κάνετε μια επανεκκίνηση στη συσκευή σας, μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά αξίζει μια προσπάθεια ακόμη.
  • Θέστε τη συσκευή σας σε λειτουργία πτήσης όταν δεν το χρειάζεστε.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι δοκιμασμένες και ωφέλιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ενέργειες με τις οποίες εξοικονομήσατε έστω και ένα 1mAh, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

Working For The Man: Aνάλυση του προφίλ των εργαζομένων της Apple στα καταστήματα λιανικής

  Ας δούμε λίγο τα γεγονότα. Τα καταστήματα λιανικής της Apple βρέθηκαν στην πρώτη θέση σε πωλήσεις την χρονιά που μας πέρασε, ξεπέρασε όλες τις Αμερικανικές εταιρείες...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

Κάτι δεν πάει καλά με την ποιότητα του λειτουργικού της Apple

Είναι αποδεκτό από πολύ κόσμο πως οι σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές της Apple σε επίπεδο hardware, είναι καταπληκτικές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Font Resize
Αρέσει σε %d bloggers: