ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

APPLETEAM LIVE |Παρακολουθούμε και σχολιάζουμε μαζί την εκδήλωση!

Όπως όλοι γνωρίζετε πλέον η Apple απέστειλε τις προσκλήσεις προς τα μέσα ενημέρωσης για την εκδήλωση που έχει προγραμματίσει γι΄αυτή την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και ώρα Ελλάδος 20:00....

Live Streaming της εκδήλωσης πρόκειται να μεταδώσει η Apple στις 16 Οκτωβρίου

H  Apple σχεδιαζει να προσφέρει live streaming της εκδήλωσης προς τα μέσα ενημέρωση στις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με άνθρωπο που μίλησε στο MacRumors. Όπως έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου...

Η Apple προσκαλεί τα Media στις 16 Οκτωβρίου «It’s been way too long»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple είχε κάνει κράτηση για μία εκδήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, για την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου του Cupertino, όπου βρίσκεται...

Εικονικό μοντέλο iPad Air 2, μας δίνει εξωτερικές λεπτομέρειες της συσκευής

Η δημοφιλής ιστοσελίδα από το Βιετνάμ Tinhte.vn, δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες, που φέρονται να απεικονίζουν το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς iPad Air 2. Η συσκευή έχει την ίδια...

Υποτονική η αποδοχή του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 8

Σχεδόν τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τη διαθεσιμότητα του iOS 8, νέου λειτουργικού συστήματος της Apple για τις iOS συσκευές, το οποίο φαίνεται να εχει εγκατασταθεί μόνο στο...

Ποια χαρακτηριστικά αναμένεται να φέρουν τα νέα iPads Air και mini;

Νέα στοιχεία τα οποία προέρχονται από αξιόπιστες πηγές εντός της αλυσίδας παραγωγής της Apple, αφορούν το επερχόμενο, iPad Air 2. Τα στοιχεία αυτά κάνουν λόγο για μία λεπτότερη...

Στο APPLETEAM |Αναλύουμε την υπηρεσία iCloud Drive


APPLETEAM Authors
Στο APPLETEAM |Αναλύουμε την υπηρεσία iCloud...

Το iCloud Drive της Apple, είναι ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό το οποίο αναμενόταν αρκετό καιρό. Όσοι έχετε αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση iOS 8, θα έχετε παρατηρήσει ένα pop up window, το οποίο ρωτάει εάν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το iCloud Drive, το νέο χαρακτηριστικό το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία στο WWDC 2014.

Είναι περίπου σαν το Dropbox ή το Google Drive με μερικές στοιχειώδεις διαφορές. Εάν σας έχει προκαλέσει σύγχιση η νέα υπηρεσία iCloud Drive και θέλετε να μάθετε περισσότερα πάνω σε αυτή πριν την ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας, συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Το APPLETEAM διαθέτει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειάζεστε συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας,  όταν η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη με την έλευση του λειτουργικού OS X Yosemite σε λίγες ημέρες. Ακριβώς, η Apple έχει αναπτύξει έκδοση iCloud Drive για Mac. Γι’ αυτό και η όλη καθυστέρηση, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το iCloud Drive;

To iCloud Drive της Apple, κυκλοφόρησε μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 8. Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε  έγγραφα και άλλους τύπους  αρχείων, μεταξύ των συσκευών iPhone, iPad και Mac. Στην ουσία συνεργάζεται με συμβατές εφαρμογές iOS και OS X και επιτρέπει τον συγχρονισμό και την αποθήκευση αρχείων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις εφαρμογές αυτές στο iCloud. Φυσικά κι έχετε την πρόσβαση για εισαγωγή κι επεξεργασία αυτών των αρχείων μέσα από τις συμβατές με την υπηρεσία, εφαρμογές.

Σημείωση: Θα πρέπει να φανταστείτε το iCloud ως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο… μόνο που όλο το περιεχόμενό σας, είναι καλά ασφαλισμένο on line κι όχι σε ένα φυσικό δίσκο. Επίσης λόγω του ότι οι υπολογιστές και οι mobile συσκευές δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένες ενσύρματα με το iCloud, είναι προσβάσιμο όλο το περιεχόμενό σας από οπουδήποτε στον κόσμο. Η νέα υπηρεσία iCloud, εύκολα σας επιτρέπει να συγχρονίσετε, να αποθηκεύστε, να διαχειριστείτε, να εισάγετε και να επεξεργαστείτε περιεχόμενο αποθηκευμένο στο iCloud, από όλες τις συμβατές εφαρμογές.

Screen Shot 2014-10-12 at 1.56.41 PM

Πριν την έλευση του iCloud Drive, όλα τα αρχεία περιορίζονταν στην αντίστοιχη εφαρμογή τους. Για παράδειγμα: Δεν μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε μία σημείωση της εφαρμογής Day One, χρησιμοποιώντας διαφορετική εφαρμογή σημειώσεων. Επίσης εάν είχατε αναρτήσει μία φωτογραφία στο Instagram και αργότερα επιθυμούσατε να την ανοίξετε π.χ. από το Snapseed, θα έπρεπε να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία σας στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, πριν την ανοίξετε με το Snapseed. Δεν μπορούσατε να ωθήσετε μία φωτογραφία του Instagram χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Snapseed. Με την υπηρεσία iCloud Drive θα απαλλαγείτε από διπλές ενέργειες.

Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε αρχεία στο iCloud (όπου θα είναι προσβάσιμα από iPhone, iPad η Mac), και θα έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να ανοίξετε ξανά αυτά τα αρχεία από οποιαδήποτε συμβατή με iCloud Drive, εφαρμογή  (ανεξάρτητα από τον τύπο του αρχείου και την εφαρμογή που το δημιουργήσατε). Οι αλλαγές που θα κάνετε σε ένα αρχείο που βρίσκεται στο iCloud Drive, συγχρονίζονται real-time. Έτσι εάν ένα υπολογιστικό φύλλο το ξεκινήσετε στο Numbers σε έναν υπολογιστή Mac, μπορείτε να το συνεχίσετε εκεί ακριβώς που το αφήσατε στο iPhone ή στο iPad σας.

Πόσο κοστίζει;

Η τιμολόγηση για το iCloud και το iCloud Drive είναι η ίδια, αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πληρώσετε δύο φορές. Μπορείτε να επιλέξετε μία εννιαία συνδρομή και να έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρχεία στο iCloud, να χρησιμοποιήσετε το iCloud Drive και να διαχειριστείτε  δεδομένα  σε όλες τις  συσκευές σας.

Η συνδρομητική διαβάθμιση ξεκινά από εντελώς δωρεάν και φτάνει μέχρι τα 19,99$ το μήνα, για 1ΤΒ αποθηκευτικό χώρο:

  • 5GB αποθηκευτικού χώρου – δωρεάν
  • 20GB αποθηκευτικού χώρου – $0,99 ανά μήνα
  • 200GB αποθηκευτικού χώρου – $3,99 ανά μήνα
  • 500GB αποθηκευτικού χώρου – $9,99 ανα μήνα
  • 1ΤB αποθηκευτικού χώρου – $19,99 ανά μήνα

Μπορείτε να κάνετε συνδρομή μέσα από το iPhone ή το iPad ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις >iCloud >Χώρος >Αγορά χώρου αποθήκευσης. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε. Σιγουρευτείτε πως έχετε πατήσει «Αγορά» στην πάνω δεξιά γωνία και έχετε εισέλθει με το iCloud account για να ολοκληρώσετε την αγορά. Φυσικά μπορείτε να αναβαθμίσετε ή να υποβαθμήσετε το πρόγραμμά σας οποιαδήποτε στιγμή.

Napkin 10-12-14, 1.51.06 PM

Ας δούμε ποια είναι η λειτουργία του

Η υπηρεσία iCloud Drive, κυκλοφόρησε μαζί με την ανανεωμένη έκδοση iOS 8. Δεν υπάρχει όμως εφαρμογή iCloud Drive. Θα πρέπει να φανταστείτε το iCloud Drive ως αναπόσπαστο τμήμα του iPhone ή του iPad. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσα από μία Apple εφαρμογή, (όπως Numbers, Keynote, Pages) ή εφαρμογή τρίτων κατασκευαστών από το App Store.

Με την υπηρεσία iCloud Drive στο iPhone ή στο iPad έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρχεία, να επεξεργαστείτε και να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μπορείτε να κάνετε. Mια από τις εκπληκτικές δυνατότητες του iCloud Drive για το iOS, είναι η δυνατότητα εισαγωγής iCloud Drive εγγράφων. Με άλλα λόγια, εάν δημιουργήσετε μια ζωγραφιά, σε μία συμβατή με το iCloud Drive εφαρμογή και στη συνέχεια το αποθηκεύσετε στο iCloud Drive, μπορείτε αργότερα να εισάγετε τη ζωγραφιά σε μία παρουσίαση keynote στο iPhone ή στο Mac σας.

Screen Shot 2014-10-12 at 1.39.28 PM

 Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε τα αρχεία σας σε φακέλους, θα πρέπει να τα μεταφέρετε σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό OS X Yosemite ή Windows, (θα επανέλθουμε παρακάτω). Έχετε στο μυαλό σας πως το iCloud Drive δεν έχει συμβατότητα με παλαιότερα λειτουργικά όπως iOS 7 ή OS X Mavericks. Aυτό σημαίνει πως δεν θα σας δίνεται η δυνατότητα για συγχρονισμό αρχείων στις συσκευές σας, εκτός κι αν τρέχουν λειτουργικό iOS 8 και OS X Yosemite.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το OS X Yosemite δεν έχει γίνει διαθέσιμο για το ευρύ κοινό από την Apple. Πολλές προειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο για χρήστες που θέλουν να συγχρονίσουν τα αρχεία τους, πριν την έλευση OS X Yosemite και την κυκλοφορία του iCloud Drive για Mac. Θα πρέπει λοπόν να γνωρίζετε πως εάν ενεργοποιήσετε την υπηρεσία iCloud Drive, στο iPhone ή στο iPad τα υπάρχοντα αρχεία σας στο iCloud, δεν θα είναι διαθέσιμα για συγχρονισμό στις συσκευές σας. Επίσης δεν υπάρχει τρόπος να διαχειριστείτε τα αρχεία σας από έναν Mac ακόμη κι αν προέρχονται από συμβατές με το iCloud Drive, εφαρμογές.

Εάν αρχικά αρνηθείτε την ενεργοποίηση του iCloud Drive, μπορείτε να επανέλθετε αργότερα και με λίγες ενέργειες να την ενεργοποιήσετε. Συγκεκριμένα ακολουθήστε τη παρακάτω διαδρομή σε iPhone ή iPad με λειτουργικό iOS 8.0.0 ή νεότερο, Ρυθμίσεις >iCloud >iCloud Drive και θέστε την εναλλαγή στο on.

Napkin 10-12-14, 1.45.16 PM

Πως λειτουργεί σε OS X Yosemite

Όπως οποιαδήποτε άλλη Cloud-storage υπηρεσία, βλέπε Dropbox ή Google Drive, η υπηρεσία iCloud Drive εμφανίζεται στη λίστα του Finder κάτω από τα αγαπημενα σας στο sidebar. Κάνετε κλικ στο φάκελο με το  εικονίδιο του iCloud Drive, και στη συνέχεια θα δείτε όλα τα αρχεία τα οποία έχετε αποθηκεύσει. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιο από αυτά, να εισάγετε ένα αρχείο και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας που είναι συμβατά με εφαρμογές Mac (Μπορείτε να εισάγετε για παράδειγμα μία φωτογραφία από το Instagram μέσω iCloud Drive να την εισάγετε σε ένα έγγραφο Pages στο Mac).

184397

O Φάκελος iCloud Drive έχει από προεπιλογή ένα grid-view το οποίο εμφανίζει τους φακέλους και τα αρχεία σας σύμφωνα με τις εφαρμογές όπου έχουν αποθηκευτεί. Η Apple έχει προσθέσει ένα εύχρηστο box αναζήτησης, όταν οι φάκελοι και το iCloud Drive, γεμίζουν υπερβολικά. Μπορείτε να αλλάξετε την ταξινόμηση κατα ημερομηνία, όνομα ή κατά ετικέτες.

Για να προσθέσετε ένα αρχείο στο iCloud Drive από έναν υπολογιστή Mac, απλά μεταφέρετε το αρχείο με drag and drop στον φάκελο iCloud Drive που επιθυμείτε. Εάν χρησιμοποιείτε μία συμβατή με το iCloud Drive εφαρμογή σε iPhone ή iPad, θα δείτε την επιλογή αποθήκευσης στο iCloud μέσω iCloud Drive. Όλα τα αρχεία σας είναι ορατά από τον φάκελο iCloud Drive του Mac και φυσικά επισκέψιμα από iOS devices.

Πως λειτουργεί σε λειτουργικό Windows

Κάτοχοι υπολογιστών με λειτουργικό Windows, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το iCloud Drive, μπορούν να το πράξουν και τώρα παρότι οι χρήστες Mac θα πρέπει να περιμένουν. Σε μία σελίδα υποστήριξης της Apple παρουσιάστηκε μία ενημερωμένη έκδοση του iCloud για Windows, όπου επιτρέπεται στους χρήστες να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν.

DL1455-Controlpanelv3.0win8-02

Η έκδοση για Windows του iCloud Drive, σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τα πάντα, από αλληλογραφία, έγγραφα και επαφές μέχρι ημερολόγια μεταξύ iPhone, iPad και iPod touch, από υπολογιστές Mac και Windows. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο στο iCloud, σύροντας έγγραφα και φωτογραφίες στο φάκελο iCloud Drive.

Η υπηρεσία θα συγχρονίσει επίσης τους σελιδοδείκτες από Internet Explorer, Firefox ή Google Chrome σε συνδιασμό με τους σελιδοδείκτες του iPhone ή του iPad. Kατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το iCloud Drive για Windows 7 ή νεότερες εκδόσσεις, αλλά να έχετε κατά νου να αναβαθμίσετε το iPhone ή το iPad στην έκδοση iOS 8. Eάν έχετε επιπλέον απορίες, είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.

iCloud Drive

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SOFTWARE

iDelivery βρές φαγάδικο οπουδήποτε και αν είσαι! (διαθέσιμο στο app store)

➔ Η εφαρμογή iDelivery σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε παραγγελίες φαγητού σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και της Κύπρου και αν βρίσκεστε, χωρίς να απαιτείται η...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
SOFTWARE

Full Screen Photo |Ένα θαυμάσιο χαρακτηριστικό φαίνεται να επιστρέφει στο iOS 8

Στις 10 Μαρτίου του 2014 η Apple κυκλοφόρησε την έκδοαη 7.1, η οποία έκανε τα τηλεφωνήματα λιγότερο διασκεδαστικά. Από την πλήρη εμφάνιση της φωτογραφίας του καλούντος βρεθήκαμε...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: