ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να βρει δουλειά σε ένα Apple Store

Για πολλούς οπαδούς της Apple, υπάρχει μια υπνωτιστική γοητεία με την ιδέα της εργασίας για την αγαπημένη τους εταιρείας, ακόμα κι αν είναι απλά μια δουλειά όπως το να επανδρώσουν...

Η επίσημη εφαρμογή της Apple μας δείχνει πως μπορεί να μοιάζει το iOS 6 στο νέο iPhone!

Οι εφαρμογές και τα βασικά χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple έχουν παραμείνει τα ίδια σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό iPhone έκανε το ντεμπούτοτου το 2007....

Tα πρώτα πρωτότυπα της Apple HDTV σε γραμμή παραγωγής για έλεγχο (?)

Η Apple αυτό το μήνα φέρεται να έχει αρχίσει την παραγωγή από τα πρώτα πρωτότυπα της πολύ-αναμενόμενης Apple HDTV σε μία από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της, ενόψει της γενικής...

Μαζικές παραγγελίες MacBook δημιουργούν πανικό στις αλυσίδες εφοδιασμού(;)

Μαζικές παραγγελίες της Apple για την επόμενη γενιά του MacBook Pros σπέρνει τον πανικό στις αλυσίδες εφοδιασμού του, με πολλές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν πολλά μαγαζιά...

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να βρει δουλειά σε ένα Apple Store


APPLETEAM Authors
Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να βρει...
Δημοσιεύτηκε από APPLETEAM Authors

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για πολλούς οπαδούς της Apple, υπάρχει μια υπνωτιστική γοητεία με την ιδέα της εργασίας για την αγαπημένη τους εταιρείας, ακόμα κι αν είναι απλά μια δουλειά όπως το να επανδρώσουν το Genius Bar στο τοπικό κατάστημα της Apple.

Αλλά τι συμβαίνει όταν πραγματικά αν καλεστεί κάποιος για μια συνέντευξη; Θα θέλατε πραγματικά να εργαστείτε στο κατάστημα της Apple;

Η αλήθεια είναι πολλοί δεν θα μάθουν ποτέ, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν μια θέση εργασίας σε ένα κατάστημα λιανικής της Apple το σίγουρο είναι πως δεν έχει σημασία το πόσο καλά είναι τα προσόντα σας ή το αν είστε μορφωμένοι.

Ας δούμε λοιπόν μερικά δεδομένα για μια θέση εργασίας σε ένα Apple Store

• Οι αγγελίες εργασίας που δημοσιεύονται από την Apple έχουν συνήθως ήδη πληρωθεί σε ένα ποσοστό 80% από τους εσωτερικούς υποψηφίους πριν καν ανεβεί η ίδια η αγγελία. Πολιτική της Apple είναι να δημοσιοποιεί όλες τις θέσεις, ακόμα και όταν αυτές καλυφθήκαν ακόμη και ένα μήνα πριν.

• Υποβολή αίτησης για μια θέση στο Apple Store μπορεί συχνά να είναι ένα δόλωμα, με τον οποίο οι υποψήφιοι που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις κατάρτισης για ένα μεγάλο διάστημα «ελέγχου και προπόνησης» κάνουν μερικές από τις πιο δύσκολες εργασίες, ενώ πληρώνονται το μισθό ενός ειδικού μερικής απασχόλησης.

• Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να σας καλέσουν για μια συνέντευξη.

• Τα πολλά προσόντα που μπορεί να έχει κάποιος δεν είναι πραγματικά το δέλεαρ για τα Apple Store. Η Apple δεν ενδιαφέρεται για τα προσόντα σας, νοιάζονται για το αν μπορείτε η όχι να διδάξετε το τρόπο με τον οποίο η Apple κάνει κάποια πράγματα! Η βασική απασχόληση «απαιτεί» το να δείξετε σε κάποιον πως να ανοίξει ένα λογαριασμό Gmail και πως να χειριστεί το magic trackpad και όχι πως να αλλάξει τις ρυθμίσεις του Final Cut Pro η κάτι ποιο ψαγμένο!

• Θα πρέπει να υπογράψουν όλοι οι υποψήφιοι ένα συμφωνητικό εχεμύθειας ακόμη και αν απλά πρέπει να περπατήσουν μέχρι τον διάδρομο που θα γίνει η συνέντευξη!

• Η διαδικασία της συνέντευξης περιλαμβάνει πολλές παρουσιάσεις σχετικά με το πόσο μεγάλη είναι η Apple, πόσο επιτυχής είναι τα καταστήματα της Apple είναι, και για το πώς είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή κάποιου το να είναι στην οικογένεια της Apple. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανθρώπους με διφορούμενες απόψεις.

• Αν θέλεις μια δουλειά σε ένα κατάστημα της Apple, οι δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών είναι πάνω από τις τεχνικές γνώσεις. Η Apple προτιμά πραγματικά τους ανθρώπους που έχουν ελάχιστη γνώση τεχνολογίας, αλλά είναι ανοιχτοί και κοινωνικοί σε ένα περιβάλλον και είναι καλοί με τους άλλους ανθρώπους.

• Ακόμα κι αν έχουν προσληφθεί κάποιοι με μερική απασχόληση, θα πρέπει να δεσμευτούν για τη δουλειά σχεδόν πλήρους απασχόλησης. Το συμβόλαιό τους λέει ότι αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, μπορεί να έχουν τις ώρες τους ανεβασμένες σημαντικά. Ομοίως, κατά τη διάρκεια μιας αργής περιόδους, μπορεί κάποιος να βρεθεί και χωρίς καθόλου ώρες!

• Ανεπίσημα, αν θέλετε μια θέση πέρα από έναν απλό πωλητή, θα πρέπει να έχετε πτυχίο διδασκαλίας. Ακόμα και τότε, η εκπαίδευση είναι εξαιρετικά εντατική.

Και είναι και πολλά ακόμη τα σημεία που κάποιος πρέπει να προσέξει πριν πάρει την απόφαση να δουλέψει σε ένα Apple Store. Μπορεί για εμάς να είναι ένας καταναλωτικός ναός και ένας πανέμορφος χώρος αλλά για τους εργαζόμενους εκεί δεν παύει να είναι μια αρένα λιανικού εμπορείου με ότι συνεπάγεται αυτό!!!

Πηγή

 

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

Το Twitter μπλοκάρει την υπηρεσία «Find Friends» του Instagram

80 εκατομμύρια χρήστες του Instagram δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία «Find Friends» μεσώ του Twitter διότι το site «σκότωσε» το API που χρειάζονταν για να...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

Πως ο Steve Jobs προετοίμασε το έδαφος για το Yelp στο Siri και άφησε την Google μετέωρη!

  Το Yelp παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην νέα εφαρμογή της Apple Χάρτες αλλά και στο Siri στο iOS 6. Με κάθε αναζήτηση που κάνετε στους χάρτες το Yelp...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: