MAC

Πως η Retina οθόνη των MacBook Pro θα οδηγήσει τις εξελίξεις!

Δημοσιευμένη Εικόνα
Η χθεσινή ανακοίνωση της νέας, λεπτής next-gen MacBook Pro γραμμής μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Μπορεί η τιμή να είναι σχεδόν απαγορευτική για εμάς τους Έλληνες αλλά σε αυτό θα σταθούμε σε άλλο άρθρο μας.

Σε μεγάλο βαθμό και χάρη σε ένα απίστευτο νέο 2880 x 1800 Retina, η επόμενη γενιά MacBook Pro είναι, χωρίς αμφιβολία, οι πιο ισχυροί υπολογιστές που θα μπορούσε να έχεις ένας επαγγελματίας. Είναι, επίσης, τεχνικά, μια μεγάλη υπερβολή.

Ένα εκπληκτικό γεγονός των 220 pixels ανά ίντσα, κάνει το νέο MacBook Pro να έχει πραγματικά σχεδόν δύο εκατομμύρια περισσότερα pixel από ό, τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί ως Retina.Μην κάνετε κανένα λάθος. Η Apple με αυτή της την κίνηση άνοιξε νέες πόρτες και τουλάχιστον στο θέμα λάπτοπ άφησε τους ανταγωνιστές της έτη φωτός πίσω . Ήμασταν περίεργοι, όμως, τι σημαίνει αυτό για το υπόλοιπο της γραμμής Mac. Έτσι, κάναμε τα μαθηματικά, και όπως αποδεικνύεται, όταν οι άλλοι υπολογιστές Mac της Apple αναβαθμιστούν στο μέλλον με Retina οθόνες, η τωρινή γενιά MacBook Pro θα έχει την χειρότερη οθόνη Retina του συνόλου της γραμμής Mac!! Ναι καλά ακούσατε!

Ας τα δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Όταν μιλάμε για το αν ή όχι μια οθόνη είναι Retina, αυτό που λέμε είναι ότι τα pixel στην οθόνη αυτή είναι αρκετά μικρά ώστε να μην μπορούν να επιλυθούν από ένα άτομο με 20/20 όραση από μια μέση απόσταση θέασης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός των pixel ανά ίντσα (PPI).Έχουμε στο παρελθόν υποστηρίξει ότι η Apple δεν είχε πραγματική ανάγκη για ανανέωση των οθονών των Mac μιας και είδη θα μπορρουσαν να χαρακτηρισθούν ως Retina, αν κάθεστε μακρύτερα από έναν υπολογιστή Mac από ό, τι κάνετε στο iPhone ή iPad.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται 24-ίντσες μακριά από μια 15-ιντσών οθόνη MacBook Pro, και αυτή είναι αρκετή σαν απόσταση για να χαρακτηρισθεί η οθόνη ως Retina. Η Apple, όμως, αποφάσισε να φτάσει την έννοια της Retina οθόνης σε κάτι το εξωπραγματικό διπαλσιαζοντας την ανάλυση!
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αν διπλασιάσουμε την ανάλυση όλων των υφιστάμενων Mac από όλες τις άλλες κατηγορίες θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και δείτε τον 21-ιντσών iMac, που θα έχει την ίδια ανάλυση με μια πανάκριβη HDTV. Για να το θέσουμε σε μια προοπτική, η ποιο υψηλής αναλυσης HDTV τώρα θα σας κοστίσει πάνω από $ 36.000 και ένας iMac 21 ιντσών θα μπορέσει να ισοφαρίσει την ανάλυση αυτή.

Αν βάλουμε και στο παιχνίδι έναν iMac 27 ιντσών με Retina τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Αpple θα κάνει κάτι που έχουμε καιρό να δούμε! Θα αναταράξει τόσο πολύ τα νερά και θα αφήσει τόσο πολύ πίσω τον ανταγωνισμό που για χρόνια δεν θα βρεθεί κάποια άλλη εταιρεία να την πλησιάσει!!

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
MAC

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll