ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πρώτες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων σε iOS συσκευές

Για να προλάβουμε αντιδράσεις του τύπου, είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε τις ενέργειες αυτές, θα πρέπει να σας πούμε πως υπάρχουν αρκετοί νέοι χρήστες στο λειτουργικό iOS οι οποίοι...

H ανείπωτη ιστορία δημιουργίας του Apple Store «Cube» στη 5th Avenue

Εάν στις 19 Σεπτεμβρίου, περνούσε κάποιος από τη γωνία 57ης και 5ης λεωφόρου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, θα παρατηρούσε εκατοντάδες κόσμου να βρίσκεται σε σειρά γύρω από έναν...

Continuity |Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 8 αλλά και του OS X Yosemite είναι το Continuity. To χαρακτηριστικό αυτό αποτελείται από 4 σημαντικές λειτουργίες. Τη...

APPLECOSMOS |13 κόλπα που συναντήσαμε στην εφαρμογή μηνύματα

Η νέα αναβάθμιση έχει κυκλοφορήσει εώ και μήνες, φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κι έξυπνα κόλπα. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νέο λειτουργικό σύστημα, ώστε να...

Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad

Εάν ανήκετε στους χρήστες που προτιμούν να ελέγχουν αυστηρά τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις οι οποίες ωθούνται στη iOS συσκευή τους, είναι πολύ πιθανό να ενοχλήστε από μία...

Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone ή iPod touch

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone αρέσκονται να διαβάζουν και να χειρίζονται τις ιστοσελίδες στο Safari σε mobile μορφή, η οποία απλοποιεί την εμπειρία χρήσης. Πολλές ιστοσελίδες...

Τα νέα iPhones 6 φέρνουν αλλαγές στις συνήθειες ανάγνωσης και θέασης περιεχομένου

Κάθε μέρα εκατομμύρια άρθρα, video και ιστοσελίδες, αποθηκεύονται στην εφαρμογή Pocket, με σκοπό να προβληθούν αργότερα, από  smartphones, tablets ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Σε...

APPLETEAM |Πεπραγμένα 2014 και πολλές πολλές ευχές από όλους εμάς!

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, εορτάζουσες. Άλλη μία επιτυχημένη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και η συντακτική ομάδα του APPLETEAM, θα...

iCloud Photo Library| Απελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο στη συσκευής σας

Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο iPhone έως κι 128 GB ώστε να χωρούν μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, φωτογραφιών και εφαρμογών, όμως σε αρκετές...

Πρώτες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων σε iOS συσκευές


APPLETEAM Authors
Πρώτες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων σε iOS...

Για να προλάβουμε αντιδράσεις του τύπου, είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε τις ενέργειες αυτές, θα πρέπει να σας πούμε πως υπάρχουν αρκετοί νέοι χρήστες στο λειτουργικό iOS οι οποίοι όντως δεν γνωρίζουν, θέλουμε λοιπόν να υπάρχει διαθέσιμος ένας οδηγός πρώτων ενεργειών επαναφοράς, ώστε κάποιος να μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον συμβουλευτεί.

Πολλές φορές έχετε έρθει στη δυσάρεστη θέση όπου η συσκευή σας, παύει να ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε ερέθισμα δεχθεί από εσάς, παρουσιάζοντας μία μαύρη κενή οθόνη ή μία οθόνη κολλημένη δείχνοντας ένα μήλο. Υπάρχουν φορές κατά τις οποίες η συσκευή είχε παγώσει στην αρχική οθόνη ή εντός μία εφαρμογής. Τέτοια φαινόμενα είναι συχνά την περίοδο αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος, καθώς αρκετές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών δεν έχουν προλάβει να δεχθούν αναβάθμιση.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Η πρώτη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε αναφέρεται από την Αpple ως reset ή restart της συσκευής, αν και πολύ από εμάς το γνωρίζουν ως Hard reset.

  • Κάνουμε προσπάθεια απενεργοποίησης της συσκευής.
  • Αν δεν είναι εφικτή, πιέζουμε ταυτόχρονα και παρατεταμένα, το εμπρόσθιο πλήκτρο (Home) και το πλήκτρο ενεργοποίησης (Power/Sleep) στο πλάι για το iPhone 6/Plus ή στην κορυφή της συσκευής στις παλαιότερες συσκευές και στα iPads, μέχρι να εμφανιστεί το μήλο και στη συνέχεια αφήνουμε τη συσκευή να κάνει επανεκκίνηση.

Napkin 12-07-14, 6.09.52 PM

Τις περισσότερες φορές η συσκευή θα επαναλειτουργήσει κανονικά και χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επαναφορά Περιεχομένων και ρυθμίσεων σε iPhone ή iPad

Πολλοί χρήστες κατά την περίοδο ανακοινώσεων των νέων συσκευών iPhone σπεύδουν να προετοιμάσουν τη συσκευή τους προς πώληση. Θέλοντας να απομακρύνουν από τη συσκευή τα προσωπικά τους δεδομένα, αναγκάζονται να κάνουν πλήρη επαναφορά της συσκευής και αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση λειτουργικού, παρότι αυτό δεν είναι επιθυμητό πάντα.

Εάν λοιπόν η συσκευή σας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανταπόκρισης και το μόνο ζητάτε είναι η διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων της συσκευή σας, υπάρχει η παρακάτω εύκολη διαδρομή η οποία θα επαναφέρει τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, παραμένοντας στην ίδια έκδοση λειτουργικού συστήματος.

Ρυθμίσεις >Γενικά >Επαναφορά >Περιεχόμενα και ρυθμίσεις (ενδεχομένως να σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασή σας στο iCloud). 

Napkin 12-07-14, 7.12.01 PM

Μετά το πέρας της διαδικασίας επαναφοράς, η συσκευή σας θα είναι κενή, έτοιμη να υποδεχθεί τα δεδομένα του νέου ιδιοκτήτη.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω της εφαρμογής iTunes

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την iOS συσκευή σας κι έχετε εξαντλήσει τις παραπάνω πρώτες ενέργειες αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως το restart, ή την απενεργοποίηση/ενεργοποίηση της συσκευής, θα πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα.  Η έσχατη λύση και πάντα αποτελεσματική σε επίπεδο software, είναι το λεγόμενο Restore ή αλλιώς επαναφορά της συσκευής.

Με την ενέργεια αυτή γίνεται πλήρη διαγραφή της συσκευής και εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης λειτουργικού. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως απαραίτητα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του restore, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας ως νέα (setup as new), ειδάλλως θα επαναφέρετε τα τυχόν προβλήματα που υπήρχαν σε αυτή.

Θα προτείναμε να το δείτε ως μία ευκαιρία εκκαθάρισης της συσκευής, από εφαρμογές και αρχεία τα οποία δεν είναι πλέον απαραίτητα. Πάμε να δούμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς θα σας ζητηθεί να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone της συσκευής σας. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >iCloud >Θέστε την εναλλαγή Εύρεση iPhone στη θέση OFF.

Screen Shot 2014-12-07 at 6.53.19 PM

  • Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας και ανοίξτε την εφαρμογή iTunes.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο iPhone ή iPad στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.
  • Πιέστε το πλήκτρο Επαναφορά του iPhone (Restore iPhone) ή επαναφορά του iPad (Restore iPad), στην ενότητα «Σύνοψη» (Summary).
  • Επιλέξτε εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων πριν την επαναφορά. Εάν διατηρείτε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud, αγνοήστε την προτροπή. Εάν ο συγχρονισμός γίνεται μέσω του iTunes, επιλέξτε να αποθηκευτούν οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.
  • Πατήστε αναφορά στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο.
  • Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε τη μεταφορά των αγορών σας. Εάν έχετε ήδη συγχρονίσει τις εφαρμογές σας μέσω iTunes, μπορείτε να προχωρήσετε.
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, θα έχετε μια συσκευή η οποία θα έχει επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Napkin 12-07-14, 7.23.33 PM

Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εφαρμογή iTunes δεν αναγνωρίζει τη συσκευή σας, θα πρέπει να τη θέσετε σε Recovery mode. Αποσυνδέστε τη συσκευή σας κι έχοντας πατημένο το εμπρόσθιο πλήκτρο (Home button), συνδέστε τη συσκευή σας στο iTunes. Εάν, ούτε κι αυτή η ενέργεια ευοδώσει, η συσκευή σας θα πρέπει να έρθει σε μας και να την αναλάβει κάποιος τεχνικός μας, καθώς το πρόβλημα παύει να είναι απλό και χρήζει τεχνικής επέμβασης.

Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε τις πρώτες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στη συσκευή σας, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα μη ανταπόκρισης. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή κάτι από τα παραπάνω δεν ήταν σαφές, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

!Είμαστε μια παρέΑ!

Θα ήθελα πολύ να σας μιλήσω για τους φίλους μου… Είμαστε μια παρέα που την απαρτίζουν πάνω από 3500 μέλη. Μεγάλη παρέα! Γνωστοί που έγιναν φίλοι και φίλοι που βοήθησαν σε δύσκολες...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

H Apple Με Γρήγορους Ρυθμούς Άρχισε Τη Διόρθωση Των 3D Χαρτών Στο IOS 6

H Apple άρχισε να κινείται γρήγορα και διορθώσει τα σφάλματα στην εφαρμογή Maps στο iOS 6. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η εταιρία άλλαξε πολλά δεδομένα των χαρτών σχεδόν...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: