ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Πρακτικές συμβουλές |Kρυφές λειτουργίες των ακουστικών earpods του iPhone 5S/5!

Η Apple εδώ και χρόνια πουλάει ακουστικά, κι έαν αγοράσετε ένα iPod touch ή ένα iPhone θα  τα βρείτε στη συσκευασία δωρεάν. Τα ακουστικά έχουν ένα μικρό χειριστήριο στο κέντρο τους. Αυτή λοιπόν η μίκρη μπάρα που κρέμεται, με τις κατάλληλες χειρονομίες μπορεί να κάνει πολλές ενέργειες. Εννοείται πως μπορείτε να αρχίσετε ή να σταματήσετε με το κεντρικό πλήκτρο ένα κομμάτι από τη μουσική σας κι έπισης μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση με τα αντίστοιχα πλήκτρα πάνω και κάτω. Εδώ σταματούν οι γνώσεις των περισσοτέρων. Ας δούμε λοιπόν τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

Με το κεντρικό πλήκτρο μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια σειρά από λειτουργίες όπως ενεργοποίηση του Siri ακόμη και να αλλαξετε το κομμάτι μουσικής που παίζει εκείνη τη στιγμή. Πρώτα από όλα πατήστε παρατεταμένα το κεντρικό πλήκτρο.

  • Στις iOS συσκευές που υποστηρίζουν Voice Control ή το Siri κάνοντας την ενέργεια αυτή, δηλαδή παρατεταμένο πάτημα του κεντρικού πλήκτρου από τo χειριστήριο. Είναι σημαντικό γιατί μπορείτε να ελέγξετε αρκετές λειτουργίες μέσω του Siri χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε από την τσέπη τη συσκευή σας. Ίσως να το γνωρίζατε κάποιοι από εσάς.
  • Άλλη μία δυνατότητα, είναι η χρήση διπλού ή τριπλού πατήματος του κεντρικού πλήκτρου. Την ώρα που ακούτε τη μουσική σας και θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι το μόνο που χρειάζεστε είναι διπλό πάτημα του κεντρικού πλήκτρου. Σημειώστε πως εάν μία εφαρμογή με το forward ενεργοποιεί άλλη λειτουργία τότε και η ενέργειά σας θα ενεργοποιήσει την εν λόγω λειτουργία.
  • Το τριπλό πάτημα κάνει περίπου το ίδιο πηγαίνοντας όμως στο προηγούμενο κομμάτι. Άλλη μια σημείωση εδώ: Έαν έχουν περάσει 3 δευτερόλεπτα από την έναρξη ενός κομματιού, το τριπλό πάτημα επαναφέρει το κόμματι στην αρχή του.

Μετά από επισήμανση του Thanasis Tsinoukas

  • Επίσης με διπλό πάτημα, αν κρατήσουμε παρατεταμένα το κουμπί πατημένο (στο δεύτερο πάτημα) κάνει fast forward το κομμάτι που ακούμε!!!!

20140117-01-Earphones

Εκτός από τις iOS συσκευές πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε ως οι νεότεροι Macs υποστηρίζουν το χειριστήριο των ακουστικών εξίσου καλά. Αυτό σημαίνει πως όλες οι λειτουργίες δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στους Mac. Τα ακουστικά τύπου Apple μπορείτε να τα βρείτε στο Κατάστημά μας Mi STORE σε απαράμιλλη ποιότητα και στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Ο αριθμός των εφαρμογών που υποστηρίζουν τις λειτουργίες αυτές, δεν είναι γνωστός. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως δουλεύει με το iTunes και το Safari. Νομίζω πως σήμερα με αυτά τα μικρά tips γίναμε σοφότεροι σχετικά με την συσκευή μας. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε κάποια διευκρίνιση, μη διστάσετε να την αναφέρετε εδώ στα σχόλια ή στις σελίδες μας σε facebook ή twitter!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll