Τα «others» καi ο αποθηκευτικός χώρος που καταλαμβάνουν στο iPhone και στο iPad είναι για πολλούς ένα μεγάλο πρόβλημα. Τι είναι όμως ο αποθηκευτικός χώρος «others»; Γιατί υπάρχει και πως μπορούμε να τον απελευθερώσουμε; Πολύ συχνές ερωτήσεις ειδικά από χρήστες με μικρότερο χώρο αποθήκευσης. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές εξηγήσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι – πως υπάρχει μέθοδος απελευθέρωσης.

Θα ήταν θεμιτό να γνωρίζουμε ακριβώς πως καταναλώνεται ο αποθηκευτικός χώρος. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που καταλαμβάνουν φυσικό χώρο και είναι χωρισμένα σε κατηγορίες κι εκτείνονται στην μπάρα προόδου και κάποια που επέλεξε η Apple να προσθέσει στο «others». Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν αποθηκεύεται οτιδήποτε δεν ταιριάζει απόλυτα σε μία από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Ως επί το πλείστον προσωρινά αρχεία και δεδομένα, ας δούμε τι συμπεριλαμβάνεται:

  • Έγγραφα και δεδομένα
  • Δεδομένα περιήγησης Safari
  • Mail δεδομένα
  • iTunes δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων συνεχής ροής (όπως BIG).

Στην προσωρινή αποθήκευση εμπεριέχονται αρχεία από το σύννεφο – στην περίπτωσή μας iCloud – και αποθηκεύονται προσωρινά ώστε να είναι προσβάσιμα offline επιταχύνοντας το σύστημα για συχνή πρόσβαση.

Δυστυχώς μερικές φορές τα προσωρινά αρχεία δεν διαγράφονται σωστά, παραμένοντας κατεστραμένα αρχεία στο χώρο, χωρίς να είναι προσβάσιμα, με αποτέλεσμα να μας δεσμεύουν αποθηκευτικό χώρο. Για παράδειγμα, ένα κάνετε stream μία ταινία από το iTunes, μπορεί να κρατήσει προσωρινά αρχεία 4GB αποθηκευτικό χώρο. Εάν στη συνέχεια δεν κάνετε σωστή διαγραφή όλος αυτός ο χώρος θα χαθεί. Κάνοντας restore from backup, θα επανέλθουν αρχεία καταστρεμένα τα οποία δεν έχουν διαγραφεί σωστά.

Ελευθερώστε πολύτιμο χώρο από τα «others»

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απελευθερώσετε πολύτιμο χώρο από τα «others» είναι να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας και να προχωρήσετε σε  restore. Φαίνεται πως το iTunes απομακρύνει όλα τα αρχεία από το iPhone ή το iPad και στη συνέχεια προσθέτει νέα αντίγραφα, τα οποία είναι καθαρά από προσωρινά ή κατεστραμένα αρχεία. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  • Κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας από το iPhone ή το iPad στο iTunes σε Mac ή Windows.
  • Κάνετε επαναφορά στο iPhone ή στο iPad από το iTunes.
  • Στην επαναφορά επιλέξτε restore form backup, το οποίο αντίγραφο ασφαλείας κρατήσατε στο βήμα 1. (Η ενέργεια αυτή προϋποθέτει πως δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας).

 Napkin 11-05-14, 9.03.07 AM

Αυτό ήταν! Μόλις επανέφετετε το ατνίγραφο ασφαλείας από το iTunes, ελέγξτε τον αποθηκευτικό χώρο στα «others». Ειδικά για χρήστες με εκδόσεις iPhone των 16GB ακόμη και λίγα GB, είναι τεράστια διαφορά. Εάν γνωρίζετε κάτι παραπάνω πάνω στο θέμα αυτό, αισθανθείτε ελεύθεροι να μας αναφέρετε τη δική σας άποψη στα σχόλια. Σας περιμένουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροApple |Στους προγραμματιστές δόθηκε iOS 8.1.1 beta
Επόμενο άρθρο14 Promo Codes |2 εξαιρετικές εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά προσχολικής ηλικίας
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here