MAC

Πρακτικές Συμβουλές |Δημιουργήστε ένα Bootable OS X Yosemite Beta USB

Τώρα που πλέον το OS X Yosemite Beta  είναι διαθέσιμο στο κοινό (έχετε την δυνατότητα ακόμα να εγγραφείτε και το κατεβάσετε εάν ενδιαφέρεστε να εγκάταστήσετε την beta έκδοση στο Mac σας), μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εκκινήσιμο δίσκο εγκατάστασης σε ένα USB  flash disk έτσι ώστε να κάνετε την εγκατάσταση ευκολότερη.

Σίγουρα, μπορείτε να αντιγράψετε την »Install OS X Yosemite Beta” εφαρμογή στους άλλους Mac και να το τρέξετε απευθείας άπο τον φάκελο εφαρμογών για διαφορετικά μηχανήματα, αλλά ο δίσκος εκκινήσης θα σας δώσει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να διαγράψετε και να μοιράσετε τον δίσκο απευθείας άπο το στικάκι εκκίνησης, να πραγματοποιήσετε καθαρή εγκατάσταση του Yosemite Beta, και να το μετατρέψετε σε μοναδικό USB key για να το κάνετε μετεγκατάσταση σε άλλους Mac.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων προτιμότερο για πολλούς προχωριμένους χρήστες, αλλα μπορεί να είναι χρήσιμο στον οποιοδήποτε.

Το να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό σύστημα OS X Yosemite Beta άπο μία εκκινήσιμη δισκέτα εγκατάστασης USB είναι εύκολη υπόθεση ακολουθώντας τα παρακάτω:

Απαιτήσεις

 1. 8GB + ένα USB stick το οποίο δεν σας είναι χρήσιμο.
 2. Το OS X Yosemite Beta installer app να είναι εγκατεστημένο στο Mac, όπου βρίσκεται στον φάκελο εφαρμογών (που σημαίνει ότι κατεβάσατε το πρόγραμμα εγκατάστασης αλλά δεν το έχετε τρέξει ακόμα, χρησιμοποιώντας το αυτόματα διαγράφεται αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του λειτουργικού).
 3. Ο Mac που μπορεί και τρέξει το Yosemite, είναι βασικά ένας οποιοσδήποτε Mac που τρέχει Mavericks.

Από την στιγμή που πληρείτε αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δίσκο εγκατάστασης κια μετά να τον χρησιμοποιήσετε για να τρέξετε το Yosemite beta.

Πώς να δημιουργήσετε έναν USB δίσκο εγκατάστασης του Yosemite Beta

Ο τρόπος εγκατάστασης ουσιαστικά είναι ο ίδιος με του OS X Mavericks μόνο που αλλάζει η ονομασία του λειτουργικού.

 1. Κατεβάστε το OS X Yosemite Beta installer άπο το App Store (πρέπει να είστε εγγεγραμένοι στο πρόγραμμα beta)
 2. Όταν η οθόνη εκκίνησης ξεκινά, βγείτε από το πρόγραμμα εγκατάστασης, μην εγκαταστήσετε το Yosemite  ακόμα.
 3. Έναρξη Βοηθητικό Πρόγραμμα δίσκου από το /Εφαρμογές/Εργαλεία/φάκελος.
 4. Προσαρτήστε τα 8GB + USB drive για το Mac.
 5. Άπο τα εργαλεία δίσκου (disk utillity) διαγράψτε την μονάδα USB για να γίνει το Mac OS επεκτάσιμο.
 6. Στα εργαλεία δίσκου (disk utillity), πηγαίνεται στα “Partitions” και κλικάρετε στο ‘επιλογές’ για να θέσετε το διαχωρισμό στο GUID – αυτό είναι απαραίτητο για να να γίνει η μονάδα δίσκου εκκίνησης.

 

set-guid-partition-table

 

 

 7. Τώρα ξεκινήστε τον terminal, όπου βρίσκεται στο φάκελο /Εφαρμογές/Εργαλεία/

 8. Εισάγετε την ακόλουθη εντολή, διαμορφώνοντας το DRIVENAME syntax για να ταιριάξει το όνομα του εξωτερικού USB drive που θέλετε να κάνετε δίσκο εκκίνησης*:

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/DRIVENAME –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite\ Beta.app –nointeraction

*σιγουρευτείτε ότι αντικαταστήσατε το “DRIVENAME” για να το ονομάσετε το ίδιο με τον εξωτερικό δίσκο εγκατάστασης. Μην χρησιμοποιήσετε το όνομα του σκληρού δίσκου, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τα στοιχεία στον δίσκο, οπότε κοιτάξτε να βάλετε ένα όνομα που να ταιρίαζει ώστε να αποφευχθουν τέτοια προβλήματα. Για παράδειγμα ονομάσαμε τον δίσκο εγκατάστασης “YosemiteInstaller” αλλά εσείς μπορείτε να το ονομάσετε όπως θέλετε, ή να πάτε στην επιλογή “Untitled” όπου είναι η default ονομασία μετά το φορμάρισμα του δίσκου.

make-os-x-yosemite-usb-installer

9. Τώρα που πλέον ο διαμορφωμένος δίσκος εγκατάστασης είναι έτοιμος, θα τρέξει μέσω μίας διαδικασίας διαγραφής του δίσκου, αντιγραφής των φακέλων εγκατάστασης, και κάνοντας το εκκινήσιμο (όχι ότι δεν είναι εφεδρικό). Όταν μας εμφανίσει το μήνυμα “Done” και βρεθείτε πίσω στον πίνακα εντολών σημαίνει ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Τώρα που τελειώσατε με τον εκκινήσιμο δίσκο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του σε οποιοδήποτε Mac επιθυμείτε.

Πάντα να παίρνετε αντίγραφο του Mac σας στο Time Machine ή τον όποιο τρόπο επιθυμείτε εσείς πριν ξεκινήσετε. Η συμβουλή μας θα ήταν να μην εγκαταστήσετε το Yosemite Beta σαν το κύριο Mac OS σας χωρίς πρώτα να έχετε χωρίσει τον δίσκο σας  έτσι ώστε να μπορείτε να μπείτε από δύο σημεία στην αρχική οθόνη του υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση. Όταν ανοίξετε τον υπολογιστή σας πριν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη κρατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Alt για να βγουν οι επιλογές εισόδου σε όποιο άπο τα δύο λειτουργικά επιθυμείτε.

os-x-yosemite-installer-usb-drive

Πραγματοποιώντας εκκίνηση από το  OS X Yosemite USB και εγκαθηστώντας το OS X 10.10 Beta

 1. Συνδέστε τη μονάδα USB στο Mac και πραγματοποιήστε επανεκκίνηση του υπολογιστή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο OPTION για να ανοίξει το  μενού επιλογής.
 2. Επιλέξτε «OS X Yosemite» και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης.
 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μην ξεχάσετε να επιλέξετε τη Yosemite διαμέριση ή εξωτερική μονάδα δίσκου, διαφορετικά αυτό θα εγκαταστήσει Yosemite Beta στο επάνω μέρος της κύριας σας Mac OS X εγκατάστασης- όχι ότι δεν είναι καλή ιδέα, αλλά αυτό είναι μια έκδοση beta και υπόκεινται σε bugs και ιδιοτροπίες.

install-os-x-yosemite-610x491

Αυτό ήταν όλο. Απολαύστε την beta OS X Yosemite, και μην ξεχάσετε να αρχειοθετείτε τα  bug reports και τις αιτήσεις ανάδρασης με την  Apple! Αυτή είναι μια δημόσια beta και για το λόγο αυτό, η Apple πιο συγκεκριμένα επιδιώκει τον έλεγχο, σχόλια, απόψεις και προτάσεις από μια ευρύτερη ποικιλία των χρηστών, υπό την  έννοια αυτή είναι ευκαιρία να σας ακούσει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
MAC

Music Technologist Sound Engineer

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll