Όπως και στα περισσότερα smartphones του κόσμου, η λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας για τα μοντέλα iPhones, συμπεριλαμβάνομένου του iPhone 6, δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει σωστά. Σε φως ημέρας είναι πολύ σκοτεινή με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται οι εφαρμογές στην οθόνη, ή τη νύχτα να είναι ιδιαίτερα φωτεινή.

Όπως και να έχει η οθόνη καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και πολλοί έχουν αναγκαστεί να απενεργοποιήσουν την αυτόματη φωτεινότητα. Όποτε θέλουν να μειώσουν ή να αυξήσουν την ένταση κατευθύνονται στις ρυθμίσεις. Εδώ ερχόμαστε εμείς να σας δείξουμε ένα έξυπνο τέχνασμα, όπου μπορείτε γρήγορα να ελατώσετε την ένταση φωτεινότητας ή να την επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή στην αρχική της κατάσταση.

Η ενότητα Προσβασιμότητα στις ρυθμίσεις του λειτουργικού iOS της Apple προσφέρει πλήθος λειτουργίες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν ανθρώπους με ένα ευρύ φασμα αναπηριών. Είναι επίσης ένας θησαυρός γεμάτος κόλπα, τα οποία προσθέτουν νέες λειτουργίες στο iPhone ή στο iPad.

Μέσα σε αυτές τις λειτουργίες συνυπάρχει η δυνατότητα Zoom η οποία είναι πραγματικά χρήσιμη. Επιπλέον από τις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας ακόμη και σε παλαιότερα λειτουργικά, υπήρχε η δυνατότητα να προσθέσετε ένα γκρίζο φίλτρο στην οθόνη του iPhone, όπου μείωνε δραστικά τη φωτεινότητα και μπορεί να ενεργοποιηθεί και απενεργοποιηθεί άμεσα προσφέροντας αποτελεσματικό dimming στην οθόνη του iPhone στην επιθυμητή ρύθμιση φωτεινότητας σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.

Για να δούμε πως:

Άμεση ρύθμιση φωτεινότητας σε iPhone ή iPad

  • Από την αρχική οθόνη ανοίγουμε τις ρυθμίσεις σε iPhone ή iPad
  • Επιλέγουμε Γενικά >Προσβασιμότητα >Zoom >και θέτουμε την εναλλαγή στη θέση on.
  • Eπιστρέφοντας στην αρχική οθόνη χτυπάμε με τρία δάχτυλα τρεις φορές την οθόνη.
  • Από το παράθυρο που θα ανοίξει >Επιλογή Φίλτρου >Χαμηλός Φωτισμός > και στην επιστροφή Ζουμ σε πλήρη οθόνη.
  • Επιστρέψτε στο menu Προσβασιμότητα > κι επιλέξτε κάτω κάτω >Συντόμευση Προσβασιμότητας >Zoom

Napkin 10-25-14, 11.33.03 AM

Κάθε φορά πλέον που θα πατάτε τρεις φορές το Home button στο iPhone ή στο iPad η οθόνη θα ελαττώνει τη φωτεινότητά της. Πατώντας πάλι τρεις φορές γρήγορα το Home button θα επιστρέφει στην αρχική ρύθμιση. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ρυθμίζετε γρήγορα την ένταση της φωτεινότητας χωρίς να χρειάζεται η ενεργοποίηση της αυτόματης ρύθμισης. Διευκρινίσεις στα σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Πέτρος Αναβάθμισε |Λειτουργία αντίστροφης μέτρησης στην εφαρμογή κάμερα
Επόμενο άρθροiPad Air 2 |Πόσο εύκολα μπορεί να λυγίζει το λεπτότερο tablet στον κόσμο;
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here