Ο πόλεμος σχετικά με το αν η Apple εφηύρε ή δεν εφηύρε το βύσμα USB-C , μάλλον τελειώνει καθώς παρατηρήθηκε μια αρκετά αποφασιστική εξέλιξη σήμερα το πρωί . Στην Apple απονεμήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει μια λεπτή ηλεκτρική φίσα με αναστρέψιμη την ιδιότητα εισόδου / εξόδου, για τη μεταφορά μιας ποικιλίας τύπων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των HDMI, ήχου, USB και βίντεο.

H αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, κατατέθηκε από την Apple κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, εντούτοις όμως δημοσιεύεται σήμερα! Τα ονόματα , Eric Jol, Albert Golko, Ματίας Schmidt και Jahan Minoo παρουσιάζονται ως εφευρέτες του. Σημειωτέον πως οι εν λόγω κύριοι είναι όλοι τους εν ενεργεία υπάλληλοι της Apple, με εξαίρεση τον Schmidt, ο οποίος τώρα εργάζεται στο Labs Nest, που ιδρύθηκε από τον πρώην εργαζόμενο στην Apple , Τόνι Fadell.

USB-640x306

Το πρότυπο USB-C , παρουσιάστηκε ως ένα από τα όπλα της Apple για την επιλογή του και τοποθέτηση του , στο νέο υπερ-λεπτό MacBook της στο πρόσφατο «Spring Forward” event της εταιρείας. Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του είναι ότι είναι συμπαγές, σούπερ γρήγορο (περίπου δύο φορές την ταχύτητα του USB 3) και είναι αναστρέψιμο – έτσι δεν υπάρχει κανένας που θα ενοχληθεί όταν έρχεται με την προσπάθεια να συνδέσει ένα καλώδιο ανάποδα.
Δεδομένου ότι η Apple ελπίζει πως η τεχνολογία θα γίνει ένα βιομηχανικό πρότυπο και όχι μόνο αποκλειστικά δικό της όπως στο παρελθόν, το ζήτημα του ποιος το εφηύρε, προφανώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα μελλοντικά δικαιώματα του, όπως επίσης εγείρονται θέματα και με την δικαιοσύνη.

Πρόσφατα, τόλμησε με ένα «πυροτέχνημά του» ο John Gruber ,να πλήξει τους αντιπάλους της Apple , ισχυριζόμενος ότι η Apple εφηύρε στην ουσία την τεχνολογία, λέγοντας:

[quote_box_center]

«Έχω ακούσει, δεν μπορώ να πω από ποιόν και που , αλλά αφήνει να εννοηθεί κάποια “παπαγαλάκια” , ότι το USB-C είναι μια εφεύρεση της Apple και ότι το έδωσε στους οργανισμούς προτύπων και πατεντών … και ότι λόγω της γνωστής πολιτικής της δεν πρόκειται ποτέ να βγει πραγματικά δημόσια και να πει ότι η ίδια το έκανε , αλλά η αλήθεια είναι ότι το έκαναν. Πρόκειται για μια εφεύρεση της Apple και θέλουν να γίνει ένα πρότυπο στην βιομηχανική παραγωγή «.[/quote_box_center]

Screen-Shot-2015-03-17-at-10.47.28-640x417

Ενώ ο Gruber έκτοτε δεν έκανε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του αυτή , να επισημάνω ότι η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει στο χέρι ένα USB-C, όπως επίσης εντύπωση κάνει που δεν έχει σταματήσει άλλους δικτυακούς τόπους τεχνολογίας, όπως το BetaNews , στην δημοσιεύση άρθρων που σχετίζουν την Appe ως την πρωτεργάτρια της συγκεκριμένης τεχνολογίας .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σημερινό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν είναι καν το πρώτο που σχετίζεται με την τεχνολογία USB τύπου-C από την πλευρά της Apple!

Στα μέσα του περασμένου έτους, στην εταιρεία χορηγήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ασχολείται πάλι με ένα αναστρέψιμο καλώδιο υποδοχής USB , με πολλά από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του USB-C.
Εμείς από την άλλη δεν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τίποτα από όλα αυτά, μέχρι κάποιος να αποκαλύψει την όλη ιστορία πίσω από το USB-C, αλλά όσο περισσότερος χρόνος περνά, όλο και πιο πολύ θα φαίνεται τελικά ότι η Apple δεν ήταν ένας παίκτης που βοήθησε απλά στην ανάπτυξη αυτής της επόμενης γενιάς τεχνολογίας .

Εσείς τι λέτε ? Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι η Apple θα έκανε πάλι το βήμα μπροστά ?

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔώστε το φιλί της ζωής στην εξαντλημένη μπαταρίας σας
Επόμενο άρθροApple |Στο προσεχές μέλλον ακόμη πιο πολύτιμη εταιρεία
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here