APPLE

Ποιοι λόγοι ανάγκασαν τους evad3rs στην εσπευσμένη απελευθέρωση του Jailbreak σήμερα;

Το iOS 7 είναι διαθέσιμο εδώ και τρεις μήνες, τρεις μεγάλοι μήνες για τους φανατικούς της Jailbreak κοινότητας όπου δεν μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους μακριά από τα αγαπημένα τους tweaks. Πολύ πίεση υπήρχε στην εξέχουσα ομάδα για το Jailbreak, τους evad3rs. Σε αντίθεση με πέρυσι όπου οι evad3rs έδιναν τακτικά ενημέρωση για την προοδό τους, εφέτος δεν είχα πληροφορηθεί τίποτα απολύτως για το Jailbreak στην iOS 7, μέχρι σήμερα το μεσημέρι όπου και το κυκλοφόρησαν βιαστικά, χωρίς να περιμένουν (ως όφειλαν) την 7.1 και το κυκλοφόρησαν άρον άρον. Η τεχνολογική ιστοσελίδα iDownloadblog ήρθε σε επαφή με κάποιες αξιόπιστες πηγές πολύ κοντά στο team evad3rs ώστε να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για την έκπληξη της κυκλοφορίας του evasion7..

Όταν ρωτήθηκε η πηγή, αν η σημερινή έκδοση του iOS 7 Jailbreak ήταν σχεδιασμένη ή λόγω των πρόσφατων γεγονότων – όπως του ισχυρισμού πως τμήματα του Jailbreak εκλάπησαν και είχαν πωληθεί σε τρίτους – αναφέρει πως η φήμη αυτή καθώς και το γεγονός πως κάποια άλλη ομάδα ήταν κοντά στην απελευθέρωση ενός άλλου Jailbreak tool, πίεσε τις κάταστάσεις. Όπως ισχυρίζεται η πηγή, οι evad3rs είχαν περάσει πολλές ώρες προσπαθώντας να δημιουργήσουν αυτό το jailbreak και δεν μπορούσαν να αντέξουν και οικονομικά πως υπονομεύονται από μία άλλη ομάδα. Έτσι αντί η απελευθέρωση να γίνει σε λίγες εβδομάδες – όπως και το Appleteam είχε χθες το πρωί- κυκλοφόρησε σήμερα, εκπλήσσοντας όλους ακόμη και τον Saurik.

To όνομα του Geohot το οποίο αναφέρθηκε στη συζήτηση, ήταν πολύ κοντά στην απελευθέρωση του δικού του Jailbreak tool. Οι ομάδα evad3rs γνώριζαν για το γεγονός του αγώνα ταχύτητας από τον Geohot προκειμένου να κυκλοφορήσει πρώτος το  Jailbreak, κερδίζοντας την προσοχή της διεθνής Jailbreak σκηνής και βάζοντας στο παρασκήνιο τους evad3rs.

Το πιο σημαντικό και είναι αυτό που θα πρέπει να μείνει στην ιστορία ως ο κύριος λόγος που οι evad3rs αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το Jailbreak σήμερα, είναι πως το γεγονός ότι και άλλες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του Geohot με βασικά exploits που η ομάδα ήθελε να τα κρατήσει για μελλοντικά Jailbreaks tools. Τα exploits που εκμεταλεύτηκαν οι evad3rs για το evasi0n7 επιλέχθηκαν προσεκτικά ώς μέρος στρατηγικής για τα επόμενα updates της Apple.

Με λίγα λόγια, απελευθερώνοντας το evasi0n7 σήμερα, εμπόδισαν άλλες ομάδες από την απελευθέρωση άλλων jailbreak tools τα οποία θα δωθούν στο μέλλον μετά τις διορθώσεις της Apple.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε εάν τα άλλα exploits που έχουν στη διάθεσή τους οι evad3rs μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το Jailbreak της iOS 7.1  αλλά αν συμπεράνουμε πως μέχρι τώρα η στρατηγική της ομάδας ήταν επιτυχής, τότε αυτό σημαίνει πως θα έχουμε jailbreak tools στις μελλοντικές αναβαθμίσεις της Apple. Επειδή διαβάσαμε πολλά για την ασφάλεια ή μη των δεδομένων σας μέσω του Jailbreak, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι παρόμοιος με τα υπόλοιπα εργαλεία Jailbreak που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς. Η δική σας απόψη ποια είναι; Την περιμένουμε στα σχόλια!

Updated

Η απάντηση των evad3rs για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll