Κατά τη διάρκεια των πρώτων 72 ωρών που η υπηρεσία Apple Pay είναι διαθέσιμη, έγιναν περισσότερες από 1.000.000 ενεργοποιήσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, σύμφωνα πάντα με τον CEO της Apple Tim Cook, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή στο συνέδριο της WSJ.D, στη Laguna Beach, της California. Ο ίδιος ο Cook ανέφερε πως χρησιμοποίησε την υπηρεσία Apple Pay σε ένα κατάστημα Whole Foods, αμέσως μετά την έναρξη της και σχολίασε το πόσο εύκολη ασφλαλής και ιδιωτική ήταν.

«You’re no longer fishing for your credit card,» ανέφερε. «It’s the first mobile payments system that’s easy, secure, and private.» Σύμφωνα με τον Cook, η πρώτη εκτίμηση της υπηρεσίας Apple Pay είναι φανταστική και παρόλο που μετρά ώρες διαθέσιμη, αντιπροσωπεύει την πρώτη θέση στις mobile πληρωμές από ό,τι όλες οι υπόλοιπες επιλογές μαζί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Cook σχολίασε και τη στάση του CVS Rite Aid, καθώς και την απόφαση άλλων εταιρειών λιανικής πώλησης να μην δεχθούν τη συνεργασία, λέγοντας σε βάθος χρόνου οφείλουν οι έμποροι λιανικής να ακολουθήσουν τις επιταγές των πελατών τους. Πριν την υλοποίηση της υπηρεσίας Apple Pay, αναφέρει ο Cook, η Apple έλεγξε όλες τις πιθανές προτάσεις της αγοράς και καμία από αυτές δεν ήταν τόσο εύκολη στη χρήση σαν να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό πορτοφόλι.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης, πιστεύει ο ίδιος, θα υιοθετήσουν στο τέλος την υπηρεσία Apple Pay, καθώς είναι η πιο ασφαλής επιλογή, είναι σε θέση να αποτρέψει περιστατικά απάτης, όπως παραβιάσεις δεδομένων που βιώνουν τους τελευταίους μήνες η Target, Home Depot, Staples και άλλες. O Cook επανέλαβε πως η υπηρεσία Apple Pay είναι ασφαλής και πως η Apple δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τους πελάτες της. «We’re not big brother. We’ll leave that to others.» Δεν είμαστε ο Μεγάλος Αδελφός, τέτοιες πρακτικές τις αφήνουμε σε άλλους.

Ο Cook σχολίασε επίσης την ευρύτερη πολιτική απορρήτου της Apple λέγοντας «Your data is yours». Τα δεδομένα είναι δικά σας, επαναλαμβάνοντας πως η Apple δεν είναι επιχείρηση παρακολούθησης χρηστών. Η Apple δεν τηρεί δεδομενα iMessage ή ιστορικά αναζητήσεων.

«If law enforcement wants something, they should go to the user to get it,» Εάν η επιβολή του νόμου θέλει στοιχεία θα πρέπει να πάει στον χρήστη να τα αναζητήσει. Σύμφωνα με τον Cook εναπόκειται στους χρήστες εάν επιθυμούν η κυβέρνηση θέλουν να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους κι όχι στην Apple «We’re designing a Fort Knox kind of thing.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Cook, μίλησε και για το Apple Watch, δηλώνντας πως αναμένει από τους χρήστες πως θα το φορτίζουν καθημερινά λόγω της χρήσης και σχολίασε σχετικά για το iPod classic, πως η εταιρεία δεν διατηρεί πλέον εξαρτήματα και αναταλλακτικά για τη συσκευή. Ολόκληρη τη συνέντευξη του Cook μπορείτε να την αναζητήσετε στο σύνδεσμο The Wall Street Journal

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροUp to Yosemite |Ενεργοποιήση λειτουργίας Dark Mode για «μυστηριώδεις εμφανίσεις»
Επόμενο άρθροApple |Επέκταση της τεχνλογίας NFC για χρήση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ασφάλεια κτιρίων
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here