Τρόμος προκλήθηκε μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για διασημότητες οι οποίοι έπεσαν θύματα καθώς hacker κατάφεραν να υποκλέψουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πραγματικά – χωρίς απαραίτητα να είναι διάσημοι – πως μπορεί να έλθει η σειρά τους για να πέσουν θύματα hacker όπου οι ιδιωτικές τους στιγμές να διαρρεύσουν από τη μία στιγμή στην άλλη, στο διαδίκτυο.

Η λύση είναι πολύ απλή αρκεί να κλειδώσουν το iCloud από την iOS συσκευή τους και στο Mac ή στο PC και να διαγράψουν από το Photostream τις φωτογραφίες που δεν θέλουν να πέσουν σε ξένα χέρια.

Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Κλείνετε την υπηρεσία iCloud στην iOS συσκευής σας

Καταρχήν θα πρέπει να κλείσουμε τη δυνατότητα του iCloud να διατηρεί φωτογραφίες στο σύννεφο μετά τη λήψη της. Για να γίνει αυτό ακολουθείτε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις >iCloud >Φωτογραφίες >Η Ροή φωτό μου και θέτετε την εναλλαγή στο off

Napkin 3 09-03-14, 2.00.41 PM

Εάν θέλετε να διαγράψετε μεμονωμένες φωτογραφίες από το Ροή φωτό μου που δεν επιθυμείτε να διατηρούνται στο iCloud μπορείτε πολύ εύκολα να το πράξετε. Tις φωτογραφίες θα τις συναντήσετε στις ομώνυμη εφαρμογή ως εξής:

Φωτογραφίες >Άλμπουμ >Η Ροή φωτό μου.

Napkin 3 09-03-14, 2.07.56 PM

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H Ροή φωτό μου, διατηρεί τις τελευταίες 1000 φωτογραφίες και για χρονικό διάστημα 30 ημερών έτσι έχετε όλο το χρονικό διάστημα προκειμένου να διαγράψετε κάποιες από αυτές η να αποθηκεύσετε τις υπόλοιπες. Το iCloud στην έκδοση iOS 7 είναι χώρος προσωρινής διατήρησης κι όχι αποθηεκυτικός χώρος.

Κλείνετε το iCloud στο PC ή στο Mac σας 

Από το Menu του υπολογιστή σας επιλέξτε System preferenses >iCloud και αποτικάρετε την επιλογή Photos.

Napkin 3 09-03-14, 2.28.07 PM

Eάν δεν έχετε συνδεθεί στην υπηρεσία μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδρομή για να συνδεθείτε.

Ανοίξτε το System preferenses >iCloud

Εισάγετε Αpple ID και password στη σελίδα που θα σας ζητηθούν αφού συνδεθείτε μπορείτε να αποτικάρετε δεδομένα που δεν επιθυμείτε να συγχρονίζονται με το iCloud. Δείτε τον οδηγό.

Napkin 3 09-03-14, 2.34.10 PM

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, στη συνεχεία ανατρέξετε στο υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε πως δεν έχει παραμείνει καμία γυμνή selfie φωτογραφία σας. Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να ανατρέξετε στους οδηγούς που παρέχει η Apple εδώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8 Προεπισκόπηση |iPhone, iPad και Mac – Συνδεδεμένα όπως ποτέ άλλοτε
Επόμενο άρθροJony Ive On iWatch: H Ελβετία θα μπει σε μπελάδες
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here