Το iPhone/iPad μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ασφάλεια στη συσκευή μας σε περίπτωση που πέσει σε χέρια τρίτων, ορίζοντας έναν τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας.

Τα βήματα για να θέσουμε έναν κωδικό ασφαλείας:

Ακολουθούμε τη διαδρομή Ρυθμίσεις – Γενικά – Κλείδωμα με συνθηματικό. θα μας ζητηθούν 4 ψηφία κι αφού τα γράψουμε και τα επιβεβαιώσουμε για δεύτερη φορά, η συσκεύη μας θα μας ζητά τον κωδικό ασφαλείας κάθε φορά που θα θελήσουμε να μπούμε στο menu.

Επιπλέον μπορούμε να θέσουμε την επιλογή για πλήρη διαγραφή της συσκευής σε περίπτωση δέκα λανθασμένων προσπαθειών. Τι γίνεται όμως έαν μαζί με τους υπόλοιπους κλειδώσουμε κι εμάς απ’ έξω λόγω του ότι ξεχάσαμε τον κωδικό;

Μπορείτε εύκολα να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, στην οποία έχετε ξεχάσει το Κωδικό ασφαλείας. Το έχουμε συναντήσει πολλές φορές στις ερωτήσεις σας στα διάφορα Forums, και θεωρήσαμε σωστό να σας δώσουμε κάποιες αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε σε τέτοια δύσκολη θέση. Ας δούμε τα βήματα:

1. Συνδέουμε τη συσκευή μας στο iTunes όπου συγχρονίζουμε τη συσκευή μας. Αυτόματα το iTunes θα κρατήσει Backup.

2. Εάν προσπαθήσουμε στη συνέχεια να κάνουμε restore της συσκευής το iTunes δεν θα μας το επιτρέψει. Για να μπορέσουμε να «ξεγελάσουμε» το iTunes θα πρέπει να βάλουμε τη συσεκυή μας σε Dfu Mode. (Aναλυτικός Οδηγός)

3. To iTunes θα αναγνωρίσει μία συσκευή σε  Recovery Mode και θα μας προτρέψει να κάνουμε restore στη συσκευής μας.

4. Μόλις ολοκληρωθεί το Restore επιλέγουμε Restore from Backup ώστε να επαναφέρουμε όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις μας στη συσκευή.

Άλλο ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις iOS συσκευές μας λύθηκε χάρη στο Appleteam.gr. Γίνετε μέλος στο Appleteam Forum, υπάρχουν πάνω από 150 Αναλυτικοί οδηγοί για τις συσκευές σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροABC News: Υπευθύνος ελέγχου αποσκευών της Αεροπορικής εταιρείας TSA, έκλεβε iPads
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση καλωδιοταινίας πλήκτρων έντασης και power button βήμα βήμα
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here