ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Μεταφέρετε της επαφές σας από την παλιά Android συσκευή σας στο νέο σας iPhone!

Η ενεργοποίηση και η εγκατάσταση των αρχείων σε μια νέα συσκευή μας φαίνεται βουνό. Γι αυτό και αρκετοί αποθαρύνονται στην αλλαγή συσκευής. Ένας λόγος παραπάνω αν η νέα συσκευή...

Αντικατάσταση καλωδιοταινίας πλήκτρων έντασης και power button βήμα βήμα

Όλα τα ανταλλακτικά από iPhone 2G έως και iPhone 5 καθώς και εργαλεία, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στο Mi STORE. Προτείνουμε να απευθύνεστε σε επαγγελματία τεχνικό για οποιαδήποτε...

Ξέχασα τον κωδικό ασφαλείας στο iPhone/iPad, τι κάνω τώρα;

Το iPhone/iPad μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ασφάλεια στη συσκευή μας σε περίπτωση που πέσει σε χέρια τρίτων, ορίζοντας έναν τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας. Τα βήματα για να...

ABC News: Υπευθύνος ελέγχου αποσκευών της Αεροπορικής εταιρείας TSA, έκλεβε iPads

[youtube]http://youtu.be/mw4JmMyYNMA[/youtube] Μια φορά κι ένα καιρό στο τμήμα ελέγχου αποσκευών της Αεροπορικής εταιρείας TSA, εξαφανίζονταν ηλεκτρονικές συσκευές. Παρά τις...

Nota Stylus μια γραφίδα για το iPad διαφορετική από τις άλλες

Υπάρχουν πάρα πολλές γραφίδες στη αγορά οι οποίες βασίζονται για να αντιδράσουν στην αγώγιμη διαδρομή μέσα από το σώμα μας και τους αιθητήρες της οθόνης ενός iPad. Για να...

Μεταφέρετε της επαφές σας από την παλιά Android συσκευή σας στο νέο σας iPhone!


APPLETEAM Authors
Μεταφέρετε της επαφές σας από την παλιά...

Η ενεργοποίηση και η εγκατάσταση των αρχείων σε μια νέα συσκευή μας φαίνεται βουνό. Γι αυτό και αρκετοί αποθαρύνονται στην αλλαγή συσκευής. Ένας λόγος παραπάνω αν η νέα συσκευή πρόκείται να είναι ένα iPhone και η παλιά να υποστηρίζεται από Android λειτουργικό. Ως περιστασιακός χρήστης Android, να σας πω πως όλα περιφέρονται γύρω από την Google.

Το ερώτημα σε μια απόφαση  switch από Android σε iPhone είναι: Πως μεταφέρω τις επαφές μου; Εάν το ψάξετε θα αντιληφθείτε πως τόσο η Google όσο και η Apple έχουν τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να καταστήσουν αυτή τη διαδικασία ανώδυνη. Μέσα λοιπόν από αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πως γίνεται η μεταφορά και ο συγχρονισμός των επαφών σας, χρηιμοποιώντας έναν υπολογιστή Mac, έναν υπολογιστή με Windows, ή απευθείας με CardDAV.

Μεταφορά επαφών από Android λειτουργικό σε iPhone μέσω Mac υπολογιστή

Εάν είστε κάτοχος ενός υπολογιστή Mac η Apple παρέχει μια από τις πιο άμεσες διαδρομές για τη μεταφορά επαφών από ένα τηλέφωνο Android στο νέο σας iPhone. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο extra ειδικό λογισμικό. Θα πρέπει μόνο να έχετε:

το παλιό σας Android τηλέφωνο

το νέο σας iPhone (και το καλώσιο σύνδεσης)

Mac υπολογιστή με OS X και την τελευταία έκδοση iTunes.

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε πως έχετε  backup των επαφών σας στο Google account σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας Λογαριασμοί από το menu ρυθμίσεων του Android τηλεφώνου σας κι επιλέγοντας «Google». Στην οθόνη που θα εμφανιστεί επιλέξτε τον Google λογαρισμό που θέλετε να συγχρονίσετε. Θα πρέπει να δείτε μια εικόνα όπως η παρακάτω στην συσκευή σας.

android-contact-sync-232x300

Βεβαιωθείτε πως το πλαίσιο δίπλα στις επαφές είναι τικαρισμένο, κι αφήστε το τηλέφωνο να συγχρονίσει τις επαφές σας με τον Google λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συγχρονίσουμε τις επαφές μας με το την προεγκατεστημένη εφαρμογή Contacts στο Mac. Γίνεται εύκολα ακολουθώντας τη διαδρομή Επαφές – Προτιμήσεις – Λογαριασμοί.

Επιλέξτε «On My Mac» από τη λίστα επιλογών στην αριστερή πλευ

 

ρά και στη συνέχεια τικάρετε το πλαίσο στο «Συγχρονισμός με το Google». Θα σας ζητηθεί να εισάγετε πληροφορίες του Google account σας. Μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή, Οι επαφές σας από το Google account  θα συγχρονιστούν με το βιβλίο διευθύνσεων του Mac σας. Τέλος θα πρέπει να συνδέσετε το νέο iPhone σας χρησιμοποιώντας το lightning καλώδιο. Το iTunes θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, εάν όχι ανοίξτε το.

Screen Shot 2013-08-11 at 10.34.45 AM

Επιλέξτε το «On My Mac» από τη λίστα των επιλογών και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο «Συγχρονισμός με το Google.« Θα σας ζητηθεί να εισάγετε πληροφορίες του Google λογαριασμού σας. Μόλις γίνει αυτό, η Google επαφές σας θα συγχρονιστεί με το βιβλίο διευθύνσεων του Mac σας.

Για το τελικό βήμα, συνδέσετε το iPhone σας στο Mac σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο USB-to-dock (ή USB-to-αστραπή για το iPhone 5) καλώδιο. Εάν iTunes δεν ξεκινήσει αυτόματα, ανοίξτε το τώρα.

Screen Shot 2013-08-11 at 10.45.20 AM

Εντοπίστε τη συσκευή σας κι από τις Ρυθμίσεις κι ακολουθήστε τη διαδρομή – Πληροφορίες – Sync Contacts. Μπορείτε να επιλεξετε να συγχρονίσετε όλες τις επαφές σας, ή συγκεκριμένες ομάδες επαφών.

Μόλις ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός με το iPhone, όλες οι επαφές σας θα είναι συγχρονισμένες στη συσκευή σας όπως ακριβώς ήταν και στην Android συσκευή σας.

Μεταφορά επαφών από Android λειτουργικό σε iPhone μέσω Windows

H διαδικασία για τη μεταφορά επαφών από Android σε iPhone χρησιμοποιώντας υπολογιστή με Windows  είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια. Θα χρειαστείτε το Microsoft Outlook αντί για την εφαρμογή Επαφές του Mac. Τι θα χρειαστούμε λοιπόν:

Το παλιό σας Android τηλέφωνο

το νέο σας iPhone (με το καλώδιο σύνδεσης)

Windows PC με Mivrosoft Outlook και εγκατεστημένο iTunes

Μετά τον συγχρονισμό της Android συσκευή σας με το Google account, εξάγετε τη λίστα επαφών σας. Συνδεθείτε στο GMail account σας κατευθυνθείτε στις επαφές σας κι επιλέξτε εξαγωγή από την το drop down menu Περισσότερα (βλ. εικόνα).

Screen Shot 2013-08-11 at 11.02.27 AM

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε τις επαφές για την εξαγωγή ως CSV Outlook μορφή. Αποθηκεύστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. (Ως προεπιλογή θα ονομαστεί contacts.csv).

Screen Shot 2013-08-11 at 11.09.46 AM

 

Στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγουμε τις επαφές μας στο Outlook από το συγκεκριμένο αρχείο. Για να γίνει αυτό ανοίγουμε το Outlook και ακολουθούμε τη διαδρομή Αρχείο – Ανοιγμα – Εισαγωγή – Εισαγωγή από άλλο πρόγραμμα ή αρχείο. Στη συνέχεια πατάμε next. Αναζητούμε το αρχείο CSV για να το εισάγουμε και πατάμε «OK». θα ερωτηθούμε πως θέλουμε να χειριστεί τις διπλές επαφές.

Δώστε μία επιλογή και next. Επιλέξτε έναν φακελο προορισμού, συνήθως το φάκελο Επαφές και κάντε κλικ στο Finish, Όλες οι επαφές σας θα εισαχθούν στο Outlook. Για να τις συγχρονίσετε με το iPhone σας, συνδεστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή. Ανοίξτε το iTunes, μεταβείτε στην καρτέλα Info. Επιλεξτε Sync Contacts και ως πηγή συγχρονισμού το Outlook. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία όλες οι επαφές σας από το παλιό σας Adroid τηλέφωνο θα βρίσκονται στο νέο σας iPhone.

Μεταφορά επαφών από Android λειτουργικό σε iPhone μέσω CardDAV

Εναλλακτικά μπορείτε να παρακάμψετε την ανάγκη χρήσης υπολογιστή Mac ή PC συγχρονίζοντας άμεσα τις επαφές σας στο Google. Η μέθοδος αυτή απαιτεί τη χρήση ενός CardDAV account. Μην ανησύχείτε, εάν έχετε συγχρονίσει τις επαφές σας με το Google account σας, έχετε ήδη αυτή τη δυνατότητα. Δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό.

Όπως και με τις προηγούμενες μεθόδους ξεκινήστε κάνοντας backup τις επαφές σας στο Google account σας.  Στη συνέχεια από το menu Ρυθμίσεις του iPhone σας μεταβείτε Mail, Επαφές, Ημερολόγια – Προσθήκη Λογαριασμού –

CardDAV

 

 

Επιλέξτε άλλο και στη συνέχεια «Προσθήκη CardDAV λογαριασμού. Στο παράθυρο διαλόγου, πληκτρολογίστε «google.com» ως όνομα διακομιστή, το username και το password και δώστε μια περιγραφή. Θα πρέπει να έχετε την παρακάτω εικόνα:

 

IMG_0221

 

 

Επιλέξτε Επόμενο στο επάνω μέρος της οθόνης για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Προκειμένου όσες αλλαγές κάνετε στο iPhone σας να συγχρονίζονται άμεσα με τον Google λογαριασμό σας, θα πρέπει να ορίσετε τον λογαριασμό σας ώς προεπιλεγμένο λογαριασμό. Πηγαίνετε στο Mail, Επαφές, Ημερολόγια και ορίστε τον ως προεπιλεγμένο λογαριασμό.

Εάν και πάλι δυσκολεύεστε για την μετάβαση από το Android λειτουργικό στο iOS και στο iPhone, επισκεφθείτε το πλησιέστερο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να σας βοηθήσουν, ή στο Appleteam Forum!

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IPHONE

Ξεκινήστε με το Passbook στην iOS 6

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης στο WWDC νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Πρόεδρος του iOS Software Scott Forstall αποκάλυψε μια καινούρια εφαρμογή με το όνομα Passbook που επιτρέπει...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
IPHONE

Νέος σχεδιασμός της Mini SIM card για το νέο iPhone (?)

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των Financial Times, πάροχοι δικτύων στην Ευρώπη κρατάνε στοκ στις αποθήκες τους με mini SIM κάρτες εν αναμονή της διάθεσης του επόμενου iPhone από την...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: