Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone Digione ισχυρίζεται πως η Apple, αντέγραψε το σχεδιασμό μιας εκ των συσκευών της, με τη σχεδιαστική γραμμη των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Το MacWorld αναφέρει πως η εταιρεία δημοσιεύσε χθες μια επιστολή η οποία είχε αρχικά αποσταλεί στην Apple τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην εταιρεία, πως οι τελευταίες συσκευές iPhone παραβιάζουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το δίπλωμα αυτό  χορηγήθηκε από την Κρατική υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα (China’s State Intellectual Property Office) τον περασμένο Ιούλιο.

H συσκευή της εταιρείας Digione, έχει υπό την ομπρέλα του εμπορικού της σήματος, πάνω από 100 συσκευές και η συγκεκριμένη πωλείται περίπου 130 δολάρια στις 5,5 ίντσες με λειτουργικό Android. Η συσκευή διατίθεται και σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, όμοιες με τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στα τελευταία iPhones, αν κι αυτές εισήχθησαν με την έλευση του iPhone 5s για πρώτη φορά, το 2013. Η εταιρεία φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η Apple δεν  φαίνεται να αντιδρά μέχρι στιγμής, στις απαιτήσεις της εταιρίας Digione, για την οποία αποδίδει σκοπιμότητα στην χρονική στιγμή που επέλεξε να δημοσιεύσει την επιστολή, ώστε να τραβήξει την προσοχή.

Στην επιστολή η Digione εξέφρασε ευχή:

[quote_center]“communication with goodwill would contribute to solving potential legal disputes.”[/quote_center]

Στην ουσία μας λέει πως η επικοινώνια και καλή θέληση θα μποροούσε να συμβάλλει στην επίλυση πιθανών νομικών διαφορών. Η Digione δεν είναι η μόνη κινεζική εταιρεία που πουλάει συσκευές οι οποίες μοιάζουν με συσκευές iOS, ωστόσο ο σχεδιασμός ο οποίος καλύπτεται από δίπλωμα ερεσιτεχνίας, φαίνεται να είναι ένας πολύ γενικός σχεδιασμός, αν αφαιρέσουμε τις επιλογές χρωμάτων, που ήταν παρόμοια με το iPhone.

Το αποκορύφωμα, είναι η Landng page της εταιρείας Dgione, φάινεται να έχει επηρεστεί σχεδιαστικά από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple. Μαντεύουμε πως δεν θα είναι η τελευταία φορά που σας μεταδίδουμε είδηση πάνω σε αυτό το θέμα. Εάν γνωρίζετε κάτι παραπάνω, αισθανθείτε ελεύθεροι να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPad Air Plus |Συγκριτικό video με τις υπάρχουσες συσκευές της σειράς iPad
Επόμενο άρθροiPhone 6 Plus |Κατέλαβε το 41% των πωλήσεων Phablets στο US, σε έναν μήνα
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here