ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

No AirPrint printer? Η Lantronix παρουσιάζει έναν Plug-and-Print xPrintServer, και δείχνει υπέροχος

Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην ζωή μου ήταν η έλλειψη συμβατότητας με έναν AirPrint εκτυπωτή. Για να εκτυπώσεις οτιδήποτε ασύρματα απο το iPad χρειαζόμουν μια επιπλέον...

Η φόρτιση ενός iPad κοστίζει μόλις… 1 ευρώ το χρόνο


APPLETEAM Authors
Η φόρτιση ενός iPad κοστίζει μόλις… 1 ευρώ...

O καφές που πίνεις, την ώρα που σερφάρεις στο iPad σου, φαίνεται ότι στοιχίζει περισσότερο από την ηλεκτρική ενέργεια η οποία μπορεί να φορτίσει τη συσκευή σου για μία ολόκληρη χρονιά.


Το ετήσιο κόστος φόρτισης ενός iPad έχει υπολογιστεί στο 1,07 ευρώ από το Electric Power Research Institute, μία μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκριτικά, μία λάμπα φθορισμού 60 watt καταναλώνει ρεύμα αξίας 1,27 ευρώ, ένα desktop PC ρεύμα αξίας 22,27 ευρώ και ένα ψυγείο 51,87 ευρώ (οι τιμές αφορούν φυσικά τις ΗΠΑ και έχει γίνει η μετατροπή τους από δολάρια σε ευρώ).

Η ομάδα (γνωστή ως EPRI) μελέτησε την κατανάλωση ενέργειας στο iPad, ώστε να προσδιορίσει την «επίπτωση» της χρήσης της ταμπλέτας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Η απάντηση είναι πως αυτή δεν είναι σημαντική. Συγκεκριμένα, αν ο αριθμός των iPad τριπλασιαστεί από τον τωρινό (67 εκατομμύρια συσκευές) θα χρειάζονται ενέργεια από μία μικρή μονάδα παραγωγής που θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ.

Αλλά αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα iPad αντί των τηλεοράσεων για να παίζουν video games ή αντί των desktop υπολογιστών για να παίζουν παιχνίδια, τότε η συνολική κατανάλωση ενέργειας θα είναι σημαντικά μικρότερη, κι αυτό γιατί ένας υπολογιστής καταναλώνει 20 φορές περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι ένα iPad.

Το EPRI υπολόγισε και το κόστος της ενέργειας που απαιτείται για να φορτίσει κάποιος ένα iPhone, το οποίο είναι ακόμη χαμηλότερο φτάνοντας μόλις τα 0,30 ευρώ.

Digitallife.gr

Σχολιασμός στο Forum

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IPAD

Το αναβαθμισμένο iPad 3ης γενιάς και η πρώτη του διαρροή

Σε αντίθεση με το iPad mini, και μια πληθώρα άλλων ανακοινώσεων η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και μια νέα έκδοση του υπάρχοντος tablet.   Η αναβαθμισμένη συσκευή λέγεται πως...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
IPAD

Οι πρώτες θήκες για το iPad mini

Μέσα από το Boxwave.com, κατασκευαστές θηκών έχουν ήδη προωθήσει δυο θήκες με την ένδειξη «κατόπιν παραγγελίας. Οι θήκες DuoSuit και Blackout για το iPad mini διατίθενται στα...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: