ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Η εκμετάλλευση του ονόματος του Steve Jobs πρέπει να σταματήσει!

Έχουν περάσει ήδη εφτά μήνες από τότε που ο ιδρυτής της Apple Steve Jobs άφησε την τελευταία του πνοή. Όλα τα είδη των ανθρώπων πλέον περιμένουν στην ουρά για να επισκιάσουν τη...

Η Apple σκοπεύει να φέρει τις σημειώσεις και τις υπενθυμίσεις στο iCloud.com μαζί με το iOS 6

Η beta έκδοση του iCloud.com δείχνει ότι η Apple έχει σκοπό να ενσωματώσει στο site της εφαρμογές «Σημειώσεις» και «Υπενθυμίσεις». Πηγαίνοντας στο http://beta.icloud.com θα δείτε...

Αυτό εννοούσε ο Steve Jobs όταν έλεγε ότι το Android είναι "κατακερματισμένο"

Βλέπετε αυτό το τεράστιο τραπέζι γεμάτο smartphones και tablets; Όλες αυτές οι συσκευές είναι Android και χρησιμοποιούνται από την delopment εταιρεία Animoca για να τεστάρει τις...

Η εκμετάλλευση του ονόματος του Steve Jobs πρέπει να σταματήσει!


APPLETEAM Authors
Η εκμετάλλευση του ονόματος του Steve Jobs...
Δημοσιεύτηκε από APPLETEAM Authors

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έχουν περάσει ήδη εφτά μήνες από τότε που ο ιδρυτής της Apple Steve Jobs άφησε την τελευταία του πνοή.

Όλα τα είδη των ανθρώπων πλέον περιμένουν στην ουρά για να επισκιάσουν τη μνήμη του για τους δικούς τους σκοπούς και για το εύκολο κέρδος.

Είναι καιρός αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν.

Ένας τρόπος που οι άνθρωποι επισκιάζουν το όνομα του για το κέρδος είναι η δημοσιοποίηση των «χαμένων» ταινιών.

Για παράδειγμα, παλιά εταιρικά βίντεο της Apple, τα οποία δημιουργήθηκαν για να ενεργοποιήσει στις πωλήσεις τους ανθρώπους σε συνέδρια και συναντήσεις, ξεχασμένα, ξαφνικά εμφανίζονται. Ένα βίντεο δείχνει τον Steve Jobs να συγκεντρώνει στρατεύματα κατά της απειλής της IBM. Μια άλλη δείχνει μια Ghostbusters θεματολογία και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε .

Η «χαμένη» 70 λεπτών συνέτευξη του Steve Jobs κάνει και αυτή τον δικό της γύρο στους κινηματογράφους.

Τα σχόλια του Jobs σχετικά με διάφορα πράγματα αναφέρονται και προσφέρονται ως απαντήσεις για μελλοντικά προϊόντα. Οι δηλώσεις του, για παράδειγμα, έχουν χρησιμοποιηθεί για να προβλέψουν πολύ ότι η Apple δεν θα διαθέσει ένα 7-ιντσών iPad επειδή κάποτε ο Jobs δήλωσε πως μισούσε την ιδέα. Πόσο άτοπο και ανεύθυνο είναι κάτι τέτοιο? Απλά να αναφέρουμε ότι είπε, επίσης, ότι κανείς δεν διαβάζει πια. Αυτή του η δήλωση ήταν πριν από μερικά χρόνια, έκτοτε έγινε υπέρμαχος μιας μακροπρόθεσμης πρωτοβουλίας να επαναπροσδιορίσει την εκδοτική βιομηχανία.

Οι παραφράσεις στα λόγια του συμβαίνουν πλέον σε καθημερινή βάση και εξυπηρετούν συμφέροντα με απώτερο σκοπό την παραπληροφόρηση και το εύκολο κέρδος.

Ένα άλλο πράγμα που συμβαίνει σε κυρίως σε μεγάλους καλλιτέχνες είναι ότι η αξία της εργασίας τους απογειώνεται ξαφνικά όταν πεθαίνουν. Και αυτό συνέβη με το εμπόριο ιδεών του Steve Jobs. Όπως στον κόσμο της τέχνης, με τον πρόωρο θάνατο του Jobs έχει δημιουργηθεί μια κερδοσκοπική φούσκα

Ο όρος «χαμένο» για παράδειγμα το δηλώνει αυτό ξεκάθαρα. Ο τύπος ήταν ένας CEO. Έκανε πράγματα που κάνουν οι CEOs. Έχει κάνει ένα σωρό συνεντεύξεις με τον Τύπο. Όλα αυτά καταγράφονται. Ήταν «χαμένα» για χρόνια επειδή δεν έχουν καμία αξία ή καλύτερα δεν είχαν καμιά αξία μέχρι τώρα.

Όταν πέθανε ο Steve Jobs, μερικοί άνθρωποι αισθάνθηκαν μια ξεδιάντροπη φορά και αναγνώρισαν μια μοναδική ευκαιρία για να πάρουν χρήματα ή την προσοχή από την δημοσίευση αυτών των ηχογραφήσεων προς τα έξω.

Ο θάνατος του Steve Jobs ήταν ένα τραγικό γεγονός. Ήταν στην κορυφή της δημιουργίας του και στο αποκορύφωμα της ζωής του. Για τόσους πολλούς ανθρώπους να βγαίνουν για να εκμεταλλευτούν το όνομά του, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό του, είναι κάτι τελείως αναίσχυντο.

Αρκετά με τα «χαμένα» εταιρικά βίντεο, συνεντεύξεις και την ξεδιάντροπη εκμετάλλευση του Steve Jobs.

Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθει κανείς από τη ζωή του Steve Jobs αυτό είναι σίγουρο. Αλλά η δημοσίευση άγευστου ανεπίκαιρου υλικού και η ερμηνεία σχολίων του και γνωμικών του από το παρελθόν σε τωρινά θέματα είναι κάτι λυπηρό το λιγότερο!

Αν θέλουμε να μοιάσουμε στον Steve Jobs και να εμπνευστούμε από την προσωπικότητα του, ας ανακαλύψουμε εκ νέου το μέλλον, και ας σταματήσουμε να επιμένουμε στο παρελθόν.

Πηγή

 

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

Πως η Apple έχει αλλάξει τα δεδομένα στις πωλήσεις

H μέθοδος προσέγγισης του καταναλωτή της Apple είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη και πιο αποδοτική όσων αφορά τον κλάδο, αυτό όμως το πρότυπο δεν σταμάτησε εκεί έχει επεκταθεί και...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

Γιατί η Apple απορρίπτει εφαρμογές σχετικές με την ζωή του Steve Jobs?

Η πολιτική αξιολόγησης εφαρμογών από το Apple App Store έχει δεχθεί αρκετά αρνητικά σχόλια στο παρελθόν. Πολλές φορές έχει συμβεί να απορρίψει εφαρμογές για σωστό λόγο όπως...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: