Με δυο ημέρες καθυστέρηση μετά την ανακάλυψη ευπάθειας του iOS η οποία αναφέρθηκε ως Masque Attack, λόγω της ικανότητας αντικατάστασης υπάρχουσων εφαρμογών με κακόβουλες, η Apple έδωσε την απάντηση της σε ερώτηση της ιστοσελίδας iMore.

[quote_box_center]

«We designed OS X and iOS with built-in security safeguards to help protect customers and warn them before installing potentially malicious software,» an Apple spokesperson told iMore. «We’re not aware of any customers that have actually been affected by this attack. We encourage customers to only download from trusted sources like the App Store and to pay attention to any warnings as they download apps. Enterprise users installing custom apps should install apps from their company’s secure website.»[/quote_box_center]

To Masque Attack προσπαθεί να δελεάσει το θύμα του ώστε να εγκαταστήσει μια εφαρμογή εκτός iOS App Store, κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο phising μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για παράδειγμα θα μπορούσε να σας ζητηθεί να κατεβάσετε μία νέα εφαρμογή μέσω email γράφοντας «Hey, try out Flappy Bird 2». Στη συνέχεια γίνεται ανακατεύθυνση σε μία ιστοσελίδα ζητώντας από εσάς να κατεβάσετε τη νέα έκδοση η οποία θα εγκατασταθεί πάνω στη νόμιμη εφαρμογή.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την επίθεση Masque προς τους χρήστες iOS. Η νέα ευπάθεια, ανακαλύφθηκε μία εβδομάδα μετά την αναφορά κακόβουλου λογισμικού WireLurker. To συγκεκριμένο λογισμικό είναι σε θέση να επιτεθεί σε iOS συσκευές μέσω του OS X, χρησιμοποιώντας ένας καλώδιο USB. Και οι δύο ευπάθειες είναι απίθανο να επηρεάσουν τον μέσο χρήστη όσο διατηρεί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Apple. Για να αποφύγετε κακόβουλες επιθέσεις μείνετε μακριά από ύποπτες εφαρμογές, αποφεύγοντας συνδέσεις που σας παρακινούν να εγκατάστησετε εφαρμογές στη συσκευή σας, εκτός του App Store της Apple.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSpyFollowers |Εκπληκτική εφαρμογή κατασκόπευσης
Επόμενο άρθροΗ νέα αναβάθμιση 8.1.1 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγη ώρα για τις συσκευές μας
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here