ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Tα πρώτα πρωτότυπα της Apple HDTV σε γραμμή παραγωγής για έλεγχο (?)

Η Apple αυτό το μήνα φέρεται να έχει αρχίσει την παραγωγή από τα πρώτα πρωτότυπα της πολύ-αναμενόμενης Apple HDTV σε μία από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της, ενόψει της γενικής...

Μαζικές παραγγελίες MacBook δημιουργούν πανικό στις αλυσίδες εφοδιασμού(;)

Μαζικές παραγγελίες της Apple για την επόμενη γενιά του MacBook Pros σπέρνει τον πανικό στις αλυσίδες εφοδιασμού του, με πολλές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν πολλά μαγαζιά...

Ο αστυνομικός που έβαλε το team του να ψάχνει για το… iPhone του γιου του

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Berkeley, Michael Meehan, φαίνεται πως βρίσκεται σε μπελάδες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε διατάξει 10 αστυνομικούςτου τμήματος του να διερευνήσουν...

Αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας τα DEB που εγκαθιστάτε από το Cydia

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται πως μπορούν να αποθηκεύσουν τα DEB αρχεία που κατεβάζουν από το Cydia στον υπολογιστή τους, είτε για backup είτε για να τα ανεβάσουν σε κάποιο repo....

Εφαρμογή για iPhone βασισμένη στην ελληνική ιστορία


APPLETEAM Authors
Εφαρμογή για iPhone βασισμένη στην ελληνική...
Δημοσιεύτηκε από APPLETEAM Authors

Δημιουργοί δύο αδέλφια από τη Φθιώτιδα

Μία εφαρμογή για iPhone και iPad, βασισμένη στην ελληνική ιστορία, δημιούργησαν δύο αδέρφια από τη Φθιώτιδα. Μάλιστα, η εφαρμογή έχει αγαπηθεί από πολλούς χρήστες, μεταξύ των οποίων γνωστά ονόματα Ελλήνων του εξωτερικού, όπως η Ρίτα Γουίλσον, η Μαρία Μενούνος, ο Νίκος Αλιάγας και η Νία Βάρδαλος, οι οποίοι έχουν γράψει ενθουσιώδη σχόλια σε sites κοινωνικής δικτύωσης.Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η εφαρμογή «Greece: History and Culture» είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό.Μεσ’ από τις σελίδες της Εφαρμογής, ο χρήστης, είτε είναι επισκέπτης της Ελλάδας είτε λάτρης της ιστορίας της, μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.Την εφαρμογή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν δύο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα.Όπως είναι γνωστό, ο Αχινός είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία (Εχίνος) και εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, γεγονός που συνετέλεσε στην απόφαση του Δημήτρη, να σπουδάσει αρχαιολογία. Τα ιστορικά ερεθίσματα υπήρχαν στο μυαλό των δυο δημιουργών της εφαρμογής από την παιδική τους ηλικία.Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες δέχτηκε θερμές κριτικές, τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής.Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντες ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση http://itunes.apple.com/app/greece-history-culture/id523838757/ ενώ κάποιος μπορεί να μάθει περισσότερα για την λειτουργία της στη διεύθυνση http://www.greecehistoryandculture.com.

Δυο λόγια για την εφαρμογή:
Η εφαρμογή “Greece: History and Culture”, χαρακτηρίζεται από την απλότητα στη λειτουργία της και αποτελείται από μία σειρά χρηστικών «υποεφαρμογών» που βοηθούν το χρήστη να προσεγγίζει το περιεχόμενό της, ανάλογα με το εκάστοτε ενδιαφέρον του. Πιο συγκεκριμένα:Search. Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής παρατίθενται οι περίοδοι και υποπερίοδοι της Ελληνικής ιστορίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, με πληροφορίες για τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις, συνοδευόμενες από αντιπροσωπευτικές εικόνες. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στην εποχή που τον ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το εργαλείο έρευνας ανά έτος (search by year).

Timeline. Ένα πλήρες χρονολόγιο του Ελληνικού παρελθόντος, από τις απαρχές της κατοίκησης στον Ελλαδικό χώρο ως τον 20ο αιώνα.

Maps. Χάρτης της Ελλάδας με επισημάνσεις των σημαντικότερων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να βρει σημεία ενδιαφέροντός του, κοντά του ή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Places. Αλφαβητικός κατάλογος με πληροφορίες για τους σημαντικότερους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

People. 
Αλφαβητικός και θεματικός κατάλογος με βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνικού παρελθόντος, από τον Όμηρο ως τη Μαρία Κάλλας, καθώς και πληροφορίες για πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας.

Stories. Σ’ αυτό το κεφάλαιο παρατίθενται μερικές από τις γοητευτικότερες ιστορίες του Ελληνικού παρελθόντος, από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο ως την πιο εμπνευσμένη πράξη αντίστασης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αθήνα.

Η εφαρμογή “Greece: History and Culture” είναι γραμμένη στην Αγγλική γλώσσα και για τη χρήση της δεν απαιτείται η σύνδεση στο Internet.

Στόχος των δημιουργών της εφαρμογής είναι να προβάλλουν την ιστορία της Ελλάδας και τους πολυδιάστατους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη γη της, κι αυτό μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη. Στο σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται ο διαρκής εμπλουτισμός της με νέο περιεχόμενο και δυνατότητες.

Από τις πρώτες μέρες της εμφάνισής της, την εφαρμογή “Greece: History and Culture” προμηθεύτηκαν έλληνες και μη φίλοι της ιστορίας σε είκοσι και πλέον χώρες, πράγμα που καταδεικνύει, πως δύο υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα και μια γερή δόση από έμπνευση και πάθος, είναι αρκετά για δύο Έλληνες, όταν θέλουν να προβάλλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Γης των Θεών και των Ηρώων.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

Ο Jonathan Ive λέει πως η Apple παραλίγο να ακυρώσει το iPhone λόγο προβλήματος με τις κλήσεις

Η Apple είναι μια από τις εταιρείες που δεν θα κυκλοφορήσουν ένα προϊόν εάν αυτό έχει κάποια προβλήματα και δεν είναι τέλειο. Από την μια αυτό είναι ένα από τα δυνατά της σημεία,...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

[Ξενάγηση] Apple Store Chapelfield – Norwich

Ποιος γνώριζε πως το Norwich έχει Apple Store? Εγώ πάντως δεν το ήξερα, και όμως έχει. Ένα πλήρως εξοπλισμένο και άκρως εντυπωσιακό  Apple Store στο Chapelfield Mall. Διαθέτει τα...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: