Οι περισσότεροι χρήστες iPhone αρέσκονται να διαβάζουν και να χειρίζονται τις ιστοσελίδες στο Safari σε mobile μορφή, η οποία απλοποιεί την εμπειρία χρήσης. Πολλές ιστοσελίδες πλέον αναγνωρίζουν πως χρησμοποιείτε iPhone κι αυτομάτως προσφέρουν το περιεχόμενό τους  σε mobile μορφή, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες από εσάς που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα.

Ωστόσο παρότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η εμφάνιση αυτή, υπάρχουν χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν την πλήρη έκδοση (desktop) μιας ιστοσελίδας στο iPhone ή στο iPod touch και με αυτή τη λειτουργία θα ασχοληθούμε εδώ.

Να σημειώσουμε πως η λειτουργία μετατροπής από mobile σε desktop έκδοση ιστοσελίδων, αφορά συσκευές iPhone και iPod touch, γι’ αυτό και δεν είναι διαθεσιμη για iPad. Οι περισσότερες ιστοσελίδες εμφανίζουν την desktop έκδοσή τους από προεπιλογή στα iPads οπότε η συγκεκριμένη λειτουργία μετατροπής,  δεν είναι απαραίτητη.

Εμφανίστε μια ιστοσελίδα στην πλήρη έκδοσή της (desktop version)

  • Ανοίξετε την εφαρμογή Safari και πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα με τη mobile εμφάνιση, που επιθυμείτε να την αντικαταστήσετε με την πλήρη μορφή της. (desktop vession).
  • Πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων URL και στη συνέχεια σύρετε με το δάχτυλό σας την οθόνη προς τα κάτω (swipe), αποκαλύπτοντας τις επιλογές αλλαγής.
  • Επιλέξτε «Ιστότοπος για υπολογιστές», αφήνοντας την ιστοσελίδα να κάνει επαναφόρτωση (reload) στην πλήρη έκδοση του ιστοχώρου.

Napkin 11-30-14, 2.53.00 PM

Στο παραπάνω παράδειγμα βλέπουμε την ιστοσελίδα in.gr στην mobile έκδοσή της. Σύροντας με το δάχτυλό μας την οθόνη προς τα κάτω πατάμε στην επιλογή «Ιστότοπος για υπολογιστές» βλέπουμε την desktop μορφή της.

Napkin 11-30-14, 2.31.10 PM

Σίγουρα οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν την mobile μορφή, καθώς είναι πιο εύκολη η χρήση και η ανάγνωση ιστοτόπων μέσα από μικρότερες οθόνες. Παρόλα αυτά είναι επιθυμητή η πλήρη μορφή μιας ιστοσελίδας προκειμένου να είναι πρόσβάσιμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, είτε από  προσωπική προτίμηση ή για developers και σχεδιαστές ακόμη και για αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Σημειώστε μία λεπτομέρεια, αν είστε στην μέση μιας mobile έκδοσης ιστοσελίδας, θα χρειαστεί να πατήσετε δύο φορές στη γραμμή διευθύνσεων ώστε να αποκαλύψετε τις επιλογές.

Εδώ να σημειώσουμε πως η δυνατότητα μετατροπής της ιστοσελίδας από την mobile μορφή της σε desktop δεν είναι και αναστρέψιμη, τουλάζιστον όχι απευθείας. Θα πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή Safari και να την ανοίξετε εκ νέου ώστε να επανέλθει στην mobile μορφή της. Εάν κάτι δεν ήταν σαφές από τα παραπάνω και χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, δεν έχετε παρα να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

ΠΗΓΗired.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤα νέα iPhones 6 φέρνουν αλλαγές στις συνήθειες ανάγνωσης και θέασης περιεχομένου
Επόμενο άρθροΔώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here