IPHONE

Είστε κυρίαρχος στην μπαταρίας σας; 5 απλοί τρόποι να γίνετε!

Για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρον την κατανάλωση ενέργειας στο iPhone, iPad, ή στο iPod touch θα πρέπει να κάνετε σωστή διαχείριση. Τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια εξειδικευμένη λύση στο να ξέρουμε πως το iPhone χρησιμοποιεί την ισχύ της μπαταρίας για να μπορούμε στη συνέχεια να βελτιστοποιήσουμε.

Θα πρέπει εμείς από μόνοι μας να ενεργοποιούμε/απενεργοποιούμε υπηρεσίες και λειτουργίες μόνο όταν τις χρειαζόμαστε, για να μπορούμε να έχουμε τη μέγιστη ποιότητα της μπαταρίας. Δείτε παρακάτω 5 εύκολους τρόπους για να διατηρήσετε την ενέργεια για περισσότερο διάστημα.

1. Παρακολουθήστε τα στατιστικά στοιχεία για να δείτε τις ανάγκες χρήσης

Κοιτάξτε, όλες αυτές οι μεγάλες συμβουλές για την εξοικονόμηση μπαταρίας δεν είναι χρήσιμες έαν δεν προσαρμοστούν στις δικές σας ανάγκες. Η χρήση που κάνετε με το iPhone είναι δική σας υπόθεση και βάσει αυτής θα εφαρμόσετε τους κανόνες που θα σας αναφέρουμε για να διατηρήσετε την μπαταρίας. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Ελέγξτε τακτικά τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η συσκευή σας για την χρήση του iPhone.

Πηγαίνετε: Ρυθμίσεις – Γενικά – Χρήση και δείτε Χρόνοι από την τελευταία πλήρη φόρτιση. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το ποσοστό μπαταρίας και θα εμφανιστεί δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας εάν αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε την κατανάλωση. Σημειώστε το χρόνο από την τελευταία πλήρη φόρτιση. Οχρόνος αυτός υποδηλώνει τον χρόνο χρήσης της συσκευής για τηλεφωνήματα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, ή άλλες εργασίες που κάνετε με τη συσκευή σας.

Η αναμονή (το λέει και η λέξη) είναι ο χρόνος που είναι ενεργοποιημένη η συσκευή σας από την τελευταία φόρτιση ακόμη κι αν η οθόνη της συσκευής ειναι σβηστή. Συγκρατήστε αυτούς τους δυο αριθμούς για να δείτε μετά την πιο προσεκτική χρήση, εάν θα έχετε όφελος στην εξοικονόμιση της μπαταρίας ή όχι. Εάν παραμείνει η ίδια θα ξέρετε πως δεν είχαν καμία επίδραση οι αλλαγές και να προσπαθήσετε περισσότερο.

Battery-Usage

2. Αποθηκεύστε Ενέργεια με τη χρήση ρυθμίσεων φωτεινότητας

Η Διάρκεια της ζωής της ματαρίας είναι το παράπονο κάθε χρήστη iPhone σωστά; Είναι δύσκολο να πω πραγματικά διαβάζοντας ώρες στο διαδίκτυο ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουμε ώστε να βεβαιωθούμε πως η συσκευή μας θα λειτουργήσει πιο αποδοτικά απο πλευράς μπαταρίας. Μία σίγουρη κίνηση εξοικονόμησης ενέργειας είναι η μείωση της φωτεινότητας.

Πηγαίνετε ρυθμίσεις – Φωτεινότητα και ρυθμίστε το Dimming όσο το δυνατόν χαμηλότερα, χωρίς να σας στερήσετε την δυνατότητα να βλέπετε τα στοιχεία της οθόνης. Επιπλέον η Apple αναφέρει πως εάν ενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα η οποία επιτρέπει στη συσκευή να ρυθμίζει τη φωτεινότητα ανάλογα με το περιβάλλον, είναι σίγουρο πως θα κερδίσετε ενέργεια.

k-bigpic

3. Κλείστε Bluetooth, WiFi, LTE όταν δεν τα χρησιμοποιείτε

Πολλές από τις τεχνολογίες που βρίσκονται στη συσκευή μας όπως Blutooth, WiFi καθώς και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ελέγχουν διαρκώς για το σήμα όταν είμαστε έξω. Ο συνεχής έλεγχος απαιτεί ενέργεια η οποία προέρχεται από την μπαταρία του iPhone/iPad ή iPod touch σας. Είναι λογικό λοιπόν η απενεργοποίηση τους να βελτιώσει λίγο περισσότερο την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για το μεν Bluetooth μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις – Bluetooth και βάλτε την εναλλαγή στο Off. Για το WiFi πηγαίνετε πάλι Ρυθμίσεις – WiFi και βάλτε την εναλλαγή στο Off. Να σημειώσουμε εδώ πως εάν χρησιμοποιείτε συχνά τους χάρτες ή γενικά εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας καλό θα ήταν να μην το απενεργοποιήσετε.

Τέλος πηγαίνετε Ρυθμίσεις -Γενικά – Δεδομένα και βάλτε τη εναλλαγή στο Off. Έτσι θα είστε σε θέση να δεχθείτε κλήσεις ή να κάνετε χωρίς όμως να μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

IMG_1570

4. Απενεργοποιήστε Push Mail και Push Notifications

Οι iOS συσκευές είναι ένα θαύμα μηχανικής και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη, κρατώντας σας συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο κόσμο όλη όμως αυτή η σύνδεση έχει κάποιο κόστος. κι αυτό είναι ενέργεια. Είναι σίγουρα πολύ βολικό να ενημερωνόμαστε ανά πάσα στιγμή για τα email που έχουμε, ήρθε όμως ο καιρός να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία. Δείτε τον τρόπο παρακάτω:

Εάν έχετε ενεργοποιημένη την ώθηση ενός λογαριασμού email θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις – Μail, Επαφές, Ημερολόγια και στη συνέχεια Νέα δεδομένα βαζοντας την εναλλαγή στο off. Τώρα για να λάβετε τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να εισέλθετε στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail app.

Επίσης απενεργοποιήστε το push Notifications από τις ρυθμίσεις και κρατήστε μόνο τα απολύτως αναγκαία.

Push-Services

5. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS της συσκεύης σας επιτρέπει να προσθέσετε φωτογραφίες στο Instagram, ή σε έναν χάρτη να κάνετε check in, να χρησιμοποιήσετε το Facebook ώστε να ενημερώσετε τους φίλους σας που βρίσκεστε κ.α. Είναι όμως και ο «δολοφόνος» της μπαταρία σας.

Απενεργοποιήστε τες πηγαίνοντας Ρυθμίσεις – Απόρρητο – Υπηρεσίες Τοποθεσίας και επιλέγοντας από τις εναλλαγές βάλτε στο off τις εφαρμογές που δεν σας χρειάζονται. Μπορείτε φυσικά να τις κλείσετε και μαζικα βάζοντας στο off όλες τις υπηρεσίες.

Location-Services

Τα παραπάνω μπορεί σε κάποιους από εσάς να είναι γνωστά, άλλοι πάλι να τα εφαρμόζετε ήδη, δεν είναι όμως σε όλους κι οφείλουμε συνεχώς να τα υπενθυμίζουμε!

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONEΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll