Εάν ανήκετε στους χρήστες που προτιμούν να ελέγχουν αυστηρά τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις οι οποίες ωθούνται στη iOS συσκευή τους, είναι πολύ πιθανό να ενοχλήστε από μία αυτόκλητη κοινοποίηση η οποία εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας ή στη λίστα γνωστοποιήσεων. Πολλές εφαρμογές στέλνουν ειδοποιήσεις από προεπιλογή. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και εφαρμογές της Apple.

Εάν αυτές οι ειδοποιήσεις σας φαίνονται ενοχλητικές και δεν σας αρκεί η γρήγορη απομάκρυνσή τους – σύροντάς τες προς τα επάνω – το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να  αφαιρέσετε την δυνατότητα αποστολής κοινοποιήσεων από μία ή περισσότερες εφαρμογές,  εντελώς.  Αυτός είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος τρόπος για να περιορίσετε τις ενοχλήσεις, καθώς πολλές εφαρμογές αρέσκονται να στέλνουν ειδοποιήσεις στην οθόνη της συσκευής σας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Για να δώσουμε ένα συγεκριμένο παράδειγμα, μπορούμε να σας δείξουμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις εισερχόμενες κοινοποιήσεις και προειδιποιήσεις όλων των τύπων εφαρμογών προερχόμενες από την εφαρμογή App Store, μια προεγκατεστημένη εφαρμογή σε όλες τις iOS συσκευές. Για να λέμε την αλήθεια η εφαρμογή App Store, είναι σχετικά μία «ήσυχη» εφαρμογή και σπάνια ωθεί κοινοποιήσεις. Όμως υπάρχουν αρκετές «ανήσυχες» εφαρμογές, κυρίως  τρίτων κατασκευαστών,  απο τις οποίες πραγματικά θα επωφεληθείτε εάν τις κάνετε να «σωπάσουν».

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να το επιτύχουμε:

Η παρακάτω ενέργεια μπορεί να γίνει σε όλες τις iOS συσκευές με την τελευταία έκδοση λειτουργικού είτε είναι iPhone, iPad είτε iPod touch.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και από τη λίστα επιλογών στη συνέχεια, πατήστε «Γνωστοποιήσεις».
  • Εντοπίστε κι επιλέξτε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να προσαρμόσετε την συμπεριφορά ώθησης κοινοποιήσεων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ρυθμίσεων εφαρμογών, για τις γνωστοποιήσεις.
  • Θέστε την εναλλαγή «Επιτρέπονται γνωστοποιήσεις» στην θέση OFF.
  • Επαναλάβετε την ίδια  διαδικασία σε όσες εφαρμογές επιθυμείτε.

Napkin 12-04-14, 11.12.26 AM

Οι αλλαγές οι οποίες ορίσατε θα ισχύσουν αμέσως, οπότε για παράδειγμα μόλις απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το παιχνίδι Subway Surf ή το δημοφιλές Candy Crush δεν θα λάβετε ξανά ειδοποίηση. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων της εφαρμογής ισχύει για όλων των ειδών τις ειδοποιήσεις μεταξύ άλλων, τα banners, alerts, ηχητικά εφέ, δονήσεις – τα πάντα. Εάν δεν θέλετε να κάνετε πλήρη απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων από μία εφαρμογή, μπορείτε να εστιάσετε στις ρυθμίσεις, απενεργοποιώντας π.χ. την ηχητική ειδοποίηση ή την ταμπέλα εικονιδίου (budge).

Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και την εναλλακτική δυνατότητα που μας παρέχει το λειτουργικό iOS «Μην ενοχλείτε», όπου μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν θα λαμβάνετε καμία μα καμία κοινοποίηση. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε σαφές ή θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

ΠΗΓΗired.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone ή iPod touch
Επόμενο άρθροAPPLECOSMOS |13 κόλπα που συναντήσαμε στην εφαρμογή μηνύματα
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here