ΟΔΗΓΟΙ

Δυναμώστε τον ήχο της εφαρμογής «ξυπνητήρι» εύκολα

Εάν έχετε κι εσείς όπως εγώ ως πρωταρχικό ξυπνητήρι το iPhone και κάνετε βαρύ ύπνο, ενδεχομένως η ένταση του ήχου αφύπνισης να μην αρκεί, για να αποχωριστείτε την αγκαλιά του Μορφέα. Κάποιοι από εσάς μπορείτε εύκολα να κάνετε το ξυπνητήρι να σιωπήσει όταν βρίσκεστε  σε κατάσταση λήθαργου, κινδυνεύοντας να μην σηκωθείτε εγκαίρως για τη δουλειά σας.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

volume_1

Πρώτο και κυριότερο να ελέγξουμε ένα έχουμε την ένταση του ήχου στο υψηλότερο επίπεδο, πριν πέσουμε για ύπνο. Δυστυχώς η ένταση από την αφύπνιση και η έντασης του ήχου κλήσης, είναι η ίδια στo iPhone. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να θέσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση «μην ενοχλείτε», ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της ξεκούρασή σας, από μία εισερχόμενη κλήση.

Για να κάνετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει πιο δυνατά, μέχρι η Apple να ξεχωρίσει την ένταση του ήχου της αφύπνισης, από την ένταση των υπολοίπων ήχων της συσκευής, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω κόλπα τα οποία μπορούν να σας φανούν από λογικά έως και ανόητα, αλλά δουλεύουν.

Αλλάξτε τον ήχο αφύπνισης

Napkin 05-02-15 - 8.38.56 μ.μ.

Ένας από τους προ εγκατεστημένους ήχους της συσκευής με τίτλο «Ειδοποίηση» μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στην ένταση. Ήχοι όπως «κυματισμοί», «Μετάξι» ή «Αργή ανύψωση» μπορεί να είναι ευχάριστοι στο άκουσμα και απαλοί, αλλά όχι δυνατοί και συνάμα αντιπαθητικοί ώστε να σας σηκώσουν από το κρεβάτι.

Στοχεύοντας λοιπόν λοιπόν σε έναν δυνατό και παράλληλα ενοχλητικό ήχο, είναι θα λέγαμε, μια καλή στρατηγική αφύπνισης. Ο προ εγκατεστημένος ήχος «Ειδοποίηση» υποδηλώνει, πλημμύρα, ή πυρηνικό ολοκαύτωμα, ή αν θέλετε, εγκατάλειψη σκάφους και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σας επαναφέρει από τη φάση REM.

Για να αλλάξετε τον ήχο αφύπνισης, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή ρολόι > Ειδοποίηση > Αλλαγές > Ήχος και να επιλέξετε από την λίστα “Ειδοποίηση».

Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone με εξωτερικά ηχεία

0b59c1e40eafa756f773256daa56c927_XL

Έαν η αλλαγή ήχου κλήσης δεν είναι ικανή για να σας κάνει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, τότε θα πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα. Αναζητήστε εξωτερικά bluetooth ηχεία ή ενσύρματα μέσω της θύρας AUX τα οποία μπορούν να ξεσηκώσουν ακόμη και τους γείτονες.

Στην περίπτωση αυτή δεν είναι απαραίτητη η εκκωφαντική και ενοχλητική «Ειδοποίηση». Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ πιο απαλών κι ευχάριστων ήχων, δεδομένου πως η ένταση των ηχείων θα κάνει ακόμη και τον πιο ευχάριστο ήχο, αντιπαθητικό.

Θα σας συμβουλεύαμε να επιλέξετε εξωτερικά ηχεία τα οποία ενσωματώνουν και βάση στήριξης και φόρτισης της συσκευής μιας που θα προβείτε σε αγορά.

 Ιδιόχειρες κατασκευές ηχείου

make_speakers

Πριν απελπιστείτε να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια μπορείτε με αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας, να δημιουργήσετε ιδιόχειρες κατασκευές ηχείων. Σίγουρα οι λύσεις είναι έως και ανόητες αλλά εμείς θα κινδυνεύσουμε και θα τις αναφέρουμε.

Μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα άδειο πλαστικό μπολ, ή μία μεγάλη κούπα σε ηχείο για το iPhone. Τοποθετήστε λοιπόν το iPhone εντός του μπολ δημιουργώντας ένα τεχνητό ηχείο προς την πλευρά του κρεβατιού σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό χοντρό χαρτόνι, από ένα ρολό χαρτιού κουζίνας.

Κόβετε κατά μήκος μία οπή όμοια με το πλάτος της συσκευής σας και τοποθετήστε τη εντός.  Όσο παράξενο και να σας φαίνεται θα ενισχύσει εντυπωσιακά την ένταση του ήχου της αφύπνισης, αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για να διακοσμήσετε το κομοδίνο σας.

Ελπίζουμε να αρκεστείτε στις δύο πρώτες προτάσεις και να μην φτάσετε στο νούμερο τρία. Θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εσείς έχετε να μας προτείνετε κάτι. Παρακολούμε περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!
Newsroll
Αρέσει σε %d bloggers: