ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Γιατί το λογότυπο της Apple ήταν… ανάποδα στα παλαιότερα laptops της;

Αν είστε νέος fan της Apple ίσως να μη γνωρίζετε αυτή τη λεπτομέρεια, υπήρχε όμως κάποτε μία εποχή που το «εμβληματικό» λογότυπο με το μήλο της αμερικανικής εταιρείας είχε...

Το νέο iPhone θα έχει 3.9 ίντσες οθόνη και μια ανάλυση 1136×640

Η Apple είμαστε σίγουροι ότι δοκιμάζει πολλές διαφορετικές εκδόσεις για το νέο iPhone, και έχουμε ακούσει ότι ανεξάρτητα από το design μία τουλάχιστον από αυτές τις συσκευές έχει...

Γιατί οι χάκερς προτιμούν μικρές επιχειρήσεις που έχουν Mac, iPhone και iPad

Αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή ανεξάρτητος προγραμματιστής, μπορεί να μην θεωρείτε τον εαυτό σας, ακόμη μια μικρή επιχείρηση. Όμως, τα στοιχεία των πελατών που βρίσκονται στο...

210 εκατομμύρια δολάρια επενδύει η Foxconn για μια νέα γραμμή παραγωγής για την Apple.

Σύμφωνα με δήλωση μιας κινέζικης εφημερίδας, φαίνεται ότι η γνωστή εταιρεία FoxConn έχει ήδη επενδύσει 210 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας καινούργιας αλυσίδας...

Τι λένε οι iOS προγραμματιστές για τον ενδεχόμενο ενός 4 ιντσών iPhone

Πολλές φήμες εδώ και μήνες αναφέρουν πως η Apple σχεδιάζει ένα 4-ιντσών iPhone το οποίο θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμο κάποια στιγμή μετά τον Σεπτέμβριο. Η Wall Street...

Γιατί υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε με την Retina οθόνη των Mac!


APPLETEAM Authors
Γιατί υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε με...
Δημοσιεύτηκε από APPLETEAM Authors

Δημοσιευμένη Εικόνα
Είναι όλο και πιο πιθανό ότι ο Tim Cook, όταν ανέβει στη σκηνή κατά την ετήσια ομιλία του στο WWDC στις 11 Ιουνίου, θα ανακοινώσει νέα πλεονεκτήματα στα MacBook και, ενδεχομένως,iMac, και αν τελικά οι φήμες επαληθευτούν θα έχουμε πιο λεπτό σχεδιασμό αφαίρεση του οπτικού δίσκου και ίσως τα νέα MacBook να είναι τα πρώτα με Retina οθόνη.

Τι σημαίνει αυτό? Αν η τρέχουσα ανάλυση των 15-ιντσών MacBook Pro διαθέτει 1.440 x 900, τα νέα μοντέλα στις ίδιες ίντσες θα φτάσουν τα 2.880 x 1800.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μια τέτοια αναβάθμιση θα ήταν ανούσια μιας ούτε τα τωρινά MacBook Pro και κατά πολύ περισσότερο τα iMac έχουν κάποιο φαινόμενο pixelazation στις οθόνες τους!

Τελικά αν η Apple κάνει αυτή την αναβάθμιση, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι «Retina Ποιότητας» Macs να έχουν λιγότερα pixels από νέο iPad σας. Παρακάτω εξηγούμε το γιατί.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα Macs έχουν ήδη ποιότητα Retina κατά 89%

Όταν μιλάμε για ένα iPad ή iPhone με οθόνη Retina, μιλάμε ότι τα pixel στην οθόνη αυτή είναι τόσο πυκνά και τόσο μικροσκοπικά που δεν είναι εμφανείς στο μάτι ενός ατόμου με 20/20 όραση. Τίποτα δεν μοιάζει pixelated.

Δεν υπάρχει μαγικός αριθμόςδεν υπάρχειμαγικό αριθμό δεν υπάρχει μαγικός αριθμός
των pixels ανά ίντσα, που να ισοδυναμεί αυτόματα με την ποιότητα του αμφιβληστροειδή. Το iPhone 4S επιτυγχάνει ποιότητα Retina στο 329,7 pixels ανά ίντσα, ενώ η νέα iPad χρειάζεται μόνο 214,9 pixels ανά ίντσα για να χαρακτηριστεί ως Retina. Γιατί; Επειδή κρατάτε iPad σας πιο μακριά από τα μάτια σας από ό,τι κρατάτε το iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι το iPad δεν χρειάζεται και πολλά εικονοστοιχεία, όπως το iPhone για να φαίνεται καθαρό.

Όσο πιο κοντά πρέπει ο χρήστης είναι σε μια οθόνη, τόσο ποιο μικρότερα και πιο πυκνά συσκευασμένα τα pixels πρέπει να είναι για τα μάτια σας. Όσο πιο μακριά είναι μια οθόνη, τότε πρέπει να ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Τι σημαίνουν όλα αυτά, αν κάθεστε πιο πίσω από το Mac σας από ό, τι κάνετε iPad σας – και ο καθένας νορμάλ άνθρωπος αυτό κάνει – δεν χρειάζεται τόσο υψηλή ανάλυση για να χαρακτηριστεί μια οθόνη ως Retina.

Δείτε τις αναλογίες στον παρακάτω πίνακα!

Δημοσιευμένη Εικόνα
Με άλλα λόγια ένας iMac είναι κατά πολύ ποιο Retina ήδη από ένα iPhone 4s!

Δημοσιευμένη Εικόνα

To θέμα της μπαταριάς 

Μπορει για έναν iMac αυτό να μην είναι θέμα αλλά για ένα MacBook Pro και ένα MacBook Αιr είναι και μάλιστα συμαντικό! Δείτε τι έγινε με το νέο iPad το οποίο έγινε ποιο βαρύ και λίγο ποιο μακρύ για να μπορέσει να χωρέσει η μπαταρία του που είναι 70% ποιο μεγάλη από το iPad 2! Αυτό γιατί η Retina οθόνη του νέου iPad είναι τέρας κατανάλωσης ενέργειας.

Η Apple όμως θέλει να κρατήσει και τα 2 παραπάνω μοντέλα ελαφριά και λεπτά επομένως δεν μπορεί να κάνει διπλασιασμό το HiDPI και τον pixel μιας και αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη μπαταρία άρα και ποιο βαριά μοντέλα! Η εύκολη λοιπόν οδός είναι να αυξήσουν την ανάλυση και των δύο κατά ένα επίπεδο και να το ονομάσουνε Retina μιας και όπως δείξαμε στον παραπάνω πίνακα αυτό θα είναι αληθές!

To MACOS X

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα το MacOS x είναι λιγότερο απαιτητικό σε θέματα ανάλυσης σε σχέση με το iOS!

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε να πούμε πως η Apple αν τελικά παρουσιάσει Retina Displays στα νέα μοντέλα θα το κάνει αυξάνοντας την ανάλυση και όχι την πυκνότητα των pixel. Δεν έχει λόγο να κάνει το δεύτερο μιας και θα μπει σε μπελάδες με την μπαταρία ειδικά. Δεν θέλουμε και δεν βρίσκουμε κανένα απολύτως νόημα για την Apple να εντάξει τα MacBook και τα iMac σε έναν αγώνα δρόμου Retina ανάλυσης παρόμοιων με αυτών των iPad και των iPhone!

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOW TO GUIDES

[How To] Πως να απαντάτε αυτόματα (Auto Reply) σε εισερχόμενα e-mails

Μια χρήσιμη υπηρεσία των Rules στο Apple Mail είναι η αυτόματη απάντηση σε εισερχόμενα e-mails. Όταν δηλαδή γνωρίζετε ότι για ένα χρονικό διάστημα δεν θα έχετε πρόσβαση στο...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
MAC

Το Macbook Pro Retina γίνεται «βίδες» και αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Δεν προλάβαμε καλά-καλά να δούμε το νέο Macbook Pro με Retina οθόνη, και κάποιοι ήδη χόρτασαν την εξωτερική του σχεδίαση. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, ανοίγοντας και...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: