Πριν η Apple κυκλοφορήσει τα iPhones 6, είχαν υπάρξει πολλές φήμες – αναφορές πως θα ερχόταν με ανθεκτική οθόνη από κρυσταλλική αλουμίνα (ζαφείρι). Διαβάζοντας σε διάφορες αναφορές το ζαφείρι ως υλικό δεν χαράσσεται. Επίσης πιστεύεται πως είναι άθραυστο. Οι τρέχουσες εκδόσεις iPhone, χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass, το οποίο ως υλικό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατζουνιές, όχι όμως όσο το ζαφείρι. Ένα άθραυστο iPhone θα ήταν ένα απροσδόκητο δώρο. (Δύο χαρακτηριστικά αναζητούν κυρίως οι χρήστες ενός iPhone – Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άθραυστη οθόνη).

Φαίνεται τελικά πως οι αναφορές περί διάθεσης από την  Apple ενός άθραυστου iPhone ήταν λανθασμένες. Επίσης αποδεικνύεται πως το υλικό ζαφείρι δεν είναι το υλικό που πολλοί χρήστες πιστεύουν πως είναι. Στην πραγματικότητα σπάει πιο εύκολα από το γυαλί.  Την περασμένη εβδομάδα ο αναλυτής Tim Bejarin έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό Time για οθόνες από κρυσταλλική αλουμίνα στο iPhone.

[quote_box_center]

“My sources tell me that sapphire was never targeted for the iPhone 6 or 6 Plus and its role in future iPhones hasn’t even been decided yet,”[/quote_box_center]

H παραπάνω άποψη έρχεται σε αντίθεση με ό,τι είχε αναφερθεί πριν την ανακοίνωση των νέων iPhones αλλά και μετά την κυκλοφορία. Ενώ κάποια στιγμη ενδέχεται να εισαχθεί το υλικό ζαφείρι στην οθόνη του iPhone, εν τούτοις υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει.

  • Το ζαφείρι είναι παχύτερο και πιο ογκώδες από το γυαλί, σημαντικό πρόβλημα για τα σημερινά smartphones τα οποία θέλουμε ελαφρύτερα και λεπτότερα. Να σημειώσουμε εδώ πως το γιαλί μπορεί να γίνει λεπτότερο από φύλλο χαρτί και στη συνέχεια να ενισχυθεί με χημικές προσμίξεις, όπως αναφέρει ο Bajarin.
  • Ένα φύλλο από ζαφείρι είναι 10x το κόστος ενός φύλλου από γυαλί, κόστος που θα μετακυλίσει στην αξία της συσκευής με αύξηση περίπου 100$ επιπλέον. Οι χρήστες είναι απίθανο να δώσουν άλλα 100$ για το iPhone.
  • Επίσης το κρύσταλλο ζαφείρι είναι ενεργοβόρο μειώνοντας ακόμη γρηγορότερα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το γυαλί είναι εξαιρετικά διαφανές και το φως ταξιδεύει μέσα του ευκολότερα. Για να δημιουργηθεί μία φωτεινή οθόνη από ζαφείρι όσο μια γυάλινη θα απαιτηθεί περισσότερη ενέργεια.
  • Το κρύσταλλο από ζαφείρι έχει αποδειχθεί λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις και πιο εύκολο στο να σπάσει από ότι το γυαλί, αν σας πέσει κάτω η συσκευή. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο και το πιο ουσιαστικό πρόβλημα από τα παραπάνω. Ενώ το κρύσταλλο από ζαφείρι είναι ανθεκτικό στις γραντζουνιές, δεν είναι καθόλου ανθεκτικό στη πρόληψη δημιουργίας ρωγμών. Οι ρωγμές είναι αυτές που οδηγούν στη θραύση της οθόνης. Για το γυαλί υπάρχουν πρόσθετα  χημικών ουσιών τα οποία εμποδίζουν τη εξάπλώση του προβλήματος.

Το υλικό ζαφείρι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για το γυαλί της κάμερας του iPhone, για την ανθεκτικότητά του στις γραντζουνιές. Επίσης αναμένεται να το συναντήσουμε και σε κάποιες εκδόσεις του Apple Watch. Ο κίνδυνος της χρήσης του σε ένα ρολόι είναι μικρότερος δεδομένου πως ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πτώσης της συσκευής.

Συμπερασματικά: Εάν πραγματικά θέλετε ένα άθραυστο iPhone το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του αγοράσετε μία όμορφη και ανθεκτική θήκη. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι μισοί περίπου χρήστες φέρουν iOS 8 λειτουργικό σύστημα στις συσκευές τους
Επόμενο άρθροΟ Πέτρος Συμβουλεύει |Διορθώστε τυχόν προβλήματα Wi-Fi δικτύωσης της iOS 8
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here